Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Centerpartiets ”Topp 4” på listan till kommunvalet 9 september 2018

Centerpartiets ”Topp 4” på listan till kommunvalet 9 september 2018

1. Anette Eriksson – partiets ”Flitiga Lisa”, pålitlig, plikttrogen och ordningsam. Vill göra kommunen attraktivare för att få den kompetens vi behöver, öka invånarantalet och ökad etablering av företagande. En del av detta är att ha en god infrastruktur med bra vägar, bra inpendlingsmöjligheter och goda datakommunikationsmöjligheter.

2. Kent Norman – ”Räknenissen” som med sin bakgrund som revisor alltid har koll på plus och minus och vill ha ordning och reda i kommunkassan. Vill att kommun och näringsliv tillsammans skapar förutsättningar för att utveckla befintligt näringsliv, underlätta entreprenörskap och nyföretagande samt attrahera nyetableringar.

3. Katarina Johannesson – ”Städtanten” som under förra mandatperioden jobbade hårt för att få kontroll och ordning på kommunens ekonomi. Tycker det är viktigt att maten som serveras i kommunens verksamheter ska vara av god kvalité och närproducerad. Det är bra för oss, miljön, vårt öppna landskap och för att vi har en god djurhållning i Sverige.


4. Rolf Emanuelsson – Entreprenör och egenföretagare med lång erfarenhet av stöd- och omsorgsfrågor. Med en befolkning som blir äldre och aktivare så kommer det att ställas högre förväntningar på aktiviteter som passar dom. Det hanterar vi med en politik som ser dom i vårt samhälle. En av många frågor som vi har att hitta bra lösningar på framöver.

Framåt för Årjäng med ett tryggt ledarskap!

 

Centerpartiets kandidater 5 t o m 9 på listan till kommunvalet 9 september 2018


5. Lise-lott Wignell - Mjukis-mamma, mys-mormor och omsorgs- Lotta.
Har flyttat från samhället ut på landet. Brinner för de mjuka frågorna.
När det vi inte vill händer, då behövs stöd och omsorg. Ensam är INTE stark!

6. Thord Andersson – Busschauffören som vill köra kommunen tryggt in i framtiden. Frispråkig person som säger sånt som vi andra inte ens vågar tänka. Som kommunpolitiker är det viktigt att se till helheten i kommunen, inte bara bevaka sin lilla vrå av världen. 

7. Lisbeth Karlsson – Skribent med visst intresse för drama och komedi. Skogsägare och före detta mjölkbonde som vill öka förståelsen för hur viktiga de gröna näringarna är för vår överlevnad. Utan mat svälter vi ihjäl och utan skog skulle landet Sverige och vår kommun vara mycket fattiga.

8. Allan Spets – tidigare rektor och vägledare. Det ska vara tryggt och utvecklande att ha barn i förskolan. Alla grund- och gymnasielever ska nå ett slutbetyg som ger möjlighet till vidare studier eller arbete. Komvux behövs för den som behöver komplettera tidigare studier för att bli anställningsbar eller läsa vidare.

9. Bernt Christoffersson – idrottsintresserad projektledare i elbranchen med stort intresse för församlings- och föreningsliv. Jobb och företag är A och O för att vi ska kunna utveckla och ha en långsiktigt hållbar och levande kommun där fler människor vill och kan bo.

Framåt för Årjäng med ett tryggt ledarskap!

 

7 maj 2018


Skriv kommentar

Öppet hus

18 april 2018


Skriv kommentar

Medlemsmöte

På kvällens medlemsmöte fick vi intressant information av näringslivsstrateg Elisabeth Dammyr om näringslivsarbetet i kommunen. Därefter berättade Marie Persson, Centerpartiet i Värmland, om årets valarbete, inspirerande och givande, nu kör vi framåt!

12 april 2018


Skriv kommentar

Värmlandscenterns distriktsstämma


Daniel Bäckström, Anette Eriksson , Ole Andre Myrhvold
 

På Värmlandscenterns distriktsstämma i helgen på Lundsbergs bygdegård i Koppom deltog över 100 centerpartister. Vi antog valprogrammen för landsting/region och riksdag som föregicks av intressanta och viktiga diskussioner om bl.a. nära sjukvård äganderätt, gränshandel, företagande och svenskproducerad mat.

 

Två företagare från Eda kommun berättade om sina verksamheter att driva mjölkproduktion och näthandel. Vi hade också besök av Stortingsledamoten Ole Andre Myrvold från norska Centerpartiet och riksdagsmannen Peter Helander från Dalarna. 

 

 

Vi tackar Centerpartiet i Eda för en väl arrangerad och genomförd stämma, nu arbetar vi vidare till valet 2018.
 

8 april 2018


Skriv kommentar

Motion från Centerpartiet

MOTION

Datum: 2018-02-23

MOTION FRÅN CENTERPARTIET ÅRJÄNG ANGÅENDE
UNGOMARS MÖJLIGHET TILL JAKT

YRKANDE
Centerpartiet föreslår att kommunfullmäktige beslutaratt kommunstyrelsen tillsätter en arbetsgrupp för att se över möjligheten för Årjängskommun att arrendera ut jaktmark till ungdomar.

MOTIVERING TILL MOTIONEN: Idag ser man en ökning av jaktintresset och intresset för jägarexamen bland ungdomarna. Det finns även en medvetenhet om närproducerade livsmedel. Jaktintresset främjar även friluftslivet och folkhälsan.

Idag har ungdomar svårt att få tillgång till jaktmark på grund av att man i de flesta jaktvårdsområden har regeln om påbörjat 50ha för ytterligare en jakträtt i familjen. Tänker man sen på familjer som inte äger mark så finns det ingen möjlighet för de ungdomarna att få jaga och det kan också vara en ekonomisk fråga.

Därför ställer Centerpartiet frågan om det finns möjlighet för Årjängs kommun att via eget eller stiftelsernas markinnehav arrendera ut jaktmark till ungdomar som har svårt få jaktmark. Detta för att öka Årjängs kommuns attraktivitet gentemot ungdomar och deras jaktintresse.

 

 

 

Anette Eriksson gm Centerpartiets
fullmäktigegrupp
    

27 mars 2018


Skriv kommentar

Öppet Hus

23 mars 2018


Skriv kommentar

Månadsmöte med studiebesök

Mars månads medlemsmöte var förlagt till Flexit i Töcksfors, ett mycket framgångsrikt företag i ventilationsbranschen som håller på att lansera en ny produkt som beräknas klara 90% energiåtervinning. 

Platschefen Ulf Jonsson berättade om företaget som är verksamt på båda sidor gränsen med ca 100 anställda i Töcksfors och 100 i Örje.
Företaget har byggt ut i omgångar och den senaste tioårsperioden har omsättningen fördubblats. Ulf visade oss också runt i de ljusa och fräscha lokalerna.

Efter studiebesöket fick vi information från Allan Spets och Thord Andersson om skolgruppens arbete som via studiebesök på skolorna identifierat vilka utmaningar vi står inför vad gäller bland annat bristen på behöriga lärare, löner och arbetsvillkor.

15 mars 2018


Skriv kommentar

Centerpartiets lista till valet till kommunfullmäktige spikad.

Glada centerpartister på nomineringsstämman på Travmuséet. Listan i valet till kommunfullmäktige spikad.

Topp 10 av 31 namn på listan är Anette Eriksson, Kent Norman, Katarina Johannesson, Rolf Emanuelsson, Lotta Wignell, Thord Andersson, Lisbeth Karlsson, Allan Spets, Bernt Christoffersson, Esbjörn Andersson.

Lär mer här:

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=896397893852850&id=285924241566888

7 mars 2018


Skriv kommentar

Medlemsmöte med företagsbesök

Medlemsmöte med företagsbesök.


Torsdagen den 15 mars besöker vi företaget Flexit i Töcksfors.
Vi får information och visning av företaget av platschef Ulf Jonsson.

Därefter följer månadsmöte.

Tid och plats: Torsdagen den 15 mars 2018, kl. 17.00, Flexit Sverige AB, Källhultsvägen 5, Töcksfors.

 

Välkomna alla medlemmar i Centerpartiets kommunkrets.

26 februari 2018


Skriv kommentar


Dela med andra!