Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Nu tar Centerpartiet i Årjäng nya tag

Nu tar Centerpartiet i Årjäng nya tag

Visserligen har vi i Centerpartiet lämnat våra ordförandeposter i Årjängs kommun men tro för all del inte att vi har övergett vårt engagemang och ansvar för kommunens bästa. Vi känner att vi har mycket kvar att ge. Vi känner oss också stolta över vad vi åstadkommit under de senaste fem åren. Vi har vågat lyfta kontroversiella frågor som stått på dagordningen i flera år men som ingen vågat ta itu med tidigare av rädsla för att förlora väljare och samarbetspartners. För detta har vi fått utstå både vrede, påhopp och hot men vi har ändå genomfört besluten med hela kommunens bästa för ögonen. Vi har arbetat hårt för att utveckla rutiner och system för att få ordning på ekonomin och vi har därmed lyckats skapa förutsättningar för långsiktigt hållbara investeringar.

I opposition tänker vi nu fortsätta arbeta för hela kommunens utveckling. Det första vi tänker kämpa för är att riva upp beslutet att verksamhetschefer ska tillsättas politiskt. Det var ett olyckligt beslut som stöddes av alla partier utom centerpartiet. I centerpartiet vill vi inte ha politiskt tillsatta verksamhetschefer då det är en återgång till ett otidsenligt system med politiskt detaljstyrning där chefer kan skaffa sig immunitet och hamna i beroendeställning till politiker. Att politikerna själva skall tillsätta verksamhetschefer riskerar också att ge bypolitiken ytterligare ett arbetsverktyg. Det hämmar kommunens utveckling.
I Centerpartiet kommer vi att fortsätta föra en framtidsinriktad, ansvarsfull och realistisk politik som ger vår kommun alla förutsättningar att vara en modern, positiv och attraktiv kommun. Nu tar vi nya tag och ser fram mot nya utmaningar och möjligheter.

Katarina Johannesson, Roland Kylén, Henrik Nilsson, Annika Holmstrand, Marita Arvidsson, Kent Norman, Esbjörn Andersson, Karl-Erik Andersson, Matts Wignell, Mats Andersson, Lisbeth Karlsson. 

4 februari 2014

Skriv kommentar

Hej Katarina ..lobbyism verksamhet så tror jag det går vägen .

Postat av Jens Albinsson den 12 februari 2014

Hej Jens! Ja, precis som du säger, så är gränshandeln viktig för vår kommun, ja för hela Värmland. Närheten till Norge och dess arbetsmarknad är också oerhört viktig för kommunen och Värmland. Valutakursen är en faktor som påverkar i allra högsta grad och som är svår för gemene man och kommuner att påverka. När det gäller Systembolaget så är det Systembolaget själva som gör bedömningar och beslutar om var etableringar av butiker sker.

Postat av Katarina Johannesson den 12 februari 2014

Katarina varför ens lämna ordförandeposter när ni har så mycket att ge ?

Sen att riva upp beslutet att verksamhetschefer ska tillsättas politiskt eller ej måste väll ändå vara det sista beslutet ni skulle behöva riva upp , det finns andra värre beslut som ska rivas upp långt före det .

Norska kronan är låg och handeln minskar och arbetslösheten är snart ett faktum . Handel är det som Årjängs kommun ska jobba för och att det fortsätter , stora köpcenter är byggda för att skapa enorma arbetstillfällen för invånare i Årjäng ung som gammal , för att inte stoltheten ska ta livet av en liten Kommun som Årjäng är ett systembolag i ett av dessa 2 köpcenter ett måste för att locka dessa köp glada norrmän .. Som du brukar säga Katarina vi är en kommun ? Visa det och se till att vi tar norska kunder från Nordby och charlottenberg då .. Slåss inte med din egen kommun får då drar du ur pluggen helt ur denna sjunkande båt som börjar få slagsida .

Postat av Jens Albinsson den 11 februari 2014
Dela med andra!