Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Trettonquiz
2020-01-04 19:00 23:00
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Skicka upp bild ...

Skriv PostIt-lapp ...

Isiga vägar. Blandning av snö och regn. Trots detta en riktig fin julmarknad i Lennartfors som helt klart var värt ett besök. Kul när lokala förmåger bjuder till med 100% + lite andra. PM

Hoppas lidl kommer till .t fors .-så att vi kan handla frukt o grönsaker .som inte finns i övrigla handel -.-ica har hänat nog med pengar av oss skattebetalar lidel levedeerar frukt o grönt

I dag när man handlar påpekas det att man sparar en massa pengar på att handla. Jag kom på att spara än numera genom att inte handla. Ren vinst för min del.

PM

Dåligt av kommunen å inte lägga bud på upphandlingen av särskillt boende Kvarnåsen.

Begreppet "man ska hålla sina fingrar istyr" har gett mig en tankeställare. Sitter jag mellan två kvinnor och masserar mina lår så ska jag se till att inte mina fingrar "slinker in" under deras kjolar och vidrör deras lår!

Varför är det så viktigt för en del Töcksforsbor att ta död på handeln i årjäng genom att flytta Systembolaget?

ang rektorns uttalande omgående parkeringsplatser vid skolan: Det är inte hållbart att hänvisa parkering till en plats som vid fler tillfällen spärrats av pga nya skolbygget. f.ö är parkeringen alltid full. gör om gör rätt

Tror att Årjängs kommun kunde vara med och slåss om kunder som hellre väljer Nordby eller Charlottenberg framför att åka till Systemet i Årjäng om systemet hade legat i Töcksfors . Det är ändå 5 mil t.o.r

Flytta Systembolaget till Nya Töcksfors och sätt till ett utlämningsställe i Årjäng där handeln är en bråkdel av vad Töcksfors har .

Det verkar ju inte som norskarna har ont av att åka till Årjäng,för det är ganska gott om på både ÖB och bolaget.

Gläds åt att Norrmän handlar i Sverige. Detta gör att våra generösa politiker får extra klirr i statskassan och kan fortsätta att vara generösa och välkomnande.

Alla här vet att det är en service för oss svenskar men hur skulle skatten se ut om inte staten och Systembolaget får in sin del . Att säga att den inte är till för Norskar är ju samma om vi svenskar inte kunde åka till Tyskland .

Utlämmnings stället i Töcksfors fungerar mycket bra men fredag o lördag är det lite för mycket folk för ett utlämmnings ställe så ett systembolag i handelsområdet är ju helt klart en fördel för bra service .

Det finns faktiskt ett utlämmnings ställe i T-fors om jag inte är felinformerad.

Egentligen inte.. Systembolaget är till för alla svenskar. Att norrmännen handlar där får betraktas som en bonus.

Finns säkert fler sellringar än töxmarkingar så ett bolag i Svensbyn är lika rätt som i ett Töcksfors.

Lite skillnad på handelsområden i sillerud och Töcksfors kanske .

Hör aldrig att någon från sillerud klagar för att det inte är något bolag där.Dom har ju ett utlämmnings ställe i affären.Enkelt och bra och gynnar bygden.

Tycker att det är bra att Systembolaget ligger i Årjäng,för då kommer man ifrån Töcksfors ett par gånger i veckan

Systembolaget kan med fördel flyttas, bort med giftet. Men simhall bör vi ha i årjäng för hälsans skull

Sänk hastigheten på e 18 till 80 km från norska gränsen till motorvägen.Det är med livet som insats man åker där.Ser nästan tillbud varje dag.

Ska inte Systembolaget ligga där handelsområden finns .

Inget har bekräftats. Det man har sagt är att den gamla inte ska renoveras, då blir det isåfall en ny. Barn måste lära sig simma i Sverige. Simhallen kommer dra in pengar på besökare från Norge samt klubbar/föreningar, lokalbor.

Töcksfors växer . Nytt industriområde . Avverkning och planering för nytt bostads område på näset . Ja detta kallas utveckling .

NÄR bekräftades det att det skall byggas en simhall? Jag tror helt säkert att det bara var ett önsketänkande!

De har ju bekräftat att det skall byggas en simhall, ansträngd ekonomi? Det går att låna pengar vet ni. Det är inte gratis att skicka ungarna med buss till andra städer heller

Nu kommer det att byggas indusrier och bostäder i Töcksfors,Töcksfors växer otroligt fort,nu måste det öppna ett systembolag där ochså,det kallas SERVICE!!!

Bygg inte någon simhall.Laga vägarna i Årjäng Och T-fors i ställe.

Undrar varför det finns forskare världen över som forskar om det finns ett klimathot eller ej,när alla experter verkar finnas på Facebook.

Inte lätt att vara säker på att det blir en simhall. Det ska kostnadsberäknas för att se om kommunens ekonomi tillåter det. JAG är säker på att ekonomin är mycket ansträngd! Glöm inte frasen: "Det blev dyrare än beräknat"!

varför finns det inte toaletter på de flesta affärer,apotek m,fl Heder åt ÖB

Är säker på att vi kommer att få en simhall i Årjäng,men frågan är när

javisst ska vi vara glada för att dom handlar här. Men mest glad är jag för att vi får komma till Norge och låna deras simbassänger så våra barn får lära sig att simma!

Vi ska vara glada för att norskarna kommer hit och handlar

Jättebra förstås! Norrmännen köper dyra exklusiva och fina "hytter" med sjöutsikt hos oss.....och vi får låna deras simbassänger så våra barn får lära sig simma. Jag är mållös, men måste ställa frågan: Vart är vi på väg?

Nu är det kallt ute så jag har stängt av kylskåpet för att jag är rädd om plånboken och planeten.

Det är långt mellan pressmeddelanden på kommunens hemsida. Det senaste är från 14:de Mars! Tycker det skulle informeras mer, bland annat hur det blir med ny bassäng i badhuset. Vore också bra att få reda på hur ekonomin ser ut!

Se upp mellan Järnsjön och Åsebykorset. Det är en nyligen asfalterad "sträng" tvärs över vägen. Nu är det redan s.k. beläggningsskador där. Som någon skrev tidigare, Det kommer satsas på Karlstad-Kongsvinger-Oslo istället!

SE UPP. Det är en rullskidåkare klädd i helsvart som tränar på Risvike vägen. Mycket svår att se i motsol mellan kl. 12:00 och 14:00. Anmäl dig till doneringsregistret eller ta på en reflexväst.

Preben M

Är det möjligtvis någon som sitter på insiderinformation om ny simhall? Nån smaskig detalj eller annan nyhet. Vill veta på ett ungefär hur lång tid detta kommer ta. Får väl köpa mig en rostig cheva och ett flak öl sålänge

Och folk köper SUVar som aldrig förr. Vi kör planeten i fördärvet.

DE behöver få in stålar för slopande av värnskatten!

Den största satsningen i budgeten!

Vad gör man inte för att behålla makten??

MP behövde nog inte tjata för att få genom plastpåse skatten!Sossarna har väl aldrig klagat p att höja skatter.De har en alltid sinande penningpung

Allting blir mycket bättre nu när MP får igenom skatt på plastpåsar.tro mig.

Säg inte det.....Titta på MP! Dom har gnällt i många år och ändå så har dom alldeles för många mandat i Sveriges Riksdag.

Gnäll föder ingen framgång.

Dåligt att man måste betala massa pengar för att läsa nyheter

Vattenfall har glömt att koppla på strömmen till gatubelysningen i Årjängsbacken sen elavbrottet.

Klart att Thon tjänar pengar annars hade han väll inte fortsätt bygga ut . Men Årjängs Kommun jobbar inte direkt in arbetstillfällen . Tror arbetslösheten hade varit ganska stor om inte Thon kommit till Årjäng .

Ang. ny huvudled Sthlm-Oslo. Med MP med vid rodret så kommer alla resurser att läggas på höghastighetståg i stället för landsvägar.

Det som Thon har gjort i Årjängs komun är nog endast för att han ska tjäna pengar,för han är ju en affärsman

Har inte Thon byggt och gjort nog för Årjängs Kommun . Aldrig blir ni nöjda

Varför ska Thon bygga allt i denna kommun ??

Årjängs centrum blev inte direkt finare med en rosa trapp.

Fråga Thon om han vill bygga en simhall i Töcksfors

Varför är det så få som förstår att det kommer att satsas på en framtida huvudled mellan Stockholm och Oslo över Charlottenberg-Kongsvinger. Där kommer det satsas på både järnväg och europaväg.

Angående motocross-guppet mellan järnsjöns camping och åsebykorset så är det lugnt. Någon har lagt lite asfalt i guppet. Nu kan vi lugnt köra i 90 km/timmen igen. Oj vad det satsas på Europväg 18.

Nu har de fått ännu en milljonär i Töcksfors.

Tar aldrig slut på turen. Men systembolag får de inte

Du som tror att det snart blir lagligt att sälja öl och vin i affären ska nog läsa på lite.

Om ni inte "snappar upp" guppigvägskylten mellan Järnsjöns camping och korset i Åsebyn så se upp. Risken är då stor att ni hoppar åt helskotta. Det är på god väg att bli ett s.k. slukhål där!! E18 prio 1. Jojjo, det låter bra det!

Alltså finns det ingen sans och reson i resonemanget här!! vi bor alla i Årjängs kommun!! skulle behövas en dagisfröken som övervakar anslagstavlan här!!!

Norgeregistrerade crosshojar verkar ha dispens från terrängkörningslagen.

Varför skrivs det inget i media när poliser gör fel .

Det ska ju snart bli lagligt att sälja vin o öl upp till 20 procent på vanliga affärer snart så draget i byn kommer nog att bli dåligt snart .

Bra drag i byn då !! Till kl 15 . Har systemombud på ICA i Töcksfors så det draget tror jag vi klarar oss ifrån .

I Sverige medger inte allemansrätten terrängkörning! Hur är det i Norge?

Kom hit till Årjäng på lördagar..

Bra drag i byn då..

Vi har ju ett systembolag... :)

Vart ligger Årjängs köpcenter ??

Kanske inte så mycket drag i Töcksfors centrum men vi stänger inte affärerna kl 18 som centrum i Årjäng gör . Snacka om dött centrum .

Riv badhuset å kör det till Furskog. Där hamnar ju allt skräp. Men kommunen har tydligen kört dit för mycket skräp. Men lite till kan väl inte göra något!!??

Nä, det är drag i centrum i Töcksfors.!

Uj Uj vilket drag det är..

Behövs ingen tankesmedja för att se vart i kommun utvecklingen går framåt .

Hörde att Systembolaget ska bygga vid rullskidbanan

Nu är tankesmedjan igång.

Bygg badhuset i Töcksfors där utveckligen inte står stilla som centrum i Årjäng gör .

Bygg ett nytt badhus i anslutning till rullskidbanan i Töcksfors NU. Då kan både norskar och svenskar bada efter träningen. Skrota mögelhuset i förorten Årjäng.

Tacksam ska man då alltid vara

Fläska till med en ny simhall nu då, kör hårt, och tänk inte på pengarna. Det skall finnas bubbelpool, 50meter bassäng, barnavdelning, rutschkana, relax avdelning samt cafeteria med gatuköksmat.

Arbetet med ny simhall skulle ha påbörjats för längesen, med tanke på att man vetat om hur dåligt det varit. Skandal. Tänker på personalen där, ni är underbara. Tack för allt. FLÄSKA nu till med en redig simhall tack

Tur att Sil inte lagt sig -när badhuset tömmer baljera

Så där ja då har vi INGET badhus i våran så fina kommun .

En miljövänlig uppmaning: Handla mer i våra tre fina secondhandbutiker.

Jovisst, det är helt rätt att investera skattepengar, men vore det inte bättre att investera skattepengar i bl.a en bättre skola genom att behålla lärare och övrig personal? Ekonomin är ju usel för både skola, vård och omsorg!

Skattepengar ska väl användas till investeringar?

Thrump skulle bekämpa massmord och skjutningar i Usa, det gick visst inget vidare.

Förstår inte varifrån alla pengar kommer? Rullskidbana på gränsen, Dalslands kanal rustas för miljoner, Bostadsbolaget bygger för 58 miljoner. Kanske kommer jag att förstå när den kommunala skattehöjningen kommer!!??

Solen skiner, trollet ler :)

Gu vilken tur vi har långt till Stockholm

Nu är det populärt att demonstrera för klimatet. Vore kul att få höra om någon har gjort något bra för klimatet som vi andra kan ta efter.

Inför skottpengar på kajor.Det finns väl tusental av dom i Årjäng.

Förbjud ongar hunnar.Och röking ibacken.och mindre kålsoppa.Bedrövlig fising för oss som är bakom

inför hundförbud på marten någon gång.

Adam och Eva samma som Rödluvan, sagor.

Finns en anledning till varför Adam och Eva fanns. ? Och vad är det då? Skriv vad Du menar så även en träskalle fattar budskapet i ditt meddelande.

Hissa Kameruns, Somalias, Syriens, Iraks och Eritreas flaggor så att de nyanlända känner sig välkomna och ta ner den svenska för det är ett kors på den och det är ju att påtvinga folk en viss religion.

Finns en anledning till varför Adam o Eva fanns .

Undrar när någon startar en "Modestyfestival" som motvikt till alla Pride och Regnbåge-festivaler?

Det är lungt

Nej jag menar det blåser..Så de producerar bra :

Detkommer ny el hela tiden

Finns vindkraftverken för att vi ska fortsätta att slösa med elen? Jag bor i villa och min elförbrukning under Augusti var 14 kWh!

Staden Nome i Alaska lär ha fått sitt namn av "No Name" (inget namn). Om nya förskolan finge samma namn borde väl ingen bli stött i kanten?

Regnbågen är ett förträffligt namn på en förskola. Men, det är lite synd att de som inte tycker "likadant" blir "utpekade" i diverse sociala medier som de "onda".

De är förhoppningsvis inte "ondare" än nån annan?

Tänkvärt kanske?

Visst är det bra att inte ha större problem än namnet på ett daghem.

Där ser man vad ett parti med religös bakgrund här för inställning.

Ett parti som tycker det är kränkande att kalla en förskola för Regnbågen har visat vad dom har för värdegrund,inte konstigt dom söker sig mot SD.

Tänkvärt för riksdagsmän (m.fl.?): Bättre att tiga och tas för en idiot än att tala och undanröja varje tvivel. Citat av Abraham Lincoln.

Nu kan pensionärerna kosta på sig, 137;- i månaden, det räcker till en vanlig Pizza och en dricka. Lyxigt värre.

Nu höjs bensinskatten med 15 öre per liter.Det var allt väldigt tur att Annie Löv fixade glesbygdsstödet på 137 kr.Ge å ta.

Men vilken underbart härlig satsning på landsbygden. En tur och returbiljett med Värmlandbuss från Myrås i Sillerud till Karlstad kostar strax under 300 kr. Åker jag en gång i månaden så får jag den 137 kr. billigare. Tack!

Jag väntar på när ordningsvakterna börjar i Årjäng.

Men vilken Uppmärksamhet detta lilla underbarn får!!

Genomtänkt resa till USA av Greta.....Nu skall besättningen flyga hem för att hämta en ny besättning. Detta kan kallas klimatsmart. Vart är vi på väg?

Presidenten säger: Make America great again. Lilla jag och Greta säger: Make The Eart great again.

Det är brist på fängelser i Sverige. Placera banditerna i en nerlagd gruva och klä dom i armens överskottskläder för att hålla värmen. Sätt in en bastant dörr och mura igen resten.

Idag regnar det. Då tar jag en simtur i Västra Silen. Har aldrig blött ner mig i badhuset!

Usellt att de inte går att få tag på en taxi i Årjäng kvällstid. 

Ang. frågan om vem vi skall tacka för patrullerande ordningsvakter? Naturligtvis Sjuklöverns generösa och välkomnande politiker!

Ordningsvakter i Årjängs kommun!!?? Varför inte ett med vapen försett medborgargarde???

Oerhört tragiskt att Årjäng ska behöva patrullerande ordningsvakter för att stölder och hot blivit ett vanligt bemötande för butiksägare. Vem ska vi tacka för detta?

Dela med andra!