Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Skicka upp bild ...

Skriv PostIt-lapp ...

Jag är imponerad av att 3 av 4 resturanger i Årjäng lyckas härma varandras matsedlar på tisdagarna och serverar lunch med stekt fläsk. Så även i dag 16 Oktober. Suveränt att det är lika för nästan alla som äter lunch ute så slippe

Ojojoj vad jag längtar efter nästa Regnbågsfest i Årjäng!!!! Kanske går det att kombinera den med en hejdundrande nyårsfest med raketer och karameller!?? Hoppas det!!! ;)

Varför i hela friden ska man gå och rösta egentligen.? När makten och härligheten hägrar,så säljer man ut sig till "högstbjudande"..

Motbjudande..

Vem vill VAD när det gäller skolorna? Är det något parti som inte står för sina vallöften månntro? Fram med åsikterna och ge tusan i att hymla!!!!!

När ska lidl börja bygga i Töcksfors?

Det viktiga är väl att få en uppfattning om hur de unga, de som skall ta över "kaoset", hur de ställer sig till de olika partierna, och deras lekstugepolitik. Inget konstigt med att vilja veta hur elevvalet gick tycker jag!

Vad är vitsen med att ha ett val om man redan från början har bestämt att inte redovisa något resultat?

Visst fattar barn,men det finns en anledning till att man inte får rösta före man är 18. Men varför är det så viktigt för dig att veta resultatet?

Varför skulle det inte spela någon roll?? fattar dom inte något menar du eller? Du kan väl förklara dig lite mer kanske.

Vad har det för betydelse hur barn har röstat?

Arvika nyheter redovisade resultaten från Arvika skolorna .Kanske det kan vara något Nordmarksbygden.

Beror nog på att ett parti vann som inte gillas av majoriteten lärare!

Undrar när resultatet på skolvalet redovisas.Helt tyst.mmm undrar.

Åsså fick vi en svensk mästare igen genom Björnsson.!

Stort grattis.!

(Hyr du nåt förråd till alla medaljer.?)

Visst, det är "erbarmligt dåliga kommunikationer" mellan Årjäng och övriga Sverige. Har man mött en Oslo-Stockholmbuss vid avfarten till Silleruds kyrka så förstår man att chauffören håller hårt i ratten!Hoppas inget händer!

Nu är vår fina E18 lappad med oljegrus från Svensbyn till Sanda! Nu står den sig i ytterligare 10-tals år! Sedan så får vi nog en fin 4-filig motorväg.....Minst!! :)

Se där ja. Nu slog det tillbaka mot dom som vill att ett fåtal ska få bygga strandnära! Sjöar, skog och stränder ska fortsättningsvis vara tillgängligt för ALLA! Respektera och följ invånarnas vilja i fortsättningen!!!

Årjängs kommun har lägst löner i Sverige . Inte konstigt övre medelåldern ligger högt i kommun då dom yngre söker sig längre bort för att jobba och gå gymnasiet . Har själv 13.000 mer i månaden för att jobba i Karlstad .

Som det är nu, så verkar det vara väääldigt nyfiket om vad och hur folk röstar på... Och vissa mer än andra..

Och nej.! De får icke stå och titta vad för sedlar man tar.. Åsiktsregistrering kallas det..

Oj, det stod ett par tanter och hade uppsikt över bordet med valsedlarna på biblioteket när jag skulle förtidsrösta igår. Får/ska dom göra så?

Varför klagar så många på kommunens upphandling av vård och omsorg? Enligt en insändare i NB så är ju både personal och brukare nöjda!

"Har S abdikerat?" Bästa insändaren i Nordmarksbygdens historia! De kanske inte deltog i IOGT-NTO:s debatt pga att det skulle röstas om att lägga ut lösningen av drogproblemen på entreprenad. Abdikera, inte mig emot!

Ryktet säger att det finns en trollfabrik i Årjäng.

Menar dom Trollgott i Blomskog.

Ser där ja. Nu börjar krumbukterna för att försöka behålla makten i kommunen. Nu kan partiledare som under flera år av kritik mot privatisering av vård/omsorg tänka sig upphandling av privata tjänster! VEM ska man tro å rösta på

Nu har gjort min plikt, röstat. Kändes som en sten föll från mitt hjärta! Nu kan vi bara hoppas på det bästa. Spännande söndagskväll blir det.

Vi behöver verkligen en kraftig förändring i vårt land och även vår kommun.

Inte ett pressmeddelande på kommunens hemsida sedan det om Mumin. Är det partipolitiskt stiltje i kommunen nu inför valet......eller är det nervositet och/eller kalabalik i korridorerna?

Varför finns det låsta artiklar från NWT på Årjängsportalen.?

Just det "visioner" är vi trötta på, det som den rödgröna samlingen gett Årjäng i så många år, nu vill vi ha verklighet, därför viktigt att rösta samma i alla tre valen : Riksdag, kommun och landsting.

Den målade visionen föreställande en 4-filig E18 borde hängas upp på biblioteket! År 2043 står det om tavlan i Nordmarksbygden under rubriken "hände för 25 år sedan" med undertexten: En årjängsvision 2018.

Äntligen lagas storgatan tack

På text-tv står det att en socialdemokrat har spridit ut lögner om moderaterna och SD på arabiska som om det skulle va en nyhet.

På text-tv står att flera ex-nazister står på SD:s vallistor, kallar dom det en nyhet?

Vad blir nästa stolleprov från kommun?Att riva Kyrkeruds skola kanske.

K märk mellanstadiet nu.måste vara olagligt att riva en sån fin skola.

skulle äta lunch på en av samhällets serveringar ,när jag tagit bestick o bricka och skulle betala blev jag upplyst om att de tar EJ kontanter . fick skämmas o gå . svenska pengar är ett vedertaget betalningsmedel inom landet .

Sätt handikappskyltar på bägge sidorna på stolparna på Storgatan så norrmännen som parkerar åt fel håll ser att det är handikapparkering.

Klicka på annonsen som visas ovanför Lunchguiden kl 10-14, så vips kommer man till matsedeln för V34. Inom kort finns matsedeln i ordinarie Lunchguide. //ÅP

efterlyser krögeriets veckomatsedel på portalen .det är inte alla som har face bok . Med vänlig hälsning från en som äter ute varje dag .

Bra! Om inte annat så måste vi väl värna miljön! :) Vi ska väl inte kladda ner miljön och klistra upp pappers-affischer som limmas fast med klister som innehåller farliga ämnen. Värna klimatet! Jag ska rösta på Kalle Anka. :)

Fattar inte varför, alla partier skall kladda ned hela samhällen med valplakat heller. Tror nog redan att valet av partierna är bestämt hos de flesta. lite löftespropaganda i 11 timmen hjälper nog föga.

Vadan detta nöje att slå sönder valplakat i tid och otid?

Finaste släkten är värst....

Tur man är vanlig fattig bonddräng

Valfråga: vad händer med våra ungdomar i kommunen?

Nio sökande till Årjängs gymnasieskola enligt NWT av totalt minst hundra avgångselever som går ur nian per år.

Inte ens du reagerade bara skrev.

Det brann på en ö i järnsjön 8/8.Ingen åska och eldningsförbud råder.Ingen bryr sig.

Förståeligt att antalet sympatisörer minskar! Återigen, alltså återigen, så lovar dom fattigpensionärer en höjning. De hoppas ju, men så kommer summan av "höjningen", en hundring! SKÄMS på dom!

Just det....Sossesympatisörer har det funnits många av under 55 av de senaste 70 åren. Men som det ser ut i opinionsmätningarna så kommer de att minska rejält i antal. Om jag hoppas på det skriver jag inte här ;) (blink)

Låt tiden ha sin gång och se hur det blir i valet. hjälper inte att nedklassa alla utlandsfödda som tänker rösta på SD. De kan säkert tänka själva. och de behöver nog ingen hjälp för att rösta från någon"sosse sympatisör".

Många av dom som tänker rösta på SD har säkert anhöriga här som inte har svenskt medborgarskap, dom borde nog tänka ett varv till.

Måste man inte vara Svensk medborgare för att rösta?Svenska Medborgare kan inte ens SD skicka ut! Läs på!Läs Rätt!

Läste att det finns utlandsfödda som tänker rösta på SD?? Vet dom verkligen inte att partiet vill skicka hem dom så fort som möjligt?

Många verkar ha ett brinnande intresse!

Eldarna är på rad vid mossvattnet markägare se upp.

Jag kommer att rösta på det parti som förklarar hur de kommer att sköta stat och kommun på det sätt som passar mig bäst.

Kommer inte att rösta på partier som talar om hur dåligt andra har gjort det.(blir svårt)VAR ÄR VALRÖRELSEN.?

Otroligt att länstyrelsen lägger eldningsförbud.

På mark som de inte äger!!

Otroligt att brandchefen kan ge dispans att elda på mark man inte äger själv.

Tack för den trevliga kvällen på Storgatan, med mat och musik..

Bra arr.!

Några som hyr kanot, eldar medan det är eldningsförbud. Några menar att det är kanotuthyrarens ansvar. Jag såg en hyrbil som körde alldeles för fort, det måste vara biluthyrarens ansvar , eller hur? Olycka kan inträffa med denna

"Moddarna" gjorde si..å "Sossarna" gjorde så...å båda tyckte den andre gjorde fel!!!!! Båda har gett sken av att dom har hållit ihop och gjort det väldigt bra för oss invånare. Vet ni, det finns ett ord som heter SKAM. SKÄMS!!!

Om detta ostadiga sommarväder ville upphöra, och att solen ville komma tillbaka. typiskt Sverige.

Ja då är det vilken gud vi skall tacka.

Kanske vår Gud eller t.o.m Allah hade en finger

med i spelet.Guden Tor mullrade ju också.

Svårt val!!

Just det.....Tack för regnet! Jag hade gett upp hoppet om att Indra (regngud) hade blivit döv! :) Jag har också dansat regndans och tillbett indianernas regngud Tialoc. Å se där, till slut så hjälpte det tydligen! :)

TACK gode gud för regnet igår, alla blad på buskar och träd i min trädgård slokar betänkligt, hoppas dom överlever. Jag ska aldrig mer klaga när det regnar, lovar å svär..

Nejdå.....inte "bara kanotister" utan en och annan icke ansvarstagande människa också, och kanske en och annan pyroman också förstås.

Undrar om kanotister ordnat alla bränder i Sverige?

Dan Eliasson kanske? Som tycker att "Sverige" varit mycket väl förberedda inför alla bränder...Herregud alltså!

Var och en är ansvarig för sin tändare!

Räddningstjänsten i Säffle fick rycka ut på torsdagskvällen. Brand på en ö i Stora Bör. Det kanske också var kanotister? I så fall.... Vem har ansvaret?

Om kanotisterna inte förstår talad svenska kan du försöka med engelska FIRE BAN eller tyska FEUERVERBOT. Fattar dom inte då heller kan du bara peka på elden och ruska på huvudet så fårstår de nog ska du se. Bättre info nästa gång.

Såg 4 kanotister och en STOR brasa på en strand vid Glaskogen igår.Sa till Dom att det är eldningsförbud men det kunde dom inte förstå.tycker det är mycket dålig info.

Eldar kanotuthyrarna mycket?

Från och med i morgon onsdag 25/7, 08.00,råder TOTALT ELDNINGSFÖRBUD i länet.

p.s: hälsa kanotuthyrarna det!

Privatskola jaha.såg i VF att praktiska ska återbetala 28 miljoner

Finns det någon här i årjäng som hyr ut lägenheter och som har något ledigt? akut behov av boende så allt av intresse

När Sverige står i brand ger Årjängs brandchef dispans att använda sprit-/gaskök. Vilket ekonomisk ansvar har kanotuthyrarna, som har sökt dispansen, om det brinner på min mark?

Du som skriver om stora badande hundar de är lika rena som oss o lär inte göra nån smutsig skada .

Du har inte sett alla fiskarna som är därute va.? Som äter å bajsar å äter å bajsar... Sanitär olägenhet för badande..

Ja jisses..

Oj så hemskt...

Vågar man äta fisken,om man får någon.

Det kunde varit värre.

Det kunde varit vargar

Såg idag ett par som badade sina stora hundar på stranden i Risviken, precis där vuxna och barn vill bada. Riktig dålig stil och brist på sanitär hänsyn till badande.

På sammanträdet med stöd och omsorg i december 2017 togs beslutet att förlänga avtalet med Förenade Care.

Vid detta sammanträde saknades tre socialdemokratiska ledamöter varav en var ORDFÖRANDEN. Hur ska vi tolka detta?

Privat skola!!Glöm inte bort Baggium.Hur mycket kostade åren med Baggium Årjängs kommun.Sen byttes namn till Praktiska.Det värsta var stackars elever som fick sin lunch på pizzan eller grillad kyckling och potatissallad i dagar.

Privat vård, privata skolor är ju kanske inte fel i sig.. Felet är att ägarna till dessa inrättningar saknar samvete.

Man måste ju ställa sig frågan: Var det inte den borgerliga majoriteten i Årjäng som FÖRLÄNGDE Carema-avtalet? Varför såg ingen "expert" DÅ hur uselt det var!!??

Det är en buske på Storgatan framför färgaffären som täcker halva trottoaren Snart täcker den 60%. Hur många procents betäckning krävs för att någon ansvarig skall reagera. Dvs fjärma busken.

En styrande politiker i Årjäng, vilket uppdrag hen har kvittar, men hen har lärt mig 2 nya ord. "Politisk...Hederlighet" Borde ha hört orden tidigare för det måste väl vara sånt man eftersträvar i vår nuvarande valrörelse?

Nej, definitivt inte. Jag har alltid sagt: upp till bevis. Om 4 år har svenskarna fått nog och inbördeskrig startar, i olika skalor, den som inte är beredd då är det synd om.

Menar du på fullt allvar att du tror på allt du hör??

Du kan prata med vilka partier som helst, alla kommer naturligtvis påstå att dom är felfria.därför är det bra och tänka lite själv.

gå till torget idag och prata med dom själv, så får du höra, till 16.00 finns de där.

Vad hade du väntat dig för svar när du ringer SD-politker för att höra om deras historia?

Årjäng i topplacering hos CSN, 22.1procent i gymnasieskolan får indragen studiepenning pga skolk, många är utländska medborgare. Källa:CSN.

Läs NWT-artikeln noga! Det kommer att dröja länge innan det satsas på E18 mellan Valnäs-Årjäng. Årjäng-Töcksfors ska det satsas på de närmaste åren. Alltid något sa (F)Han som såg Åmål! Får för tusan inte svära här på portalen :)

Heja töcksfors if ni är snart i fyran Då kan ni byta namn till asyliska if töcksmarking

Sverigedemokraterna ljuger minst av alla partier. därför kommer de att vinna klart.

Är Sverige ett demokratiskt land? varför får man då inte tycka som man vill?

MINDRE SATSNINGAR på E18 Valnäs-Töcksfors. Vad innebär det? Nu kommer det att bli räfflade vägbanor så det kommer att dåna i bilen! Det ser tydligen Trafikverkets kontorsstols-nötare som en viktig säkerhetshöjande åtgärd. Skäms!

Tack, du som tyckte jag borde googla på SD för ar att få reda på vilka dom verkligen är. Done. Har också ringt och pratat med dom här i Årjäng och till Sthlm, mycket givande positiva samtal. Prova du också!

Hoppas att "Föräldragruppen för skolutveckling" och "Fokus på förbättring" drar igång sin verksamhet igen! Det var många tydliga mål uppsatta när dom jobbade! Hoppas de förverkligar dom efter valet!?

Det är nog andra saker än klimatfrågan som dom har samma åsikt om.

Undrar varför nazisterna inte buade när Åkesson höll tal i Almedalen som dom gjorde mot dom andra partierna?

Nej, nej och åter nej, dessa är icke vårt ansvar!Lycksökandets tid är snart slut, tackålov.

Igår frågade jag en äldre man med keps varför han gick och matade kajor i årjängs centrum,tycker fler skulle ställa den frågan när dom ser honom, jag blev inte populär.

googla på sossarna om skallmätning lobotomering mm detta tystas ner. googla också på kommunismen med Stalin Mao och Pol pot.

Snälla Årjängare med vapen skjut kajor dessa satans fåglar som livnär sig på småfågelungar skiter ner allt och för ett jävla väsen dag som natt.

De som har kommit hit är också "VÅRA" ungdomar.. Ju fortare vi inser det, ju fortare kan de komma in i "VÅRT" samhälle.

Integration är ALLAS ansvar.! SD kommer också att inse det till slut.!

Ta och googla på SD och se deras rötter och historia så kanske du inte är lika imponerad.

Vad som är dåligt? Det går knappt att få tag i lght idag pga alla "nyinkomna", VÅRA ungdomar som snart är redo för eget behöver bostäder, bara ett exempel av många saker som försämrats sen 2014.Heja SD! Jag tror också på er.

Behövs det mer kunder till Årjäng?

Vad är det som är så dåligt i kommunen menar du.? Det är inte mycket som jag personligen har gemensamt med partiet som styr här.. Ändå anser jag att de gjort ett helt ok jobb..

Som fordonsförare skall jag lämna företräde till gående som korsar gatan i 30 zon. Men varför kliver de ut i gatan mitt framför mig och stoppar mig när endast ett fordon (jag) är i närheten? Rättigheter-ja, gott omdöme-nej.

HURRA! HURRA! Nu kommer SD att få en del att säga till om efter valet i höst! Det kommer säkert att bli mycket bättre för vår kommun! I alla fall så kommer det inte att bli sämre. Det kan det ju inte bli!!!

Vad lockar kunder till Årjäng ??

Tjatet om att locka kunder till Årjäng, tänk då lite på gatorna i Årjäng, de skulle ju prioriteras som nr 1. Inte så kul för besökare att få bilarna förstörda. En del kanske åker längre än till bolaget.

Könstitt detta mä ekonomi..Barn å utbildningsnämden går back mä 2 millioner å stöd å omsörj går back mä 5,75 milljoner å änndå så går kommunen bra ekonomiskt! Ja får inte ihop dä. Beror nog på att jag inte är ekonom!?

Nu är det snyggt i Årjäng. Blommor, klippta gräsmattor och under veckan fram till lördag morgon rent i gatorna. Nu är det på tiden att laga hålen i Storgatan.

Tycker det är underligt hur fort det kan "svänga". För någon månad sedan kunde man läsa att kommunens ekonomi var mycket god. Idag kan man läsa att flera nämnder har underskott i sina ekonomier!

Vet inte om jag har fel eller inte..Men är inte KD fortfarande ett riksdagsparti. Kanske dom åker ur men det får ju framtiden utvisa!

Gymnasieeleverna har fått busskort att utnyttja i regionen, glöm din dröm att åka till K-stad i morrn å se på bio, URUSLA busstider!Det funkar inte,bara å vänta tills de fyller 18 och får körkort,inget å göra ett helt år till..

Muminpark, nääe! Vi skulle behöva en stor aktivitetspark med allehanda redskap typ utegym, skatebanor, boulebana, gungor m.m med plats för ALLA åldrar!Ett cafe också som samlingsplats före och efter..

Muminpark......troligtvis blir det inte ens en liten "tummetött"! Vi har ju redan ett mumin-TROLL som vi har flyttat hit å dit och en del inte riktigt vet var det passar bäst! :)

Var inte så rädda för allt som är nytt

Varför skulle muminpark utesluta satsning på tonåringar? Det är ju ett privat företag som satsar på parken. Dessutom lär det ge en del jobb till just tonåringar

Fattar ingenting, VARFÖR detta extremt överdrivna intresse för mumin? Varför måste vi ha en sån park? Satsa hellre på våra svenska tonåringar!

Det är tydligen någon mer än kommunstyrelsens ordförande som är för en Muminpark! Ler i mjugg och undrar om vad hen har för "stämpel". C, L, M, KD, MP, SD eller S? Tillåt mig tro att "stämpeln" är S. ;)

Hoppas att 9999 stycken är positiva i alla fall..?

Var nog fler än en bakom det visade intresset. Budskapet bör ju framföras av någon, och varför inte kommunstyrelsens ordf.

Ang. Muminpark i Årjängs Kommun. Hur kan en enda person anse sig kunna föra 10000 personers talan? Men det är väl sådant som politiker kallar för "Demokrati!!!

Om det ska byggas en Muminpark i kommunen så tycker att den ska byggas i Huken!!! :)

Stort GRATTIS till alla killar och tjejer som imorgon torsdag går ut nian på Nordmarkens nya skola ! Önskar er stort LYCKA TILL med framtiden.

Varför duger inte Silbodals kyrka att ha skolavslutning i när det duger i Silleruds mm ?

Ta hit snabelbil och laga vägarna.vägen mellan Huken och Kyrkerud är bedrövlig.Navkapslarna på bilarna kommer hoppandes som kaniner över vägarna.

Hur ska man få till andra lösningar för att få en bättre E18 månntro. Ett alternativ är kanske att dra den från Valnäs till Bengtsfors och sedan upp till oss i Årjäng. :)

Ja det borde satsas på genomfarten i centralorten. En gågata vore det bästa

töcksfors satsar ju bara på pojk fotboll damerna blev ju borta på grund av alla pollacker

Klart att det satsas på vägarna runt Charlottenberg i stället där kommun jobbar för handel och för att dra ännu mera till sina köpcenter och inte emot som Årjäng gör .

Årjängs kommun, kämpar för E18.

Hur skulle det vara om de kämpade lite för genomfarten,

genom centralorten!

När kommunen har så bra ekonomi så tycker man att de djupaste hålorna i gatorna kan lagas utan att ta 2,2 miljoner från VA-projektet i Huken!

Ja just det ja..... varför står bara vissa olycksbränder i tidningarna.....undrar undrar vad det kan bero på........det va på "porråsen" det rök rätt så bra va?

Varför ska det satsas på Årjäng för ? När inte Årjäng själva kan satsa ? Enkel matematik .

Det står i dagens NWT (Tisdag) att det inte ens blir några förstärkningar av E18 mellan Valnäs och Töcksfors. Att Årjäng är en kommun på (undantag) får vi tydligen lära oss att leva med för lång tid framåt!

Varför har det inte rapporterats någonting om lägenhetsbranden iÅrjäng.orsak mm

Årjäng har ju också ett köpcentrum . Backa köpcenter ;)

Det är i Töcksfors det händer saker ;)

Olav Thon ska bygga en vattenpark och ett vattenland i Töcksfors!!! Mycket kul ska det bli! ;)

Klart att det ska vattnas och va fint i Årjäng som är centralorten .

Miljarder ska satsas på vägar å järnvägar. Nu måste väl Liberalernas prio 1 att bli verklighet!? Annars går skam på torra land! L har ju kämpat i snart 4 år för en bättre E18!

Thon ordnar vatten i Töx,så fixar han ett litet vattenrör till Årj.

Men snälla människa..? Det är ju olika vattentäkter.! Eller tror du att det går ett vattenrör mellan orterna.? Den ena kan ha mer än den andra liksom..

Men Årjäng hör väl till Töcksfors kommun??

Konstigt att det gäller enbart Töx varför inte Årjäng också?

Ska kommunen anordna regndans då eller hur ska de fixa vatten?

Det tycker jag att du gör rätt i.!

Fortsätt förbruka vatten som vanligt även när det inte kommer nåt ur kranen också vettja.! Om du kan...

Jag har betalat inkoppling av kommunalt vatten och avlopp då får bennemej kommun se till att ha vatten även vid torka . Jag förbrukar vatten som vanligt .

såg på text tv sid 160 att det var bevattningsförbud i Töcksfors kommun !!!

Bara bita i det sura äpplet!!!

Rösta till hösten.Hoppas på det blir förändring.

både här och där.Sämre kan det knappast bli!!!

ja förra året gick min bil igenom besiktningen, inte en anmärkning...... I år tja båda krängningshämmarna, en stötdämpare, kulbultar, mm. kör på gatorna inne i Årjäng i mitt jobb. Jag blir så trött!!!

Mötte en Volvocombi på Risvikevägen som kom i en fruktansvärd fart...

I - landsproblem med grus på vägen va.?

Varför städar man inte ”guldbron” och gångvägar till prästgårdsområdet? Ska vi som är ute och promenerar behöva stå ut med all denna grus under fötterna. Eller tror politiker fortsatt det kommer mer snö???

Den gamla delen på skolan(mellanstadiet)är den bästa skola vi har.Den bäst isolerade nästan aldrig något som är sönder men hiss saknas.Mvh en som vet.

Så skall vägara kostas på. 2miljoner Hurra!

Då blir de perfekta.

Å nu får di inte vattne blommera i Töcksfors heller! Å Herre min je! :)

tror det blir 160 i centralorten.resten går till landsbygden-

Nu vet inte jag riktigt skicket på skolan i Töcksfors, men den i Årjäng är heelt slut.. Den gamla delen byggdes nog strax efter första världskriget.. (obs obs lite överdrivet)..

168 miljoner till skolsatsningar. Javisst, men i Töcksfors ska det gamla renoveras och i tätorten Årjäng ska det byggas nytt. Intressant att se i slutändan var de flesta miljonerna hamnar!

Nu har som asfalterat halva Töcksfors förutom det värsta området, förbi gulf! Det krävs inte en ungdomsbil för att man ska behöva åka med njurbälte. Asfaltera vägen vid gulf och sluta förstöra allmänhetens fordon... skärpning!

Tror tjatet om Systembolaget är ett : känsligt : ämne . Därför det reagerad så på den frågan ;)

Snart skall i älta parkeringen,utanför bolaget.

Borde inte valrörelsen dra igång nu? Vad vill våra partier i kommunen?

"Gnälls på vägarna" vadå gnälls? Då vägarna ser ut som de gör, och inget görs för att förbättra dom, så är det inte "gnäll". Det är ren fakta. Men tjatet om systembolaget börjar man bli lite lack på.

ang. "grannar fått nog". Om Ni är så känsliga angående trafiken natt tid, så vore ett alternativ att Ni flyttade ut på landet. dumt att bo intill en storgata då ni är så lättstörda,

Och Årjängs Kommun lever på handel !!!

Skillnaden är att vägar behövs..

Tja . Varför inte . Det gnälls ju på vägarna så vad är skillnaden .

Och så tar vi gnället om systembolaget till Töcksfors en gång till 廊

Det blir nog ett riktigt systembolag i Töcksfors när bolagsstyrelsen får se siffrorna från Ica :)

Blir det inget riktigt systembolag Töcksfors?

Oj då finns det någon som har ansvar i ÅRJÄNG

FÖR VÄGARNA ?

Så var det klart då att ICA i Töcksfors blir systembolagets ombud .

När han ändå är ute och tittar.så kan han titta på storgatan.om det nu hjälper att titta-.

Har ringt 18/5 kl.11:20 blev lovad att ansvariga skulle "titta" på det.

Trevlig helg.

PM

Ring igen Preben.Asfalten i hålet har sjunkit ner.

Ja ringde vägverket och påpekade hålet när jag såg det och de fixade och asfalterade dagen efter

.

Preben Mortensen

Om hålet i vägen vid Sillgårdskrysset- Om det bara vore där som det finns hål! Att laga hålor med enbart grus är en billig lösning, men tyvärr så rinner detta bort då det regnar. Asfalt användes i andra kommuner har jag hört!!

Återigen en stakars SD politiker som fått sitt konto hackat (obs ironi).

Passa er för det stora hålet i vägen mellan Sommarvik och Sillegårdskrysset. 5 dagar sedan det uppstod.

Tre gånger på 6 dagar har jag mött norskreggade bilar på vänster sida på storgatan.När blir första frontalkrocken.

Tack för alla trevliga matstunder på "Götes".! Ni kommer att bli saknade.!

Om man ändå har ärenden man måste göra i Arvika elr Karlstad så är det betydligt billigare att handla matvarorna där, helt sjukt egentligen!

Nja priserna beror nog på kundunderlaget snarare än ägarna. McDonalds är ju också dyrare

Ett problem med att norrmännen driver handeln i Sverige är ju att priserna på varorna blir högre,men det blir nog kanske lite Konkurrens när Lidel kommer till byn.

Någon roar sig med att repa upp bilar på skolans parkering.Kamera där så hade problemet varit löst.

Var det för att SD hade förslaget om övervakningskameror på skolan att det blev nej.Tråkigt att nya skolan sabbas och ingen blir ansvarig.

Är så intressant att se alla tecken på att det närmar sig ett val. Nu har S och C börjat att rösta tillsammans. Jag vill inte gå in närmare på vad jag menar, för då kanske min "postit" inte blir inlagd.

Vi ska vara glada att norskarna vill etablera sig i våran kommun för att skapa arbetstillfällen . Sen att norskarna i sig handlar i kommun också är väll inget fel . Vad är problemet .

Ta det lungt....ta det me en liten nypa humor.

Livet är inte sååå allvarligt.

Man behöver ju inte läsa Enkelt o greit

Fy f va trött man blir på allt tjafs emellan orterna i kommunen.!Har varit så under hela min uppväxt iaf. Å det är lika från båda håll. Sluta för he...te.!Det gynnar inte nån.! Avundsjuka och missunsamhet är det värsta jag vet!

Spelar det någon roll om det är ett norskt företag som driver handeln?

Jovisst skapas det jobb och det är bra,Men det är lite tråkigt att vi inte klarar oss utan hjälp från Norge.För det borde räcka att ha dom som kunder.

Klart att det är norskarna som driver handeln .. men jobben då ? Det skapas väll arbetstillfällen i Kommun ?

Men det är väl ändå norrmän som äger och driver den fantastiska handel i Töcksfors

Töcksfors är ju orten som ger Årjängs kommun arbetstillfällen så alla töcksmarkingar är glada .

Apropå Kameraövervakning på skolan! Är det för kränkande för den/de, som råkar ha "sönder saker", att hamna på bild?

Finns många töcksmarkingar som är nöjda ska du veta . Handeln ökar . Våra köpcenter byggs ut . Klart Töcksmarkingen är nöjd ;)

Ocken har lovat allt detta?

Det skall byggas ny väg i Töcksfors.

kan man hoppas på att det blir ett par skottkärror

asfalt över?Så det kan fyllas ut i de värsta hålen

på genomfarten.icentralorten

Vi skulle ju få mer närpoliser..få nattöppen tull.. få bättre E18..få bättre gator..få mer gatubelysning..få bättre skolor. Nu dras det ner på akuta ambulans-transporter! Vart är vi på väg?

Vad i fridens namn... Detta är ju en värdsnyhet! En töcksforsing som är nöjd angående finaste gymet. Nä det kan inte stämma ;)

Nu är sillegårsedsvägen hjälpligt lagad.Återstår att se hur länge det tar innan övriga vägar fixas.

Att dra ner på Ambulans timmar är ju tragiskt men inte helt oväntat . Ta lite av polisen och Räddningstjänsten också så blir det ännu mera laglöst nu när även tulle stänger nattetid .

ja da snart är ju västersil öppen

Simhallen i Töcksfors var jun helt värdelös. nu har vi i stället kommunens i särklass finaste gym där.

I Töcksfors tar dom bort simhallen . Varför inte ta bort den enda vi har också .

Varför inte bygga en ny lite modernare simhall De ser inte trevligt ut att kolla ner i de tomma bassängerna. Skulle kanske barnfamiljerna slippa åka till Karlstad Arvika o Askim o de skulle kanske locka nån att komma hit

Vi har många bra företag i kommunen! Dom skapar vårt välstånd. Tänk till om inte dom fanns?

Varför ska man betala fordonsskatt när vägarna ser ut som dom gör?Som att betala tv licensen och inte ha nån bild.

Men det är bättre med en bra väg än ett snabbtåg eller ?

Om vägen är dålig så kanske chansen att vi får snabbtåg större

I Fagersta har en kvinna anfallits av ett vildsvin, tänk om det hade varit en varg vilken uppståndelse det hade blivit,men nu var det jägarnas älskningsdjur då är det tyst.

Hade Årjäng jobbat lite för Gränshandeln så hade nog tullen fått vara öppen även på natten .

För en gångs skull så hoppas jag att skrattet fastnar i halsen..

Det har satsats mer på väg 61 mellan Arvika och Eda på senare år än det någonsin har satsats på E18 mellan Valnäs och Årjäng. Så finns det en del som tror att här kommer det satsas på snabbtåg! Skrattretande!

Att tullen i hån stänger nattetid är väll inget konstigt . Det är ju i Charlottenberg och eda som är på kartan idag . Där jobbar kommun framåt .

Nu är det klart. Nu ska tullstationen vid Hån vara stängd på nätterna! Det känns ju inte så bra! Det känns lite som att vi arbetar "baklänges" istället för "framlänges"!

Gör dom? Närdå? Ett av argumenten som "kommuntanten" hade till att INTE öppna syst.bolag i töx var just detta att ni har redan ett uthämtningsställe...

Nu stänger ju kötthallen ner systembolag utlämningen så det det kan bli bra om Ica i Töcksfors får den utlämningen .

Om systembolaget hade som syfte att öka försäljningen så hade de öppnat i Töcksfors för länge sen. Nu är syftet med bolaget ett annat. Förstå detta!

Åsså tar vi ett varv till med systembolaget. Hehe...

Glad påsk på er.!

Lidl har ju köpt den stora tomten på höger sidan av handelsparken så det kommer byggnader i anslutning som systembolaget kan hyra

Finns ju ett helt hus som står tomt vid torget i Töx där coopbutiken huserade, skulle ju bli helt perfekt, många p-platser, kunde bli mer "livat" runt torget så att säga.. Några har ju klagat på just det att inga norskar är där!

oj då, finns ingen plats om bolaget vill flytt dit?

Kanonbra.! Då hoppas vi bara att parkeringen vid handelsparken blir full också..

Så där . Då var handelsparkens lokaler i stort sett fulla .

Ja det vore ju kul.

med storstadsbor,sittande och koppla av pågatan

från kyrkerud till e18.

Hoppas gatorna i Årjäng snart blir farbara och fungerande så att event. besökande storstadsbor kan koppla av!!!

Hoppas att kostnaderna för skolsatsningarna i både Årjäng och Töcksfors kommer att redovisas FÖRE valet i September. Hoppas också på att ev. skattehöjning tillkännages så fort som möjligt!

Våren år på väg!

Färjestad får stryk!

Snart är det trav i årjäng.

Vad mer kan man begära?

Metropolen Töcksfors ger ju kommun ändå bra med arbetstillfällen .

De tre senaste "postittarna" här tycker jag ger en fadd smak av negativitet. Försök,i alla fall lite grand, att skriva lite positivt om kommunen. Vårt kommunalråd kämpar ju med näbbar och klor för att vi ska få det bättre.

Spårvägen Årjäng!! (Bara gasa och hänga med)

Har varenda snöröjare i Årjäng kopplat av snöbladen eller har de semester?

Inte är di väl så domme så di tror att tåge kommer å stanne i tfors

När våra grannar i väst inte har "så mange penger" kvar då är nog Thon glad om vi i öst handlar en del av honom. Då är det väl bra med ett snabbtåg Stockholm-(Metropolen Töcksfors)!!?? ;)

Våra köpcenter byggs för våra grannar väst som har pengar .

Naturligtvis ska vi ha en höghastighetsjärnväg. Det bästa är om den dras mittimellan köpcentren i Töcksfors med på och avstigningsplatser åt båda hållen. Då kanske det kommer kunder från öster också!? ;)

Sämsta låten i mellon vann bästa blev näst sist.

Snälla Schutzer.Ta först reda på om kommuninvånarna vill ha en höghastighetsjärnväg genom våran fina kommun.Vet att majoriteten Inte vill ha det.

Skrot och avfall, bilar kärror mm.fyller flera tomter i centrala Årjäng. Vilket parti har kurage att driva frågan om åtgärdande av dessa tomter.förmodligen för obekvämt?

Dela med andra!