Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Skicka upp bild ...

Skriv PostIt-lapp ...

.en bekant åkte till Grums istället och handlade, ingen kö där plus att matvaror var billigare än här. Vi får hoppas att "invasionen" dunstar av lite te veckan så vi "vanliga" också kan handla här hemma.

sinnesjukt långa köer till bolaget, hela trottoaren full med folk som vill in och handla

Det märktes direkt att gränsen hade öppnats.Hela Årjäng fullt av felparkerade bilar.

Nu ä dä bare nöa timmer om å göre, sän kommer di över gränsen. Nu måtte vi väl hälse döm tejält välkomne. Köste va dä köste vill! Dä ä väl värt nöa miljoner väl!!??

Norges gränsstängning har nog mer att göra med skatteintäkter än risken för smittspridning?

På storgatan varje dag, du kanske behöver en optiker om du inte ser dom.

Ser du många?? Var då? Berätta!!!

Tydligen många norrmän som kör vilse och hamnar i värmland istället för skåne som dom får resa till.樂

Det där med "bortglömt lagerställe" begriper jag inte. Har det att göra med en grogg för mycket kanske??

Lyd mitt råd! Smörj tramporna på cykeln. Det är ett bortglömt lagerställe. Trampa lätt med sprätt!

Varför har så många svårt att förstå att Sverige är ett högriskland när det gäller smittorisken. Mellan 400 och 800 nya fall varje dygn. Många får/vill inte åka hit.

Rondell blir dyrare än kamera. Pengarna måste sparas till framtidens huvudled Stockholm-Kongsvinger-Oslo. En lappad å lagad kostig vill ingen satsa på.

Varför inte anlägga en rondell i den olycksdrabbade korsningen vid Töcksfors Kyrka?

Ta't lugnt, ta ett toy! Dom (S) vill ju ha total uppslutning nu!! 

Höjre i Norge vill ha SINA skattekronor kvar i Norge! "Sosseriet" vill ta DERAS skattekronor hit till Sverige. Tydligen så nöjer sig inte Sossarna med att högbeskatta svenskarna, nu har dom börjat "tråla" skattepengar utomlands!

Bra att kommunalrådet tar ställning ang. stängning av gränsen Sverige-Norge.Suveränt.

PM

Ja, fast jobbigt att vänta en kvart varje gång, har varit två vändor te Arvika idag... men det blir nog bra när allt blir klart!

ÄNTLIGEN blir det ny asfalt mellan Vännacka-Skålerud.

Norrmännen är smarta håller gränsen stängd. Nu tjäner de miljarder på att alla handlar hemma i Norge till ganska höga priser jämfört med de svenska priserna.

PM

Ibland råkar saker gå sönder på Nordmarkens Skola.

Nu råkar det uppstå bränder där.

Lär dig se skillnad på norska och svenska skyltar . Jag Jobbar på dessa köpcenter och det kryllar inte alls av Norskar . Så där har du helt fel .

Då påstår jag att det är en synvilla att se norskar krylla i Årjäng. Jag bor där och ser högst ett par norskreggade firmabilar om dagen. (Norgejobbare?)

var och handlade i fredags, besökte både Töx och Årjäng, det "kryllade" av norskar i butiker som E-18, så de har börjat komma hit igen sakta men säkert..

Bara undrar. Har vi inte någon duktig epidemiolog i Årjäng som kan försöka påverka statsmakten så att gränsen till Norge öppnas. Kanske kan någon akademiker ta en snabbkurs i ämnet. Varför inte en djurdoktor?

Tack till de som sett till att vägen från Ågy skolan till Sommarvik nu är farbar på riktigt.

Jag började redan på 60talet att påtala att man skulle åtgärda. Suveränt att äntligen blev av. PM

En torsk är en mycket läcker fisk

Tack Rolf! Betalningen för svartjobbet gick in på mitt konto på direkten redan på onsdagen! Vi ses snart igen!

Hur kan du veta att turister inte finns när du tydligen vet vad det är? Plastskräp ansamlas under flera år fattar du väl.

Konstigt att det är skräp vid Västra Silen

Det finns ju inga turister ännu. !

Värna Västra Silen! Jag plockade plastskräp efter stranden idag. Fick gå flera gånger upp till vägen med skräp! Och kolla så du inte använder tvättmedel med fosfat i om du har eget avlopp. Har själv bytt till ett utan fosfat.

Stöd våra lokala företag så här i kristider. Stöd våra svenska företag så gott det går. Köp svenskproduserade varor om möjligt.

Det gäller att ta rejält betalt!Det ger ju inga

semesterpengar.Och Pensionen blir ju inte så hög-

Oftast tjänar ju

arbetsgivaren mest-

Det måste få vara lite spänning när man rengör och målar tak.Men är det inte högre än 2,5 meter är det inte ens spännande bara tråkigt.

Skatter o avgifter föder svart jobb så är det . Och kommer så alltid att förbli . Det är det enda som ger pengar i plånboken för båda parter .

HUR KAN MAN HYRA ETT FÖRETAG ,UTAN STÄLLNINGAR O SKYDDSUTRUSTNING om målning av tak ,är det svart jobb

Bra att någon har kommit på att det går dåligt i våran kommun när inte Norskarna kommer hit längre . Då kanske någon kommer på att vi ska konkurrera med Nordby o Charlottenberg i stället för lilla Töcksfors .

Vid infarten till Sommarvik står det en stor skylt, att man skall göra någonting vid vägen 6 km om ett par veckor, Det var på tiden efter det är ganska mycket trafik under 6 till 8 månadersommartid

Preben M

Äntligen ny väg på gång från rödljusen till Kyrkerud.Man får hoppas att vägen mot sommarvik hänger med när ändå maskinerna är här.

Det var en fantastisk slutledningsförmåga.

GRATTIS!!

Att ökningen på lanthandeln beror säkert på att den har hemleverans på matvaror.

Beklämmande att folk springer och handlar i små butiker typ Lanthandel,där det absolut inte går och hålla avstånd till virus smittade

Bra av ansvariga på kommunen att sända information till 70+ hur det kan underlättas med inköp av matvaror och andra ärende nu nr dessa mer eller mindre inte är offentligt ute.

Preben M

Är ju alltid kul att få brev (nästan)

Men roligare om de har innehåll.

Ett tomt kuvert är inte så mycket att ha.

Vad gör Kommun för att få en samhällsutveckling ? Inte bara butiker / köpcentra som privata investerare kommer till våran kommun med . Årjäng hade inte varit något utan dessa norska herrar som väljer att lägga sina miljoner här .

Stort tack till ICA Nära i Sillerud för den första leveransen av varor eftersom vi tillhör en riskgrupp. Suveränt av kommunen att organisera denne service. Bra framförhållning i tider med problem.

Preben M

Ja det är riskfyllt . Men vad annars ska befolkningen i våran kommun jobba med .

Riskfyllt att låta gränshandeln styra samhällsbyggnationen

Vad är Årjängs Kommun utan gränshandel . Kommun kanske ska jobba mera för handel och slåss mot Norby och Charlottenberg istället för att slåss med sin egen kommun Töcksfors .

Hoppas de ser vad som säljer bra.

Vem bryr sig om vem som äter fläsket

Fläsk är ju gott

Duger inte svensk husmanskost så finns det ett enkelt val att göra!

Förstår inte matställena i Årjäng att vi är många nu som inte äter fläsk

Varför ökar smittspridningen i Norge trots deras strikta regler? Konstigt kan man tycka, Sverige ligger just nu ca 400 personer efter Norge och vi är ändå allt mer liberala i detta

Åker du som norsk över gränsen så får du 2 veckors karantän när du åker tillbaks till Norge sen .

Haha  såg flera Norska bilar . Ja dom kanske kommer från sin stuga eller någon resa ..

Läs på lilla vän . Ja Norskar KAN åka över men då får dom 2 veckors karantän. Tror dom spar den karantän så dom kan åka över o handla inför påsk och använda den karantänen till sin ledighet . Men det kanske är för mycket tänka ?

Gränsen är stängd för oss svenskar med inte för norrmännen, såg flera norska bilar i Årjäng idag,kanske dags att läsa på?

Norge stänger gränsen .. skoj för dig som tycker vi ska vakna och se vad handeln i Årjäng förlorar på detta .

Kanske dags istället för länderna att inse att det är överdrivet att stänga gränser

Många länder stänger sina gränser, män i Årjäng är det det tydligen ingen fara, kanske dags att vakna.

Håller fullständigt med . Det är väll ingen raketforskning . Är man i riskgruppen så stanna hemma . Jävligt enkel matematik .

Men skärp er för helvete. Sluta vara så jävla rädda för Corona. Nej vi ska inte stänga något gym, är man i riskgrupp kan man stanna hemma men oss friska är det ingen fara för. 1-2% dödlighet. irriterad på media som förstorar upp.

Offentliga platser över 500 personer stänger . Hur många barn är det på skolan i Årjäng . Barnen var på teater resar till Karlstad igår . Hur många var det med i den teater lokalen ??

Jo stäng hela kommun, även mataffärer.

Gym Ex SATS stänger sina gym i 2 veckor för att motverka smittspridning, gäller i Norden. Borde inte detta tas på allvar även i Årjäng....

Föreningar likaså samt gruppträning.

Soporna som slängs i soptunnan är ju brännbara sopor. Dom bygger inte på soptippen.Dom körs ju till heden och blir värme i Karlstad.Bästa vore om soporna brändes här i Årjäng och blev värme här.

Höjningen kan bero på att kommunen måste köpa in nya bilar inför nästa år då det kommer bli krav på att sopsortera. Bruna tunnor kommer köpas in och kommunen måste erhålla alla medborgare med papperspåsar till avfallen

Gör som Norskarna gör mot Sverige .Ta med soporna till Norge och släng dom där . Fyll deras sopkärl och ställ skiten utanför om du inte får plats . Bara DU blir av med det så är ditt problem löst .Då får någon annan ta hand om det

Det blir mycket sopor i dikena efter e 18 framöver.

Ang. överbelastad soptipp. Om syftet med avgiftshöjningen är mindre sopor borde sopavgiften vara volym eller viktbaserad och inte en fast kostnad/sopkärl!

Bir det en mindre mängd sopor med en avgifthöjning?

Blir ju inte bättre av att Norskar tar med sig sina hushålls sopor och fyller skräptunnorna på våra köpcenter ..

Du förstår att soptippen är överbelastad och de vill minska mängden inkommande sopor. Därav avgiftshöjning.

Tack Årjängs Kommun för höjningen av sophämtningsavgiften med 45 procent!

Personer i fattiga länder måste inse att man inte kan skaffa barn om man inte ens har mat nog att föda sig själv. Snälla nån man måste upplysa istället för att skänka pengar

Sätt upp en handikappskylt på norra sidan på stolpen utanför apoteket i Årjäng så att norrmännen som parkerar åt fel håll ser att det är en handikapp parkering.Mvh.Handikappad

Corona viruset är dock en bluff. Alltså viruset existerar men det är inte värre än än vanlig influensa, blåses upp. Det kallas skrämselpropaganda

Nu kan vi vara helt lugna,Thrump har talat om att coronaviruset är en bluff.

Sommarvik har 25 meters bassäng som ska vara i drift till sen höst och värmas upp. Bra va? Simhall kak du inte förvänta dig inom närmsta åren

Blir det något badhus i Årjäng innan hösten månntro!!?? Under sommaren kan man ju bada å simma i Silen, men till hösten blir det ju problem förstås. Det är väl inte så många som vill gå upp ur badet med s.k. "badskrud"!!?? :)

Dax att kommun ser över ledningarna så vi slipper driftstörningar på våra fabriker och köpcentra . Det kostar en trotts allt en jäkla massa pengar för varje stropp .

Hej strömavbrott, 4 gånger på en vecka nu! Men duktig personal ändå som försöker fixa så snabbt det går, TACK.

Såg i dagens tidning att över 200 hundar dödades eller skadades av vildsvin i fjol,men då hör man inga snyfthistorier från jägarna.Kan det bero på köttet?

Det är ju kul att betala skatt

Det hade ju varit riktigt bra om man fyllt alla hålen vid Ågy skolan, En del kallar det arbetsmoral att göra rätt.

PM

Dubblera kommunalskatten och dubblera asfalttjockleken på vägar och gator och mangla det riktigt platt. Blir du nöjd då "50 kilometer i timmen"-kverulant?

Nu har Svevia äntligen varit här och spillt lite oljegrus här och var i Årjäng så nu är vägarna tipp topp igen!

Tänk om simhallen i Töcksfors hade fått vara kvar då hade vi i alla fall haft något att doppa oss i ...

Yes, I also think that vill ta en tid att planera för en ny simhall! Undrar om planering blir klar i år.....eller kanske inte förrän nästa år!!??

såg på Värmlands nytt problem med höga hastigheter i Ambjörby.Låna Årjängs vägmästare det går inte att köra över 50 km i timmen i Årjäng.Prova gärna från ÅGY-skolan till sommarvik.

Yes simhall blir enligt säkra källor från kommunen, dock har det inte kommit så långt i planeringen, man vet att det kommer byggas på befintligt ställe och att gamla lokalen kommer rivas men mer info kommer väl senare

Jag letar efter protokoll varje dag på kommunens hemsida. Men jag hittar inte något protokoll som handlar om nybyggnad av Badhus/Simhall. Händer det något....blir det något bygge?

Dåligt gjort att bara dumpa en bil så det blir markägarens ansvar att bekosta bortforsling av vraket . Det är väll ändå statlig egendom som har sett till att bilen står där den står . Ni gör säkert ett bra jobb men slutför det ?

eller så grunnar man på VARFÖR det plötsligt uppstår brist på diverse varor, bananer, morötter, MER svartvinbärsdryck, babyvälling har jag noterat senaste 2 åren.. heelt oförklarligt!

Det är Gretas fel

Det är brist på bacon i Sverige. Hmm vem kan vi skylla detta på? Förmodligen ingen muslim i detta fall som kan skulden få.

Du verkar ha ett lågt förtroende för vår läkarkår! Är du så naiv så du tror att läkare som skriver ut mängder av Sobril, Stesolid, Mogadon och Rohypnol är orsaken till problemen? Tycker att vi stänger gränserna istället!

Benzo

Då är en naturlig följdfråga till dig som verkar vara väldigt insatt i förskrivningar av recept: Hur mycket mediciner skrivs ut till missbrukare och vilken medicin skrivs det ut mest av?

Vem har pratat om att sälja vidare? Här talas det om att droger används av allt fler fast på lagligt vis dvs genom ett recept

Radio Värmland har rapporterat om att antalet ungdomar som mår psykiskt dåligt ökar. Att dra med dessa över en kam är faktiskt högst motbjudande! Dom har nog inte en tanke på att gå ut på sta´n och sälja sina "lyckopiller".

Ska lågstadiets lokaler rivas? Där ser jag nämligen stora möjligheter för parkering som är en stor bristvara vid skolorna idag. Blir det inga nya så kommer vi fortsätta parkera vid kyrkan

Ja bland annat sägs det på radion att Värmland har högst andel personer på lyckopiller, ett exempel av många vill du ha fler?

HUR vet du att det finns så många "receptmissbrukare"? Är du läkare, apotekare eller psykolog? Eller kanske du är den "typen" som går på de hemska hörsägnerna???

Det finns så många" recept missbrukare" här i vårt avlånga land, tar droger som om det vore en bit marabou en fredag kväll. Ni är precis lika mkt missbrukare som folk som köper droger på svarta marknaden

Äter man sur apa...Kan man nog behöva.

En 8 renat att svälja ned med--minst

Varför serveras det vegetariskt kost på matsedeln nu mer? Är det för miljön? Jag tror en större del mat kommer att svinnas med tanke på hur äckligt det är med qornfärs bland annat det luktar och smakar som sur apa.

Alkoholkulturen i Skandinavien är så fruktansvärt äcklig. Usch det är så man mår illa. Borde vara förbjudet likt droger då effekten är densamma.

Vad ska vi med män till?

Vi har ju Filadelfia. Vi kan väl nöja oss med det!!?? Om vi inte är nöjda med det så finns ju något borti Huken nånstans, men det kommer jag inte ihåg vad det heter!

Vad har ni kyrkan till???

Vad ska vi med moské till?

Varför får vi inte en moske´ när vi får allt annat?

Ve och fasa att krogeriet stängt.

Tråkigt med Krogeriet!

Det borde nog skjutas mer vildsvin,för det är gott om dom

Är det någon som nämnt begreppet prestige här på tavlan? Det kanske finns t.ex. miljöbrott som man har haft överseende med, och som man av olika anledningar inte tyckt vara så vidare värst kul att beivra!!??

Oj vad stort att skjuta ,ett stackars vildsvin Stort måste jag säga kött djägare Delux

Det var ju ingen prestige i detta!

Så det behöver vi inte vara oroliga för.

Bra att såna grova brott beivras-

Grattis till kommunen som så framgångsrikt bevakar så inte vem som helst kan bygga hur som helst nära sjö och strand. Kännbart straff att behöva riva sin miljonvilla. Hoppas BoM visar på likhet inför lagen framöver!!

Vänta lite här nu, moderaterna är blå dvs en strängare invandringspolitik än röda partier. Skulle dock vilja påstå att alla partier är rena drummel allihop och de kvittar vem som är i styre. Vi är på väg käpp rätt åt helvete ändå

Årjäng måste ha Värmlands finaste julgran.

Med Moderaterna vid rodret så kommer allt att bli bättre. Då öppnar vi våra gränser och våra hjärtan igen. Då kommer allt att bli bra, eller? Tror man på tomten så kan man tro på det också!!

Bort med kd o liberalerna o miljöpartiet o vänstern Sblir det en regering för det har vi inte haft på flera år

Hoppas regnet kommer snart , så man slipper höra Desse ongane som sladdar sönder vägarne Ge dom straff Det är ju vuxet folk eller vad dom kallar sig Det är ju bara lek o slire i vägane MP VÄLGARE JA JA SD VÄLJARE FÖRSTÅRS SALTA

FOLKET säger: Mer makt till FOLKET !! :)

Höj gränsen till alla ,rikstards partier till 10 prosent så är vi i fran dom här stödpartier Så kanske det ordnar sig Realist Eller vad säger NI FOLKET

Inpendling ger inga ökade skatteintäkter då man skattar där man bor. Tror knappast att personer från andra kommuner står på kö för bostad i Årjängs kommun

Nu äter vi julmat en vecka eller två framöver. Inget skall gå till spillo. Synd att halsbrännan gör sig påmind. Glöm inte bort att dricka mycket vatten, för julmat innehåller mycket salt. God jul

Ajjajj Barn- och utbildningsnämnden. Ett underskott på nästan 11 miljoner! Var är vi på väg? Undrar hur detta ska sluta!!??

God Jul!

Det är nog ganska få som bor i norge och jobbar i Sverige

Men snälla nån det pendlar ju oändligt med folk till Årjängs kommun från grann kommuner . Expansion behöver väll inte vara att dom ska bo i Kommun ? Sen har väll inte Årjängs kommun tillgodosett behovet att lägenheter heller .

Lätt att expandera när det inte finns boende i kommun . Men hur många Norskar jobbar i våran kommun då ?

Jättekul med expansion i Töcksfors. Både shopping och industri. Men vad gäller befolkning så ser vi väl knappast en expansion? Mindre avfolkning kanske vilket är positivt.

I 20 år har utvecklingen i Kommun stått helt stilla men det är nya tider nu och Töcksfors växer .

Jo tjena.. I 30 år har man hört det.

Vem vet . Det kanske kommer .

Finns här inget roligare att tala om än systembolaget? Dags att byta ämne, börjar bli tråkigt att läsa här inne

Då är det ju konstigt att det inte finns ett systembolag i Töcksfors,om nu det är så att deras policy inte stämmer

skitsnack . Systembolaget är till för dom som väljer att komma till Sverige och handla . Sen om det är Norskar eller Svenskar spelar väll ingen roll . Alla vill tjäna pengar . Även Systembolaget .

https://www.omsystembolaget.se/om-systembolaget/foretagsfakta/policyer/policy-for-etablering/

Om Systembolaget hade tyckt att det är rätt att öppna i Töcksfors,så hade dom redan gjort det

Systembolaget är till för kommunens invånare och inte för att behaga norrmän, därför ska bolaget ligga mitt i kommunen, alltså Årjäng.

Vi har ett system ombud som fungerar mycket bra och drar folk till Töcksfors så det räcker gott o väl .

I denna lilla kommun så handlar det om tillväxt och arbetstillfällen . Hur skulle Årjäng ha sett ut om inte Thon hade kommit hit och spenderat sina pengar ?

Allt behöver inte handla om ekonomisk tillväxt hela tiden. Tänk även på folkhälsa. Ökad tillgänglighet av alkohol leder till dyraste kostnader i längden. En bättre idé vore att begränsa tillgängligjeten ännu mer.

Känsligt eller inte. Lägg energi på annat än systembolag till Töcksfors. Finns inga belägg för ökad handel. Dessutom helt emot systemets uppdrag och policy. Systembolaget säger nej. Acceptera och gå vidare

Det är ju klart att det ska sitta någon här som ska ha fram fakta . Det går ju inte men dom flesta vet nog resultatet av ett bolag i Töcksfors eftersom ämnet är väldigt känsligt att diskutera .

"Alla vet" att det gynnar kommunen med systembolag i Töcksfors? Utifrån vilken fakta? "Procentöjning i Töcksfors är mer än procentförlust i Årjäng"? Hur många procent? Känns mer som killgissningar än kunskap

Undrar hur Systembolaget själva ser på en flytt till Töcksfors?

Tror alla förstår men inte alla som vill inse . Handel föder handel 

I livet finns mycket gott som man tar för givet. Ett gott exempel är att släppa en redig fjärt då och då vilket känns gott för magen. Ja man ska uppskatta det lilla i livet. Tänk på de ni

Undrar hur kan man veta att det är så,tycker att det låter mer som ett antagande?

Är vi inte en kommun . Töcksfors och Årjäng ? Vi tillsammans ska ju jobba ihop om att ta kunderna hit till våran kommun . Det är vi som ska ta kunder från Nordby och charlottenberg .

Så många butiker finns väll inte i Årjäng så förlusten kan bli särskilt stor .

Det vet alla att handeln kommer att öka mera i procent än vad Årjäng kommer att förlora i Procent om töcksfors får ett systembolag Det är 9 mil mellan Oslo och Töcksfors så upptagningsområdet på norska sidan hade varit ganska bra

Men om handel minskar i mer i Årjäng än den ökar i Töcksfors vem konkurrerar vi med då?

Det vet ju alla att handeln skulle öka med Systembolaget i Töcksfors . Det är Charlottenberg och Nordby vi ska konkurrera mot inte oss själva . Alla pratar ju om att vi är en kommun . Visa det då .

Vart ska man parkera när det är fullt på skolans typ åtta p-platser vid skolvägen? Vid hotellet eller? Idioti.

Är det så säkert att den övriga handeln skulle öka Töcksfors om bolaget flyttas dit?

Det handlar inte om att ta död på handeln i Årjäng men när inte kommun har något mera än handel att erbjuda o det är det vi lever på så varför bromsa handeln som finns i Töcksfors . Flytta bolaget till den delen som expanderar .

Isiga vägar. Blandning av snö och regn. Trots detta en riktig fin julmarknad i Lennartfors som helt klart var värt ett besök. Kul när lokala förmåger bjuder till med 100% + lite andra. PM

Hoppas lidl kommer till .t fors .-så att vi kan handla frukt o grönsaker .som inte finns i övrigla handel -.-ica har hänat nog med pengar av oss skattebetalar lidel levedeerar frukt o grönt

I dag när man handlar påpekas det att man sparar en massa pengar på att handla. Jag kom på att spara än numera genom att inte handla. Ren vinst för min del.

PM

Dåligt av kommunen å inte lägga bud på upphandlingen av särskillt boende Kvarnåsen.

Begreppet "man ska hålla sina fingrar istyr" har gett mig en tankeställare. Sitter jag mellan två kvinnor och masserar mina lår så ska jag se till att inte mina fingrar "slinker in" under deras kjolar och vidrör deras lår!

Varför är det så viktigt för en del Töcksforsbor att ta död på handeln i årjäng genom att flytta Systembolaget?

ang rektorns uttalande omgående parkeringsplatser vid skolan: Det är inte hållbart att hänvisa parkering till en plats som vid fler tillfällen spärrats av pga nya skolbygget. f.ö är parkeringen alltid full. gör om gör rätt

Tror att Årjängs kommun kunde vara med och slåss om kunder som hellre väljer Nordby eller Charlottenberg framför att åka till Systemet i Årjäng om systemet hade legat i Töcksfors . Det är ändå 5 mil t.o.r

Flytta Systembolaget till Nya Töcksfors och sätt till ett utlämningsställe i Årjäng där handeln är en bråkdel av vad Töcksfors har .

Det verkar ju inte som norskarna har ont av att åka till Årjäng,för det är ganska gott om på både ÖB och bolaget.

Gläds åt att Norrmän handlar i Sverige. Detta gör att våra generösa politiker får extra klirr i statskassan och kan fortsätta att vara generösa och välkomnande.

Alla här vet att det är en service för oss svenskar men hur skulle skatten se ut om inte staten och Systembolaget får in sin del . Att säga att den inte är till för Norskar är ju samma om vi svenskar inte kunde åka till Tyskland .

Utlämmnings stället i Töcksfors fungerar mycket bra men fredag o lördag är det lite för mycket folk för ett utlämmnings ställe så ett systembolag i handelsområdet är ju helt klart en fördel för bra service .

Det finns faktiskt ett utlämmnings ställe i T-fors om jag inte är felinformerad.

Egentligen inte.. Systembolaget är till för alla svenskar. Att norrmännen handlar där får betraktas som en bonus.

Finns säkert fler sellringar än töxmarkingar så ett bolag i Svensbyn är lika rätt som i ett Töcksfors.

Lite skillnad på handelsområden i sillerud och Töcksfors kanske .

Hör aldrig att någon från sillerud klagar för att det inte är något bolag där.Dom har ju ett utlämmnings ställe i affären.Enkelt och bra och gynnar bygden.

Tycker att det är bra att Systembolaget ligger i Årjäng,för då kommer man ifrån Töcksfors ett par gånger i veckan

Systembolaget kan med fördel flyttas, bort med giftet. Men simhall bör vi ha i årjäng för hälsans skull

Sänk hastigheten på e 18 till 80 km från norska gränsen till motorvägen.Det är med livet som insats man åker där.Ser nästan tillbud varje dag.

Ska inte Systembolaget ligga där handelsområden finns .

Inget har bekräftats. Det man har sagt är att den gamla inte ska renoveras, då blir det isåfall en ny. Barn måste lära sig simma i Sverige. Simhallen kommer dra in pengar på besökare från Norge samt klubbar/föreningar, lokalbor.

Töcksfors växer . Nytt industriområde . Avverkning och planering för nytt bostads område på näset . Ja detta kallas utveckling .

NÄR bekräftades det att det skall byggas en simhall? Jag tror helt säkert att det bara var ett önsketänkande!

De har ju bekräftat att det skall byggas en simhall, ansträngd ekonomi? Det går att låna pengar vet ni. Det är inte gratis att skicka ungarna med buss till andra städer heller

Nu kommer det att byggas indusrier och bostäder i Töcksfors,Töcksfors växer otroligt fort,nu måste det öppna ett systembolag där ochså,det kallas SERVICE!!!

Bygg inte någon simhall.Laga vägarna i Årjäng Och T-fors i ställe.

Undrar varför det finns forskare världen över som forskar om det finns ett klimathot eller ej,när alla experter verkar finnas på Facebook.

Inte lätt att vara säker på att det blir en simhall. Det ska kostnadsberäknas för att se om kommunens ekonomi tillåter det. JAG är säker på att ekonomin är mycket ansträngd! Glöm inte frasen: "Det blev dyrare än beräknat"!

varför finns det inte toaletter på de flesta affärer,apotek m,fl Heder åt ÖB

Är säker på att vi kommer att få en simhall i Årjäng,men frågan är när

javisst ska vi vara glada för att dom handlar här. Men mest glad är jag för att vi får komma till Norge och låna deras simbassänger så våra barn får lära sig att simma!

Vi ska vara glada för att norskarna kommer hit och handlar

Jättebra förstås! Norrmännen köper dyra exklusiva och fina "hytter" med sjöutsikt hos oss.....och vi får låna deras simbassänger så våra barn får lära sig simma. Jag är mållös, men måste ställa frågan: Vart är vi på väg?

Nu är det kallt ute så jag har stängt av kylskåpet för att jag är rädd om plånboken och planeten.

Det är långt mellan pressmeddelanden på kommunens hemsida. Det senaste är från 14:de Mars! Tycker det skulle informeras mer, bland annat hur det blir med ny bassäng i badhuset. Vore också bra att få reda på hur ekonomin ser ut!

Se upp mellan Järnsjön och Åsebykorset. Det är en nyligen asfalterad "sträng" tvärs över vägen. Nu är det redan s.k. beläggningsskador där. Som någon skrev tidigare, Det kommer satsas på Karlstad-Kongsvinger-Oslo istället!

SE UPP. Det är en rullskidåkare klädd i helsvart som tränar på Risvike vägen. Mycket svår att se i motsol mellan kl. 12:00 och 14:00. Anmäl dig till doneringsregistret eller ta på en reflexväst.

Preben M

Är det möjligtvis någon som sitter på insiderinformation om ny simhall? Nån smaskig detalj eller annan nyhet. Vill veta på ett ungefär hur lång tid detta kommer ta. Får väl köpa mig en rostig cheva och ett flak öl sålänge

Och folk köper SUVar som aldrig förr. Vi kör planeten i fördärvet.

DE behöver få in stålar för slopande av värnskatten!

Den största satsningen i budgeten!

Vad gör man inte för att behålla makten??

MP behövde nog inte tjata för att få genom plastpåse skatten!Sossarna har väl aldrig klagat p att höja skatter.De har en alltid sinande penningpung

Allting blir mycket bättre nu när MP får igenom skatt på plastpåsar.tro mig.

Säg inte det.....Titta på MP! Dom har gnällt i många år och ändå så har dom alldeles för många mandat i Sveriges Riksdag.

Gnäll föder ingen framgång.

Dåligt att man måste betala massa pengar för att läsa nyheter

Vattenfall har glömt att koppla på strömmen till gatubelysningen i Årjängsbacken sen elavbrottet.

Klart att Thon tjänar pengar annars hade han väll inte fortsätt bygga ut . Men Årjängs Kommun jobbar inte direkt in arbetstillfällen . Tror arbetslösheten hade varit ganska stor om inte Thon kommit till Årjäng .

Ang. ny huvudled Sthlm-Oslo. Med MP med vid rodret så kommer alla resurser att läggas på höghastighetståg i stället för landsvägar.

Det som Thon har gjort i Årjängs komun är nog endast för att han ska tjäna pengar,för han är ju en affärsman

Har inte Thon byggt och gjort nog för Årjängs Kommun . Aldrig blir ni nöjda

Varför ska Thon bygga allt i denna kommun ??

Årjängs centrum blev inte direkt finare med en rosa trapp.

Fråga Thon om han vill bygga en simhall i Töcksfors

Varför är det så få som förstår att det kommer att satsas på en framtida huvudled mellan Stockholm och Oslo över Charlottenberg-Kongsvinger. Där kommer det satsas på både järnväg och europaväg.

Angående motocross-guppet mellan järnsjöns camping och åsebykorset så är det lugnt. Någon har lagt lite asfalt i guppet. Nu kan vi lugnt köra i 90 km/timmen igen. Oj vad det satsas på Europväg 18.

Nu har de fått ännu en milljonär i Töcksfors.

Tar aldrig slut på turen. Men systembolag får de inte

Du som tror att det snart blir lagligt att sälja öl och vin i affären ska nog läsa på lite.

Om ni inte "snappar upp" guppigvägskylten mellan Järnsjöns camping och korset i Åsebyn så se upp. Risken är då stor att ni hoppar åt helskotta. Det är på god väg att bli ett s.k. slukhål där!! E18 prio 1. Jojjo, det låter bra det!

Dela med andra!