Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Skicka upp bild ...

Skriv PostIt-lapp ...

Varför tar det så lång tid att offentliggöra protokollen från Stöd och Omsorgsnämndens möte 2017-12-25 och Barn- och utbildningsnämndens möte 2018-01-06 på kommunens hemsida? Vill gärna veta hur det står till med ekonomin!

vad tror ni om att bruka dessa avsatta pengar i att bygga ny simhall istället för att slösa på pengarna på massa kontroller? Vi kommunalanställda ska ju vara glada över att få får gratis kaffe på jobbet..

Beror väll på vilken butik du jobbar på som är så kunnig . Thon bygger ju för vinsten trots allt .

Angående Köpcentret i Töcksfors, som enligt vissa skall gå så lysande, Då jag anser mig vara rätt så kunnig om folkströmmen där under veckorna.då jag jobbat där i många år. ingen matematik i världen kan få detta att gå ihop.

Använd er av kompetensen som finns i kommunen i utredningen om simhallen..

Inte nån dyr "konsult" utifrån som gör av med de 160000 :- på nolltid..

Nu kommer KD att "lyfta" rejält i opinionsmätningarna när Lars Adaktusson och Ebba Busch Thor får draghjälp av Skara-Bert. GUD mig bevare!!!!

Finns det någon med väghyvel som kan skrapa GRUSvägen mellan ÅGY-skolan och gamla Bugano, väldigt mycket hålor där nu..

Thon bygger ut centret för vinsten han gjorde ifjol . Enkel matematik så ni som tror att köpcentret går sådär så går det helt lysande .

Varför bygger man ut köpcentret i Töcksfors? Det finns ju redan ett antal outhyrda lokaler.

?

Konkurens ä bra,hoppas att även Byggmax kommer till kommunen

Lidl bygger nytt vid handelsparken i Töcksfors .

Jaha, att tullstationen ska vara bemannad med ute- och spaningsgrupp även nattetid visste jag inte. Då har man ju ingen orsak att känna oro. Då är och förblir det ju som tidgare. Då kan/ska man ju inte klaga!!

Nja, de som färdas med stöldgods och narkotika besöker troligen inte klareringskontoret i Hån ändå. Tullens spanings/ute-grupp stänger ju inte så säkerheten förblir densamma.

Snacka om handlingsförlamade politiker. Nu har vi kommuninvånare verkligen anledning vara oroliga. Tullen vid Hån ska t.ex. hållas stängd fr. Lördag 20.00 till Söndag 07.00. Tänker bl.a. på stöldgods- och narkotikatrafiken.

Det är valår i år.Tänk på det ni styrande i Årjängs kommun.Sätt er i er egna bil och åk runt på vägarna i Årjäng och övriga vägar i kommunen.Ska det va såhär?

Inte bara i Töcksfors som vägarna är katastrofalt dåligt underhållna.I Årjäng var det knappt ett sandkorn på "isbanan" Strandvägen/Sommarvik,Det var många som försökte promenera där igår.

Inte lätt att köra barnvagn eller rullator här i Töcksfors med så otroligt dåligt plogade vägar och gångvägar .. nu är det fruset och riktigt besvärligt .

beklagar sorgen till familj och vänner till den fina kille som lämnat livet på jorden allt för ung. må du vila i frid D .

Körde av E18 och in bakom Gulf i Töcksfors en dag...

Finns det sämre vägbeläggning i Sverige tro.?

Har nån "vägansvarig" somnat på sin post?

Det blir ju bra nu när Hanza Elektromekan och Wermlands mechanics hamnar i samma lokaler i Årjäng?

Ja .. hoppas nu att Hanza styr upp personal politiken för den har varit en katastrof.

Inget ont som inte har nå´t gott med sig. Nu kan anställda på köpcentrumen i Töcksfors bo på f.d. Gränshotellet! Bra va? Då behövs det inte byggas en massa nya lägenheter!

Grattis till att Hanza tar över Wermlands mechanics och hoppas nu att dom rationaliserar och får bort tunga onödiga tjänster .

Men vilka ska bo i dessa lägenheter? Fast boende eller arbetspendlare som skattar i annan kommun? Hur många fler innevånare är vi nu jämfört med innan shoppingcentret och handelsparken öppnade?

Nej INGA lägenheter behövs ? . Vi bygger ut köpcenter och ökar handeln med industrier som bygger ut men lägenheter behövs inte . Korkat enligt mig .

Stor röd ros till Personal på Töcksforspraktiken,tryggt och stabilt bemötande och korta kötider

Kan vi inte bara glädjas åt att det går bra för Årjängs kommun.?

Nej de vill nog inte bo i Töcksfors. Möjligtvis övernattningslägenheter för de som är här i kortare perioder samt många som jobbar i Norge... men skattar i sin hemkommun

Tror väldigt få vill bosätta sig här ? Och ... därför så behöver INTE kommun slänga ut pengar på att bygga lägenheter eller ? Dom kanske vill bo i Töcksfors

När Ni ändå tar upp detta med de bedrövliga vägarna, så precis före jul så kom jag cyklande, och helt plötslig hade mitt framhjul hittat en av alla dessa gropar. jag flög i backen, framhjulet blev skrot o jag rejält blåslagen.45:a

Tror väldigt få från andra kommuner vill bosätta sig här bara för att jobba på shoppingcenter

Håller helt med föregående postit skrivare. Troligen bor väg och gatljusansvarige i Säffle.Se upp för det ca 20 cm djupa hålet vid saxbolaget.Där rök mitt däck.

Om den ansvarige för underhållet av vägarna kunde ta sig en sväng ( i sin egen bil) runt på gatorna i Årjäng. Då kanske underhållet av gatorna skulle prioriteras mer. Egna bilreparationer är inte billiga.

120 nya jobb skapas vid Thon centret men inga nya lägenheter byggs av Årjängs kommun . Tur att inte kommun skapar dessa arbetstillfällen utan det är privata investerare som gör att Årjängs Kommun lever ..

Jag hoppas på att företrädare för borgare och socialister i god tid berättar för mig om dom ska fortsätta i allians efter valet i höst. Kanske hoppas jag förgäves. Men kanske rätas ?-tecknen ut av sig själv. Hoppas mest på det!

Varför dröjer det så länge innan protokollet från senaste fullmäktige offentliggörs på kommunens hemsida???

Laga potthålen i vägarna i i Årjäng. Det är nog dom sämsta vägarna i hela Sverige i kombination med gatubelysningen där varannan är sönder.

Men det är ju i Stockholm en varg ska skjutas för där har den inte ett naturligt beteende .Men Värmlandsvargarna är ju snälla och äter inga hundar och katter bara sjuka älgar.

Javisst. Privatisera allt som finns så blir allting billigare. Bilprovning, el, diesel, bensin och köerna till läkare kommer säkert att minska!?

Sverige har aldrig varit bättre, tryggare osv osv.... Bla bla bla..

Diesel, bensin och el blir säkert billigare om Kristersson och co. får bestämma efter nästa val. Priserna sjönk ju så häpnadsväckande mycket under de år som alliansen hade makten!? :)

Klart man ska höja drivmedelskatten och skjuta vargen så fort man inte bor i Sthlm ..

Före valet lovade Löven att inte höja drivmedelsskatten och sänka rotavdraget. När Löven tillträdde som statsminister så var det första han gjorde.

Så är det då dags igen för höjning av drivmedelsskatten. Bor man i Årjängs kommun är man nog inte lika exalterad, till detta, som ex. Mona(häftigt att betala skatt)Sahlin oavsett partifärg.

Undrar om det blir bäst i svartvitt eller färg?

Eftersom alla i gruppvåldtäckts målet i Fittja blev frikända kan väl tv och tidningar sätta ut dom på bild.

Ordet "besikta" finns med i Svenska Akademiens ordlista, och även ordet "besserwisser".

Det heter besiktiga.

Önskar ALLA en God Jul och Gott nytt år.!

Väldigt tjat om parkeringar vid bolaget.Jag har aldrig hört någon från Sulvik eller Jössefors klagat på parkeringen vid bolaget i Arvika.

Helt rätt att husbilsägare inte har fått det sämre. Tvärtom så mår vi jättebra som kan campa varsomhelst. Men personbilsägare har fått det bättre som kan besikta i Årjäng! ;)

Nu handlade frågan om privatiseringens inverkan på bilprovningen. Nu finns möjlighet till bilprovning i Årjäng. Innan fanns det inte. Husbilsägare har väl inte fått det sämre??

Såg att någon stället en tvättmaskin vid återvinningscentralen i årjäng, hur tänker man då? Vad är felet?

Som husbils- lastbils- eller husvagnsägare så är det svårt att vara så himla stolt över besiktnings-stationen i Årjäng!!

Jag åker gärna till Säffle för att besiktiga bilen.

Lösningen är genialisk.!

Låt bli att höja lönerna, så blir det inga höjda priser... Smart va ❓

Obs Obs.. Ironi..

Ja det kanske var bättre förr när vi fick åka till Bengtsfors eller Arvika för att testa bilen

De senaste tre till fyra åren har bl.a. bilprovning, sjuk o äldrevård, skolan och flyktingboende privatiserats. Kommunala tjänster har upphandlats privat. Allt är billigare nu! Bilprovningen är bara ett exempel!!?? Haha!

Vilken är den största förändringen som har skett i Sverige dom senaste 3-4 åren?

Förstår vad nedanstående "Postit-lappare" menar. Kommer ihåg när mor sa när vi t.ex.gick och handlade "vi låser inte dörren ifall det kommer någon som vill ha kaffe då väntar dom tills vi kommer hem". Otänkbart idag! Vad har hänt?

Inbrott våldtäkter på både pojkar och tjejer och nu polismisshandel i Årjäng. Vad beror det på? Förr fick bilnycklarna alltid sitta kvar i bilen över natten låste aldrig lägenheten låste aldrig min cykel. Vad har hänt.

Polisen konfronterar 4 st tjuvar som slår till polisen och sticker ?

Känns lite märkligt .

Tror att Åsling (C), ja just det, (Centerpartiet) kommer att ordna så tullen blir öppen dygnet runt. (C)kommer också att ordna utbyggnaden av E18 så småningom. Kanske i allians med S i regeringsställning! Inte dumt! Eller hur?

Haha .. gott om parkerings platser bakom systemet . Det är tragiskt dåligt med det 

Parkeringen bakom Systembolaget har got om p-platser,ett litet tips till er som inte har sett denna

Flera vargar härjar i området runt travbanan när blir första olyckan med skenande häst.

Stämmer bra att det finns dåligt med parkeringsplatser.. PRECIS UTANFÖR DÖRREN.! Där klämmer skon.. Men på 50 meters promenadavstånd så finns massor..

Bra med motion..

God Jul.!

du kan nog inte räkna? Det finns MÅNGA fler p-platser här, med gott om plats till ALLA, från Årjäng, Töx och norskar med flera. Tror inte jag önskar dig nån God Helg,))

Angående parkering vid bolaget i Årjäng Det är väl klart att det är bättre ,parkerings möjligheter vid handelsparken o köpcentrat För det finns ju inga kunder Finn er i det o kom till centrum GOD HELG

Vad jag tycker om ungdomar med A-traktorer?

Underbart att dom kan ta sig fram, träffas umgås, hjälpas åt med nåt bilproblem.. Jag ser bara positivt på det och att dom lär sig massa "på vägen". Varför undrar du???

Det stora felet med systembolag i årjängs centrum är läget! och brist på nära parkering för alla kunder. Töcksfors shopping och Handelsparken framförallt kan tillgodose det kravet med bra parkering inom rimligt gångavstånd.

Låt Systembolaget vara i Årjäng det är ju det enda som finns där . Ett totalt urtråkigt centrum förövrigt .

Varför valde Systembolaget att ha 2 st systembolag i Strömstad ? Hmm var det på grund av dom köpglada Norrmännen tro ?

Vända på steken? När bevisen inte kan hittas läggs bevisbördan över på den andre... suck. Bättre argument måste väl finnas?

Förstå systembolagets uppdrag! Okunskapen är tröttsam!

Vad tycker folket om alla underbsra motorintresserade ungdomar i komunen och deras A-traktorer?

Vi vänder på steken ? Kan NI bevisa att handeln INTE skulle öka som vissa påstår .

Men t.o.m. Årjängstrollet vill nog ha belägg för påståenden. Men belägg kring systembolag i Töcksfors lyser fortsatt med sin frånvaro...

Bolaget ska vara i Centrum Välkomna hit i från väst ,och andas lite frisk luft God jul där borte

Tror ju inte att Årjängstrollet vill ha ett systembolag i Töcksfors,för det är nog en lokalpatriot.

Varför det skulle vara ett påhitt går att läsa nedan. Visa gärna "säkra källor" på att det stämmer och inte bara är ett påhitt från Årjängstrollet

Varför skulle detta vara ett påhitt? Troll har ni i Årjäng, inte i töcksfors.

Varför skulle de satsa i Töcksfors? Det strider mot deras riktlinjer och äventyrar antagligen deras monopol. Sen så finns det väl inga belägg för att det skulle öka övrig handel som en del påstår. Men det är ju ett sidospår ;-)

Hur kan man vara så säker på att det inte blir ett systembolag i Töcksfors?

Sluta trolla! Systembolaget tänker inte satsa på expansion i Töcksfors. Lägg ner

Bara de inte tar bort Systemet i Årjäng. För då blir jag vansinnig!

Å så va surret igång igen..

Det vore mycket konstigt om det inte öppnas ett systembolag i Töcksfors nu när norrmännen väljer att satsa på nya lokaler.För man har ju hört att systembolaget gör allt för att fokusera på ökad gränshandel och sin egen försäljning

Hört av rätt säkra källor att systembolaget har valt att etablera sig i den nya delen av bygget på Töcksfors Shoppingcenter. Vad tycker ni i Årjäng om detta? själv tycker jag och många andra att det är bra att de satsar i T-fors.

Nu höjs sockerskatten i Norge och svensk gränshandeln jublar,men hur många handelsparker och köpcenter är svenskägda? visst skapar det arbetstillfällen,men vart går den stora vinsten!!!

Tack för tipset! Bra! Kollat på Möten, handl. å protok. på kommunens hemsida. T.ex. 2011-12-11. Då var årsprognos - 1,7 milj. för Stöd och omsorg. Sedan gick det bättre år för år. Hoppas på fortsättning! Gott för vår plånbok!

Vill man kan man se hur kommunens ekonomi har "svajat" under åren. 2014 t.ex. var ett bra år. BUN gick - 3,7 milj. och stöd och omsorg + 4,2 milj. Alltså totalt + 500.000. Inte illa! Undrar hur bokslutet 2017 kommer se ut?

Det ska tydligen till en centerpartist (Bäckström)som kämpar för att tullen ska vara öppen dygnet runt! Det verkar ju vara totalt handlingsförlamade majoritets-politiker i vår kommun!!!

Kommer det att bli mindre med mobila tullare när stationen stänger nattetid?

Att polisen inte har ekonomi för att öka tryggheten är ju ett stort problem sen att tullen ska stänga nattetid gör ju att det blir ännu sämre med tanke på att ALLA som vill köra över gränsen olagligt kommer använda E18 i Årjäng

Monterar man själv så är det gratis:)

Man kan ju montera extraljus om det är problem med mörkret.

jag skäms när jag kommer till den svarta delen på e 18 mellan travbanan och hotellet men det lyser ju upp lite av vindkraftverken i alla fall.

Inför valet om några månader undrar jag om något parti kommer att driva frågan om namnbyte på vår kommun? Det är en ju en MYCKET viktig fråga och ger säkert mängder med röster!!?? Varför inte Mårjängs kommun? Haha!

Vi måste ju förstå att polisen inte har ekonomi för att vara närvarande och synliga för att öka tryggheten i kommunen! Kommunen har ju för tusan inte ekonomi för att få ökad trygghet genom tända gatljus!

man kan ju säga att förlikningen med familjen emanuelsson är ett lågvattenmärke för kommunens avloppsvatten!

Försök att minska på all plast. Höj priset på plastkassar i affärerna och anlägg inga plastfotbollsplaner i kommunen t ex. Tack.

Fast grejen är ju att det lovats i åratal att göra E18 säkrare just där vid kyrkan och vid Holmedal, nu blir det ingenting?!Lova runt hålla tunt, tycks vara tidens melodi..

Finns många farliga korsningar där jag inte bor

vore mindre farligt om du bodde där?

Skandal att inte korsningen vid Töcksmarks kyrka ska göras om.. Den är ju livsfarlig!

Å jag bor ändå inte i Töcksfors..

Riktigt dåligt vägverket.!

Enligt M:s hemsida så arbetar dom ännu för två högstadier i kommunen! Jag tror nog att ni MÅSTE ändra en del i partiprogrammet innan valet nästa år....eller?? KD har ju redan "svängt" och ändrat! Bara löftet om bygdeskolor är kvar

VA? Är det 1:a april eller? Elpriset ska SÄNKAS för stora delar av Värmland från 1/12! Mellan 1-5%, beroende på hur man bor. Ja det tror jag på när jag ser elräkningen! Är det sant så: HURRA, äntligen något som är bra!

Högst service-avgifter i Värmland.....och så begär en del belysning över hela samhället. Lite hum om hur ekonomi ska skötas tycker jag hör till allmänbildningen! Tur att det är val snart!!!

Varför ska ljuset släckas utefter en gång och cykelväg.?

Och tändas på en bilväg där merparten av fordonen har egna ljus på fordonen.?

Släck ljuset till Sommarvik och tänd ljuset i Årjängsbacken.

Skoj att se Hanza produktion som blomstrar och nyanställer personal igen .

Någon sa att kamerorna inte sätts upp förrns efter älgjakten. VARFÖR? Det blir ju älgjakt året efter igen.. vad är orsaken till väntan? Och vem blir först med att åka fast?he,he..

Lämna tull stämplarna till tex KGH så sköter de alt, då spar vi in på personal som kan jobba mer ute och ta de som inte tullar , för de spm går in på tullen har redan tull deklarerat !

Att stänga tullen nattetid måste vara något av det mest korkade som Löfven och hans intelligenta gäng hittat på.Det är så dumt att man kunde tro att rikspolischefen är inblandad.

Är inte helt säker men jag tror att skadorna blir mindre om man kör på en älg i 70 i stället för 110.

Tråkigt att vägverket tycker det är viktigare att få in böter mellan Årjäng-Töcksfors på fartkameror!Lägg pengarna på viltstängsel i stället om ni vill rädda liv!

Det är tyvärr bara jägarna som inte som inte inser att det är ett kommande problem med vildsvin.

Grattis till er Töcksfors damer.!

Inte många matcher som ni har kunnat spela med samma lag, å ändå så fixade ni det.!

Starkt jobbat alla.!

Dela med andra!