Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Skicka upp bild ...

Skriv PostIt-lapp ...

Avskutningen av älg måste stoppas så att köttjägarna får mer i boxen Men vargen måste få sitt

Undrar vilket straff älgen som sparkade ihjäl vargen får.Blir nog en utredning på det.Troligen hävdar älgen skälv försvar.vargälskarna kommer troligen överklaga.

Små utgifter är en självklarhet med dagens pension.

Vatten mätarn gubbarna gjör ett bra ,jobb o dom kommer i tid tack TACK ÅRJÄNGS KOMUN O XL BYGG

det är inte de stora inkomsterna som gäller utan de små utgifterna

Undrar om vattenmätarbytarna räknas till hant

verkare? Då de inte kommer på avtalad tid.

100kr mer i månaden i pension enligt den nya budgeten, känns som ett hån.

En hare o rådjurs jägare,Ser bara till boxen ,ska vara full Vargen måste ju fått sitt ,efter att det minskar så Radikalt MATEN NI SKA ÄTA KANSKE MÅSTE

KOMMA FRÅN ICA ELLER COOP Bra äting med goda vänner

En jägare vill inte köpa kött från djur fullpumpade med antibiotika.Älg rådjur tjäder orre är delikatesser.varg är ett otyg i skogen.

Halkigt ute på trottoarer och vägar.Nu börjar insändarna om gratis broddar till pensionärerna.

Jägarna don gnäller .för dom kan inte fylla sina frysar som förr kött kan köpas som oss andra .som inte är varg hatare Vi har god äting ändå SÅ DESÅ

Klart! Nu kommer en ny fin skola att byggas i Årjäng. Hurra Hurra!!!

OK....Men nu är det nog så här förstår du, att det är nog dina ungars ungar som med tvekan får köra på 4-filig motorväg genom/förbi Årjäng om sisådär 40 år. Förstår du inte? Vi kommer aldrig att få uppleva en sådan väg i Årjäng.

Ja, eftersom "våra ungar" också ska ut i den ständigt ökande trafiken på E-18..

"Förbättra för oss medborgare"....Vad menar du egentligen? Tror du på fullaste allvar att det kommer bli bättre för oss å våra ungar med 2 stigningsfiler uppför och 2 filer nerför martensbacken? Vet du vad cynism är????

Cynisk att kalla det för svammel när det är människor som försöker förbättra för oss medborgare..

Nu diskuterade vi Liberalernas "svammel" om 4-FILIG MOTORVÄG förbi Årjäng! Viktigt att hålla sig till ämnet!!!

Vet inte var den ska gå! Vet du? Ska den gå norr om travbanan? Eller ska den gå söder om kyrkerud?

Genom Årjäng.? Där behövs bara ett mitträcke så har vi en 2+1 väg.. Som skulle behövas på hela sträckan Töcksfors - Segmon...

Här klagas det på ensidig tisdagskost!

Iänk då på Annie Lööf, Som skall äta upp sin högersko

Vem har sagt att den ska gå genom Årjäng?

Att vi ska ha/få 4-filig motorväg genom Årjäng anser jag vara "svammel". Var ska vi flytta det fantastiska hotellet, husen på båda sidor, mackarna och Turessons bil å rep som ligger intill nuvarande E18?

Ja.Tur det finns varierad kost,ensidig kost kan leda till skörbjugg!

Att kalla viljan att göra en europaväg säkrare för "svammel" kan man ju tycka är en smula nonchalant.. Hoppas att inget händer varken dig eller någon annan i den ökande trafiken..

Hoppas läraren som riskerar att polisanmälas för schism med elever är med i lärarfacket. Då kan han (kanske) få lite stöttning därifrån!!??

Du söm skriver så möcke här på anslagstavvla om att du inte töcker om fläsk......Ärru gris-allergiker månntruu? ;) Nä da...jä bare driver tull jä söm baggera säger..höppes du fatter lite skämt!!??

Bra. Tisdag 6/12 är det bara en av restaurangerna i Nordmarken som har Stekt Fläsk på sin matsedel.Suveränt att kockarna varierar på utbudet i veckorna.

Jag är så nöjd, lugn och tillfreds med den nya politiska konstellation. Nu slutar väl svamlet om 4-filig motorväg och att privata företag ska driva hemtjänsten. Bättre satsa på skolor än på badhus! Nu ser vi framåt å inte bakåt!!

Märklig mentalitet. Den som försöker förhindra att saker "råkar gå sönder" riskerar åtal!

Motorbromsa är ju heller inte fel

Jag är snål och miljövän. Jag vet inte vad en mupp är. Man blir inte en trafikfara om motorn går på tomgång istället för att gasa på i 4000 varv/minut om du rullar eller gasar dig ur backen med samma hastighet.

Ang. insändaren om rullning i backar. är du snål eller är du en vanlig vilsen miljömupp? varför vill du att andra också skall vara en trafikfara. du kan väl förklara??

Hur kan vissa affärer i töcksfors köpcentrum ha rea året om?

Varför lägger folk ner både energi, tid och pengar på att tvätta taket på sina bilar när det är meningslöst. Helt meningslöst.

Ja det dags nog för byggnadsnämden att göra ett besök

Jag rullar med bilen i lämpliga utförsbackar för att spara bränsle. Tänk om fler kunde göra det.

Det är tyvärr inte bara i Lennartsfors det "svartbyggs". Åk en tur runt småsjöarna i Sillerud så ska du få se på exploatering utan regelrätta lov att bygga ut! Tycker vi ska behandlas "lika inför lagen" som det så fint heter!

Om man bara rätt dialekt och inte är bofast får man bygga precis var och hur man vill, märks väldigt tydligt just nu i Lennartsfors där "svartbyggena" hopas längs stränderna.

Ta med dig en egen kasse till affären när du handlar.

Nordmarkens matställen. Tisdags fläskens eldoraro. Alla kör lika. Bra timing.

Jag väntar på China Shop.

Lidl är strax i antågande . Nycklarna för fastigheterna där Lidl ska byggas är överlämnade till nya markägarna .

Byggmax saknas också

Nu är det bara lidl som fattas Så att priserna kan pressas

Då öppnar Jula i Töcksfors köpcenter till våren då ..

Besserwisser!

Exakt. När man "besservissrar" sig själv om andras oförmåga att stava rätt så får man väl för tusan raljera om denne besservissers egna oförmåga att stava rätt!

Eftersom man kan raljera om viljan att få hit fler företag som skapar jobb och som skapar mer skatteintäkter, så får man nog tåla lite skoj själv också va?

Duär en jävvliggt pettig bässerwiisser ,

By the way. Ordet som stavas inte med två m utan med ett! För säkerhets skull, här kommer facit: SOM. :) :) :)

Dubbla g är ett uppenbart stavfel/misstag. Punkt före frågetecken är kopierat från insändaren somm vill ha hit fler företag. Du anmärkte inte på punkt före punkt och utropstecken. Flyktingfrågan är inte trams.

Viktigt också att hålla rätt på sina egna tangenter. Man skriver inte en punkt före ett frågetecken. Nu tycker du förstås att detta är en tramsig postit-lapp men jag tycker faktiskt att din var tramsigare.

Lite rim : Dubbla G, vad blir de.?

Stava rätt, copycat..

Bra att vi fått "styrning" av vår kommun igen.!Nu är det full fart framåt som gäller.! Vad kommer det tex att göras för att få hit fler flyktinggar.? Visa världen att vi är en kommun som är bra att flytta till..

Bra att vi fått "styrning" av vår kommun igen.! Nu är det full fart framåt som gäller.! Vad kommer det tex att göras för att få hit fler företag.? Visa världen att vi är en kommun som är bra att flytta till..

Jättebra att MP får vara med och styra kommunen! Nu kanske inställningen till att bara en minoritet ska få "disponera" strandnära områden ändras. Hoppas dom står på sig nu! Allemansrätten är guld värd!

Läser i Nordmarksbyggden av den 31 Oktober 2018 att man i HÅN´s JVO har 17 älgar per hektar. En hektar är ju 100m x 100m så det måste vara ganska trångt. Exportera till andra JVO områden.

De som utrotar djurarter kallas djä..a Homo Sapiens. Högre standard. Bredare vägar. Större flygplatser. Billigare mat. Mera gifter. Större profit.

De som utrotar djurarter kallas inte jägare..

De kallas egoistiska, känslokalla djä.. a as.!

Riktiga jägare tar hand om naturens tillgångar på rätt sätt..

Skjutglada jägare är ett minst lika stort problem.

Det gäller antalet arter ryggradsdjur. Utrota djärven och det blir ett ryggradsdjur mindre. Är det så du vill ha det?

Antalet ryggradsdjur minskar drastiskt. Här i Sverige kan vi lätt råda bot på det! Skjut av rovdjursstammen rejält så andra djur kan föröka sig istället för att bli uppätna!!

Om du är politiskt aktiv så kan du säkert initiera och arbeta för en fest. Jag förstår att du tyvärr mår lite dåligt. Det ska bevisligen inte vara något hinder. Hoppas ärligt på framgång för dig!

Angående regnbågsfest,jag är närsynt och låghalt,blir det någon fest för mig?

Tiggare som uppbär bostadsbidrag och klyver ved mm åt privata fastighetsägare är dom försäkrade i sjuk kassan ?

Undrar om det är någon som vet om och när det blir någon mer regnbågsfest i Årjäng inom den närmaste tiden!!??

Apropå lövblåsare... Tiggare som uppbär bostadsbidrag och försörjningsstöd kan sopa löv bara någon tvingar dom eller sätter ultimatum.

Förbjud förbud.. Sänk momsen på "klaging"..

Inför skatt på skratt.

Länge leve Jante.!

Undrar när det stekta fläsket blir kokt......eller kanske det är tvärtom men säger det!!?? :) :)

Angående luftföroreningar och bitumenstöv som dubbdäck river upp. Förbjud tvåtaktsmotorer i bilar, motorcyklar, mopeder och grästrimmers samt kommunens lövblåsare.

Tisdag 23 Oktober har de 4 matserveringarna som redovisar sin matsedlar i Nordmarken alla STEKT FLÄSK.

Bra gjort kockar att komma överens om matsedlarna. Så slipper man välja ställe.

Nu när kommunen ligger på plus tänd gatljusen i Årjängsbacken.

Vad betingar gädda för kilopris här i kommunen och var saluförs den?

Se där ja...där kom det! "Vi har aldrig lovat att bygdeskolorna ska leva vidare". Önskar att jag kunde kopiera ett visst partis valmanifest här! Makten å härligheten är tydligen mycket viktigt!

Jag är imponerad av att 3 av 4 resturanger i Årjäng lyckas härma varandras matsedlar på tisdagarna och serverar lunch med stekt fläsk. Så även i dag 16 Oktober. Suveränt att det är lika för nästan alla som äter lunch ute så slippe

Ojojoj vad jag längtar efter nästa Regnbågsfest i Årjäng!!!! Kanske går det att kombinera den med en hejdundrande nyårsfest med raketer och karameller!?? Hoppas det!!! ;)

Varför i hela friden ska man gå och rösta egentligen.? När makten och härligheten hägrar,så säljer man ut sig till "högstbjudande"..

Motbjudande..

Vem vill VAD när det gäller skolorna? Är det något parti som inte står för sina vallöften månntro? Fram med åsikterna och ge tusan i att hymla!!!!!

När ska lidl börja bygga i Töcksfors?

Det viktiga är väl att få en uppfattning om hur de unga, de som skall ta över "kaoset", hur de ställer sig till de olika partierna, och deras lekstugepolitik. Inget konstigt med att vilja veta hur elevvalet gick tycker jag!

Vad är vitsen med att ha ett val om man redan från början har bestämt att inte redovisa något resultat?

Visst fattar barn,men det finns en anledning till att man inte får rösta före man är 18. Men varför är det så viktigt för dig att veta resultatet?

Varför skulle det inte spela någon roll?? fattar dom inte något menar du eller? Du kan väl förklara dig lite mer kanske.

Vad har det för betydelse hur barn har röstat?

Arvika nyheter redovisade resultaten från Arvika skolorna .Kanske det kan vara något Nordmarksbygden.

Beror nog på att ett parti vann som inte gillas av majoriteten lärare!

Undrar när resultatet på skolvalet redovisas.Helt tyst.mmm undrar.

Åsså fick vi en svensk mästare igen genom Björnsson.!

Stort grattis.!

(Hyr du nåt förråd till alla medaljer.?)

Visst, det är "erbarmligt dåliga kommunikationer" mellan Årjäng och övriga Sverige. Har man mött en Oslo-Stockholmbuss vid avfarten till Silleruds kyrka så förstår man att chauffören håller hårt i ratten!Hoppas inget händer!

Nu är vår fina E18 lappad med oljegrus från Svensbyn till Sanda! Nu står den sig i ytterligare 10-tals år! Sedan så får vi nog en fin 4-filig motorväg.....Minst!! :)

Se där ja. Nu slog det tillbaka mot dom som vill att ett fåtal ska få bygga strandnära! Sjöar, skog och stränder ska fortsättningsvis vara tillgängligt för ALLA! Respektera och följ invånarnas vilja i fortsättningen!!!

Årjängs kommun har lägst löner i Sverige . Inte konstigt övre medelåldern ligger högt i kommun då dom yngre söker sig längre bort för att jobba och gå gymnasiet . Har själv 13.000 mer i månaden för att jobba i Karlstad .

Som det är nu, så verkar det vara väääldigt nyfiket om vad och hur folk röstar på... Och vissa mer än andra..

Och nej.! De får icke stå och titta vad för sedlar man tar.. Åsiktsregistrering kallas det..

Oj, det stod ett par tanter och hade uppsikt över bordet med valsedlarna på biblioteket när jag skulle förtidsrösta igår. Får/ska dom göra så?

Varför klagar så många på kommunens upphandling av vård och omsorg? Enligt en insändare i NB så är ju både personal och brukare nöjda!

"Har S abdikerat?" Bästa insändaren i Nordmarksbygdens historia! De kanske inte deltog i IOGT-NTO:s debatt pga att det skulle röstas om att lägga ut lösningen av drogproblemen på entreprenad. Abdikera, inte mig emot!

Ryktet säger att det finns en trollfabrik i Årjäng.

Menar dom Trollgott i Blomskog.

Ser där ja. Nu börjar krumbukterna för att försöka behålla makten i kommunen. Nu kan partiledare som under flera år av kritik mot privatisering av vård/omsorg tänka sig upphandling av privata tjänster! VEM ska man tro å rösta på

Nu har gjort min plikt, röstat. Kändes som en sten föll från mitt hjärta! Nu kan vi bara hoppas på det bästa. Spännande söndagskväll blir det.

Vi behöver verkligen en kraftig förändring i vårt land och även vår kommun.

Inte ett pressmeddelande på kommunens hemsida sedan det om Mumin. Är det partipolitiskt stiltje i kommunen nu inför valet......eller är det nervositet och/eller kalabalik i korridorerna?

Varför finns det låsta artiklar från NWT på Årjängsportalen.?

Just det "visioner" är vi trötta på, det som den rödgröna samlingen gett Årjäng i så många år, nu vill vi ha verklighet, därför viktigt att rösta samma i alla tre valen : Riksdag, kommun och landsting.

Den målade visionen föreställande en 4-filig E18 borde hängas upp på biblioteket! År 2043 står det om tavlan i Nordmarksbygden under rubriken "hände för 25 år sedan" med undertexten: En årjängsvision 2018.

Äntligen lagas storgatan tack

På text-tv står det att en socialdemokrat har spridit ut lögner om moderaterna och SD på arabiska som om det skulle va en nyhet.

På text-tv står att flera ex-nazister står på SD:s vallistor, kallar dom det en nyhet?

Vad blir nästa stolleprov från kommun?Att riva Kyrkeruds skola kanske.

K märk mellanstadiet nu.måste vara olagligt att riva en sån fin skola.

skulle äta lunch på en av samhällets serveringar ,när jag tagit bestick o bricka och skulle betala blev jag upplyst om att de tar EJ kontanter . fick skämmas o gå . svenska pengar är ett vedertaget betalningsmedel inom landet .

Sätt handikappskyltar på bägge sidorna på stolparna på Storgatan så norrmännen som parkerar åt fel håll ser att det är handikapparkering.

Klicka på annonsen som visas ovanför Lunchguiden kl 10-14, så vips kommer man till matsedeln för V34. Inom kort finns matsedeln i ordinarie Lunchguide. //ÅP

efterlyser krögeriets veckomatsedel på portalen .det är inte alla som har face bok . Med vänlig hälsning från en som äter ute varje dag .

Bra! Om inte annat så måste vi väl värna miljön! :) Vi ska väl inte kladda ner miljön och klistra upp pappers-affischer som limmas fast med klister som innehåller farliga ämnen. Värna klimatet! Jag ska rösta på Kalle Anka. :)

Fattar inte varför, alla partier skall kladda ned hela samhällen med valplakat heller. Tror nog redan att valet av partierna är bestämt hos de flesta. lite löftespropaganda i 11 timmen hjälper nog föga.

Vadan detta nöje att slå sönder valplakat i tid och otid?

Finaste släkten är värst....

Tur man är vanlig fattig bonddräng

Valfråga: vad händer med våra ungdomar i kommunen?

Nio sökande till Årjängs gymnasieskola enligt NWT av totalt minst hundra avgångselever som går ur nian per år.

Inte ens du reagerade bara skrev.

Det brann på en ö i järnsjön 8/8.Ingen åska och eldningsförbud råder.Ingen bryr sig.

Förståeligt att antalet sympatisörer minskar! Återigen, alltså återigen, så lovar dom fattigpensionärer en höjning. De hoppas ju, men så kommer summan av "höjningen", en hundring! SKÄMS på dom!

Just det....Sossesympatisörer har det funnits många av under 55 av de senaste 70 åren. Men som det ser ut i opinionsmätningarna så kommer de att minska rejält i antal. Om jag hoppas på det skriver jag inte här ;) (blink)

Låt tiden ha sin gång och se hur det blir i valet. hjälper inte att nedklassa alla utlandsfödda som tänker rösta på SD. De kan säkert tänka själva. och de behöver nog ingen hjälp för att rösta från någon"sosse sympatisör".

Många av dom som tänker rösta på SD har säkert anhöriga här som inte har svenskt medborgarskap, dom borde nog tänka ett varv till.

Måste man inte vara Svensk medborgare för att rösta?Svenska Medborgare kan inte ens SD skicka ut! Läs på!Läs Rätt!

Läste att det finns utlandsfödda som tänker rösta på SD?? Vet dom verkligen inte att partiet vill skicka hem dom så fort som möjligt?

Många verkar ha ett brinnande intresse!

Eldarna är på rad vid mossvattnet markägare se upp.

Jag kommer att rösta på det parti som förklarar hur de kommer att sköta stat och kommun på det sätt som passar mig bäst.

Kommer inte att rösta på partier som talar om hur dåligt andra har gjort det.(blir svårt)VAR ÄR VALRÖRELSEN.?

Otroligt att länstyrelsen lägger eldningsförbud.

På mark som de inte äger!!

Otroligt att brandchefen kan ge dispans att elda på mark man inte äger själv.

Tack för den trevliga kvällen på Storgatan, med mat och musik..

Bra arr.!

Några som hyr kanot, eldar medan det är eldningsförbud. Några menar att det är kanotuthyrarens ansvar. Jag såg en hyrbil som körde alldeles för fort, det måste vara biluthyrarens ansvar , eller hur? Olycka kan inträffa med denna

"Moddarna" gjorde si..å "Sossarna" gjorde så...å båda tyckte den andre gjorde fel!!!!! Båda har gett sken av att dom har hållit ihop och gjort det väldigt bra för oss invånare. Vet ni, det finns ett ord som heter SKAM. SKÄMS!!!

Om detta ostadiga sommarväder ville upphöra, och att solen ville komma tillbaka. typiskt Sverige.

Ja då är det vilken gud vi skall tacka.

Kanske vår Gud eller t.o.m Allah hade en finger

med i spelet.Guden Tor mullrade ju också.

Svårt val!!

Just det.....Tack för regnet! Jag hade gett upp hoppet om att Indra (regngud) hade blivit döv! :) Jag har också dansat regndans och tillbett indianernas regngud Tialoc. Å se där, till slut så hjälpte det tydligen! :)

TACK gode gud för regnet igår, alla blad på buskar och träd i min trädgård slokar betänkligt, hoppas dom överlever. Jag ska aldrig mer klaga när det regnar, lovar å svär..

Nejdå.....inte "bara kanotister" utan en och annan icke ansvarstagande människa också, och kanske en och annan pyroman också förstås.

Undrar om kanotister ordnat alla bränder i Sverige?

Dan Eliasson kanske? Som tycker att "Sverige" varit mycket väl förberedda inför alla bränder...Herregud alltså!

Var och en är ansvarig för sin tändare!

Räddningstjänsten i Säffle fick rycka ut på torsdagskvällen. Brand på en ö i Stora Bör. Det kanske också var kanotister? I så fall.... Vem har ansvaret?

Om kanotisterna inte förstår talad svenska kan du försöka med engelska FIRE BAN eller tyska FEUERVERBOT. Fattar dom inte då heller kan du bara peka på elden och ruska på huvudet så fårstår de nog ska du se. Bättre info nästa gång.

Såg 4 kanotister och en STOR brasa på en strand vid Glaskogen igår.Sa till Dom att det är eldningsförbud men det kunde dom inte förstå.tycker det är mycket dålig info.

Eldar kanotuthyrarna mycket?

Från och med i morgon onsdag 25/7, 08.00,råder TOTALT ELDNINGSFÖRBUD i länet.

p.s: hälsa kanotuthyrarna det!

Privatskola jaha.såg i VF att praktiska ska återbetala 28 miljoner

Finns det någon här i årjäng som hyr ut lägenheter och som har något ledigt? akut behov av boende så allt av intresse

När Sverige står i brand ger Årjängs brandchef dispans att använda sprit-/gaskök. Vilket ekonomisk ansvar har kanotuthyrarna, som har sökt dispansen, om det brinner på min mark?

Du som skriver om stora badande hundar de är lika rena som oss o lär inte göra nån smutsig skada .

Du har inte sett alla fiskarna som är därute va.? Som äter å bajsar å äter å bajsar... Sanitär olägenhet för badande..

Ja jisses..

Oj så hemskt...

Vågar man äta fisken,om man får någon.

Det kunde varit värre.

Det kunde varit vargar

Såg idag ett par som badade sina stora hundar på stranden i Risviken, precis där vuxna och barn vill bada. Riktig dålig stil och brist på sanitär hänsyn till badande.

På sammanträdet med stöd och omsorg i december 2017 togs beslutet att förlänga avtalet med Förenade Care.

Vid detta sammanträde saknades tre socialdemokratiska ledamöter varav en var ORDFÖRANDEN. Hur ska vi tolka detta?

Privat skola!!Glöm inte bort Baggium.Hur mycket kostade åren med Baggium Årjängs kommun.Sen byttes namn till Praktiska.Det värsta var stackars elever som fick sin lunch på pizzan eller grillad kyckling och potatissallad i dagar.

Dela med andra!