Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Skicka upp bild ...

Skriv PostIt-lapp ...

Synd att det inte infördes vaccinationspass, nu kommer förnekarna fortsätta sprida smittan när allt öppnas upp.

Uselt att de inte öppna Friskvårdsgymmet i nya lokalen. Skulle väl va ordnat med tillstånd i god tid. Trist ä bara förnamnet

Menade du skräpgrytan kanske??? :)

Ja, det är nog det vi får här i väst i "skräpytan". Hastighetskameror och sänkt hastighet.

Nu när e 18 har blivit så fin sätt upp hastighets kameror mellan Sanda och travbanan.Snart blir det en dödsolycka till på denna hårt drabbade sträcka.

Norskarna har fortfarande Sverige rödmarkerat på covidkartan När ska vi rödmarkera Norge som har mycket högre smittsiffror än oss??????

Ge gärna omkörningssignal när ni kör om cyklar och mopeder på smala vägar för vi vinglar faktiskt. Har blivit överraskad några gånger och det är mitt liv det gäller. En artig liten tut uppskattas.

Nya låtar från ABBA och sedan vinst över Spanien i fotboll.

Vilken kväll!!!

Nu är det väl dags för FHM Värmland att stänga gränsen mot Norge!!!!

Laga allt som går att laga så vi slipper att importera så mycket lågprisprodukter (sopor) från Kina.

Laga allt du kan för att vara miljövänlig.

Skolplikt är ett helvete för oss som inte passar in. Barnarbete hade varit bättre.

Stackars norrmän, mycket importerad smitta nu.

Ja, de som inte vill offra sin egen politik för att få makt.

Ja, tydligen. Liberalerna!!!

Nu har äntligen Vägverket hörsammat Årjängs politikers krav om att det ska satsas på Europaväg 18.

Oj vad fin den har blivit från Åsebyn och (nästan) ända fram till travbanan! Jättetrevligt!

Många påstår att sossarna gör allt för att behålla makten, finns det något parti som inte vill ha makten?

Själv har jag inte något problem att trycka på knappen till höger om dörren och hur gör man på andra ica butiker för att få upp dörrarna utan ett kärnkraftverk?

Du förstår väl att affärena vill ha kvar sina kunder

En gräsmatta är en steril miljö. Låt gräset växa och värna den biologiska mångfalden, för så gör jag och nu har jag fått en padda i trädgården. Mycket trevligt.

Fick ta i rejält för att ta mig ut ur mataffären här i kommunen efter jag handlat. Den dyra dörren öppnar sig om man trycker på en knapp! Varför göra sig elberoende för en sådan sak. Vill handlaren ha ett kärnkraftverk som granne?

Är årjängsbo men fattar inte att huset på storgatan låter det förfalla med buskar tränger upp ur marken Vem vill in där inte jag o mina tjejer i alla fall Surt

Tycker att gränskommunerna på båda sido Hån ska slå sig ihop och bygga en svängdörr, förlåt, en svängbom på gränsen! Lätt att öppna ena dagen och stänga nästa dag@

Körde i 50 km/tim när jag blev omkörd av en A-traktor som höll ca:70 km/tim! Hoppsan!

Det krävs en diktatur med rätt att döda, som regerar över hela jorden för att få bukt på miljöproblemet och återgång till 1800-talet.

Javisst är vi egoister. Gnäller på miljöbovar gör vi ju alla och ingen av oss alla är ju bättre än någon av alla oss andra. Så är det ju eller hur?

Bensin eller batterier är lika illa. Det enda rätta är att minska konsumtionen men det går inte för folk är egoister och skiter i miljön för det lilla jag gör spelar ju ingen roll. SNÅLA! Men det vill ingen.

MP:s fantastiska miljövision kan liknas vid en religion. Hur många gruvor ska öppnas? Vad ska maskinerna drivas med? Vem ska ta hand om de miljontals uttjänta batterier i framtiden?

Nu kommer den av miljöpartiet hyllade

E-10 bensinen. Många bilar, äldre än 10

år, kommer att behöva tankas med 98-oktan.

Väldigt klimatsmart?

Böterna som du skriver om.....det är dom småpengarna dom lägger på tjäran som dom kostar på kostigen mellan Valnäs-Årjäng.

Det blir väl inga tjälskador nu på sommaren. Kör så det ryker vettja. Det är billiga böter för fortkörning här i Sverige.

Tjälskadorna på 61:an är minimala. Kanske för att det satsats miljoner där. Blivande huvudled Stockholm-Oslo??

En ny asfaltering av E18 kostar miljoner och är onödigt. Vill du betala kanske? Flytta till ett land utan tjällossning!

Vad mycket bättre E18 har blivit mellan Svensbyn och Åsebyn. Det har sprutats tjära i hålen och sprickorna. Bra satsat på en europaväg!

S-regeringen lägger om kursen. Löfven lovar att

hädanefter skall man bygga ett starkare och

tryggare Sverige.

Åter igen fullt i containerna på återvinningen i Backa idag, finns det ingen ansvarig?

Kanske dags att ifrågasätta fördelarna med ett

kontantlöst samhälle?

Fake news = Planterade lögner

Varför kan inte vi skattebetalare se det vi vill på tv Aktuellt sport o inte bara fotboll från stockholms regionen Ni har ju bara ett div 4 lag Så gött

Ekonomin först!! Bostäder blir för dyra. Det är lätt att låna. Bankerna tjänar för mycket. Sparkapitalets köpvärde minskar. Regeringen startar sedelpressarna. Aktieägare inkasserar storkovan. Avgångsvederlag liknar korruption.

Rörbäcksnäs flygplats. Ren miljöförstörning. Är Miljöpartiet helt orkeslöst? Ekonomin går före allt annat.

När blev semester på sommaren ett privilegium för vårdpersonal? Lagen ger rätt till 4 veckors sammanhängande ledighet under perioden juni-augusti. Så jo ledighet under sommaren är en rättighet

Varför ska sjukvården få privilegium med semester på sommaren? De finns flera andra yrken där man glatt får jobba på sommaren, det jag menar är att jobb är jobb det är inte mer synd om någon i vården än någon annan som sliter hårt

Tänk på oss som är ensamma nu i midsommar och dessutom socialt inkompetenta. Det ena ger det andra.

Vården går på knäna under sommaren? Semester är en rättighet men det är fan ingen rättighet att alla ska få semestern på sommaren, dela upp den så att hälften får ta semester höst/vår/vinter.

Undervattenspolo är en mycket smal sport.

Avskaffa löneväxling. Det hjälper höginkomsttagare och ökar klyftorna i vårt samhälle. Ej solidariskt. Tack för ordet.

Det märks att gränsen öppnats.Vansinniga omkörningar på e 18 och felparkerade bilar överallt.

På tal om rally en mycket smal sport

Ingen fryser ihjäl denna årstiden Med värmegrader

Härligt med fartkameror mellan Valnäs och Töcksfors. Så blir det ju snart sänkt till 80 också.

Undrar hur det går med grenseöppninga! Nu är det ju snart mesömmer. Ack å ve!!!

Båtplatser i Hamnen!!!

I en trevlig båthamn som den vi har i lilla årjäng tycker jag det är synd att det står båtplatser varje år utan båtar.

Båt klubben måste kunna ta bort dessa och ge platser till dom som har båtar.

Hoppas att Åif fotboll får ett lyft i år Med berntan i spetsen En härlig person o lycka till

Det är inte kännbart, ofta är de fler än 5 i en bil och delar man då på bötern så blir det inte många kronor per man

En lösning med den höga musiken nattetid Ge 5000 tusen i böter det måste väl vara kännbart för den som kör bilen Men dom har väl inga pengar Så då är det era mammor o pappor som får ta den smällen så ni får leka färdigt SKÄRPNING

En del av storgatans hus är i behov av renovering Tänker på huset med det fina tornet Jag trodde nästan att det var K märkt Ser att det är att det måste göras i dagarna annars förfaller det

Som det ser ut i dagens samhälle så är det farligt att släppa barnen ensamma ut på gatan, jag tror du har missat det ? Knivrån , våldtäkter med mera. Du får se saker från andras perspektiv det är inte samma nu som på din tid

På tal om hämtning vid skolan angående p platser era barnhar väl ben att gå med eller hur det har ju funkat i alla tider NI ÄR FÖR MJÄKIGA

Vad har hänt med fotbollen i årjäng finns det ett lag eller .finns ni bara till. Som samordnare bekymrad åifare

Har man slutat tömma containrarna vid sopstationen

söder om Årjängs Järn? Som det ser ut där får man lätt den uppfattningen.

Vad håller töckfors if på med kontrakt med barn avskyvärt. Det kan bara gå åt ett håll hoppas jag .intresserad av bollsport

Stort tack till Westra Wermlnds Sparbank i kommunen som är en bank med service och penga hantering. Suveränt att ni är kvar för företag, och privata. Respekt.

Preben M

Handelsbanken lägger ner i Årjäng, så sorgligt, vad ska bli med den lokalen ? Fritidsgård åt nysvenskarna? Närmaste H-bank blir i Åmål? Jag undrar också (som skribenten under mig) vad är på väg att hända i vår kommun?

verkar som facebook är en klubb för inbördes beundran

Vad är på väg att hända i vår kommun? Stöd och omsorg prognoseras gå back med ca. 8,5 mille. 7-8 behöriga lärare sökes. Har vi många obehöriga lärare, eller slutar lärare pga dåligt arbetsklimat?

En sak vet jag av ditt inlägg att döma. Du tittar ofta när spelarna gör mål! Hur kan du annars veta hur många som kramar målgöraren??? Kanske kollar du bara på high-lights??

I dessa tider vad är det som är så väldigt med dessa fotbolls matcher nej lägg ner hela skiten lika så shl hockeyn Det är inte fair play Det finns bättre saker för det är ju bara lek En som gjör ett mål i fotboll kramas av sju

Jag förstår, och jag är säker på att du också förstår att allt kallas för "välfärds-sjukdomar".....som dom "lärde kallar det. Men problemet är ju att dom "lärde", politikerna bl.a. är dom som har skapat dom! Sjukdomarna alltså.

Plågorna infinner sig. Den ena efter den andra. Corona-Coviden härjar. Pollensäsongen har börjat för igår kliade det i ögonen och det blir bara värre. Kolesterolen är för hög. Jag är för fet och dessutom hungrig. Och ont i ryggen.

Vore intressant att veta om återvinningen av plast, pappförpackningar och kartong i Backa töms av samma sopbil och blandas eller ej. Om allt därmed går till brännbart. I så fall. Varför sopsortera?

Överfullt i containerna för plast på återvinningen i Backa idag,verkar vara mer regel än undantag.

Googla på Unionen så blir du klokare.

Jag har hört mycket .men vad är unionen för en förening Vad handlar det om ,har det kommit till något nytt Det är väl kanske en massa utan jobb som hittar på något Eller är det förankrat på någon hemsida UNIONEN

Nu är det påsk. Var glad!

Undrar om det är sjukvårdspersonal i Årjäng som har mått dåligt efter att ha fått astra-vaccin!!??

Jag bor på landet och har så lite post att det räcker om lantbrevbäraren kommer en gång i veckan.

Musa måste bestämendelests i fälla

Kvinnor har aldrig varit lägre stående i alla tider så det måste forts... nej just det tiderna förändras. Det är nu mer farligt och otryggt att gå till skolan, barn blir rånade , hotade osv. Här måste vi vara realistiska.

Ser så många föräldrar som klagar om p plats vid skolan Varför måste ni köra o hämta varje dag Barn har ju alltid gått till skolan Å dom utanför komunen får skjuts Skärp er o klipp navelsträngen Ni gjör er till åtlöje Dom utveklas

Tänk om SD och L bildade koalition i Årjäng. Då kanske det skulle bli "drag under galoscherna" när det gäller L.s Prio 1 som ju är en bättre E18.

varit i från årjäng i några år ,o allt är sig väl likt Storgatan finns där Men det jag reagerar att allt är borta .hyreshus har kommit upp Men det jag minns att det .fanns en butik på gatans bästa läge Tyvärr ruttnar det bort

Bra att födda 1946 och tidigare kan beställa vaccinering. Ändå bättre vore om det funnes lediga tider redovisade i vårdguiden 1177.

Morgonstund har guld i mund.Hoppas att vi aldig ställer om till vintertid igen.

Vill någon börja jobbet 1 timme tidigare, så gör det då och tvinga inte alla andra att ändra klockan en timme. Helt sjukt. Bor vi i en diktatur?

Ja, och såna korkskallar finns tydligen i vår kommun också.

Märkligt att människor vill visa öppet hur korkad man är genom att demonstrera och påstå att covid inte finns.

Tack till de på vårdcentralen som ställer upp en lördag för att vaccinera +65 are. Suveränt och mycket välskött, ni är allt tack värda.

Preben M

Efter att vara leksands supporter Käns det att vara där vi är Vi har ju fuskats dit Med försälgning av några trotorkanter Det är inte fair play Ta steget ner med gott samvete Dalmasar

Om ni får samtal på er mobil, från telenr som börjar på +25, SVARA INTE!! Så fort ni svarar kostar de 160:-

Gott att kunna läsa mellan raderna och tyda partiblocket som "REALIST" tillhör. EU fanatiker också trologtvis som inte inser att det är experiment-kolossen EU som bromsar vaccintillgången!

Vad är det som är så bra med löven Sveige ligger långt efter Andra länder när det gäller vaccin Det är väl ingen merit Nej i det här landet har vi ingen regering med pondus Det är bara mjäkigt Nyval är det som gäller REALIST

Äntligen en politiker med Pondus! Bra gjort av Löfve'n som tog kontakt med Solberg så gränsen öppnades för arbetspendlarna. Det är märkligt att så många politiker bara pratar och babblar utan att något händer!

För oss med viss rondör är inmatningen på frysen på Coop stängt under hela förmiddagen pga risk för coronasmitning och det går inte att skylla på personalen. Ska våra innekatter svälta ihjäl?

Inte konstigt att antalet invånare i kommun minskar . Vad gör kommun för att få hit jobb ? Företag i kommun måste ju starta upp i Bengtsfors för att lokaler inte finns ..

Så fint o mata upp smaldjuren Till frysen Coop är öppet hela året

Det finns så mycket mera en gränskommun ska få att fungera och inte bara stirra sig blinda på att få till ett nytt badhus som vi inte har råd med . Det jobbar personer på båda sidorna om gränsen som ska fungera i såna här tider .

Jag funderar på varför man som dagspendlarna till Norge inte får besöka kommunens sjukhem. Vi koronatestas ju en gång varje vecka.

Jag har tråkigt.

såg att Peab ska asfaltera i Årjäng kanske 3 år framöver.Bra dom har att göra i 3 år för att få ordning för vägarna är dåliga.

Varför ska inte barnen ta sig till skolan ,på egna ben Forskning visar att dom som går till skolan är mycket aktivare På undervisningen ,dom bor ju i samhället Är dom så lata när de ska hem Eller ni föräldrar Som är så bekväma Fy

Barn får inte cykla innan årskurs fem enligt skolans regler så tyvärr går inte det. Parkeringen vid sporthallen är alltid full och så även övriga perkeringen vid skolan.

Nu ska vi inte dammsuga mellan 16 och 18 på eftermiddagen för att undvika överbelastning på elnätet. Gör som jag. Jag ställde undan dammsugaren för tre år sedan och sopar golvet med en riktig sopborste gjord av trä och tagel.

Det är barnen som ska cykla till och från skolan.

Alla Miljöpartister kan väll cykla till skolan så kan dom spara parkeringsplats till alla som röstar annat ..

Till Årjängs kommun, vad kostar det att hyra in Securitas på skolan ? Använd pengarna till nya parkeringsplatser för det är nämligen KAOS vid skolan att hämta sina barn och det är ert fel att de inte finns tillräckligt med platser

Kan någon som är ung och stark hugga upp isen till änderna i Ruus forsen och vid församlings hemmet.Änderna har snart inte något öppet vatten att vara i.

Hoppas att KD och S fortsätter att kämpa för att gränsen mellan Norge och Sverige ska öppnas!

När jag vill se på spruttagning ser jag på Redtube. Rekommenderas.

Kan de personer som bär sig idiotiskt åt kallas för idioter oavsett intelligens, hög befattning eller fin bil?

Måste tv visa spruttagning hela tiden .jag vill inte se det hela tiden.

Bassänger är en nödvändig träningsform för bland annat personer med funktionsnedsättning som för övrigt är människor som också behöver motion och aktivering för att må bra

Skippa miljöfientliga artificiella miljöer som simhallar, plastgräsmattor och ishallar. Utnyttja naturen när den ger dig möjlighet till lämplig aktivitet såsom att bada, åka skridskor, löpa på gräsplaner efter boll, cykla mm.

Lägg ide'erna om en simhall åt sidan några år. Vi vet inte när vi kan simma tillsammans. I backspegeln skulle en ishall varit bättre. I den hade både vi gamla och de unga umgåtts med lägre smittrisk.

Minska elförbrukningen på alla möjliga sätt så vi slipper fler vindkraftsparker här i kommunen.

Vi behöver en simhall för barnen behöver lära sig simma. Här handlar det om prioritering. Förresten sluta va så dumma och gå på isen

Släck gatubelysningen till sommarvik och tänd belysningen i Årjängsbacken.

Vi är knappt 10.000 invånare i kommunen. Det förstår väl vem som helst (oavsett partifärg) att vi inte har råd att satsa flera miljoner på en ny simhall. Bordlägg och vänta tills alla "vågor" av covid har ebbat ut.

Vi äter äppleskal, potatisskal, gurkskal mm. Det måste gå att äta bananskal, äggskal, svinskal mm.V ilket slöseri!

Du som älskar mig hör av dig för jag vet inte vem du är. Jag har varit utomlands.

Jag älskar dig -

De fraktar avfall av alla slag, från Norge.

Dela med andra!