Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Skicka upp bild ...

Skriv PostIt-lapp ...

Vad ska vi med moské till?

Varför får vi inte en moske´ när vi får allt annat?

Ve och fasa att krogeriet stängt.

Tråkigt med Krogeriet!

Det borde nog skjutas mer vildsvin,för det är gott om dom

Är det någon som nämnt begreppet prestige här på tavlan? Det kanske finns t.ex. miljöbrott som man har haft överseende med, och som man av olika anledningar inte tyckt vara så vidare värst kul att beivra!!??

Oj vad stort att skjuta ,ett stackars vildsvin Stort måste jag säga kött djägare Delux

Det var ju ingen prestige i detta!

Så det behöver vi inte vara oroliga för.

Bra att såna grova brott beivras-

Grattis till kommunen som så framgångsrikt bevakar så inte vem som helst kan bygga hur som helst nära sjö och strand. Kännbart straff att behöva riva sin miljonvilla. Hoppas BoM visar på likhet inför lagen framöver!!

Vänta lite här nu, moderaterna är blå dvs en strängare invandringspolitik än röda partier. Skulle dock vilja påstå att alla partier är rena drummel allihop och de kvittar vem som är i styre. Vi är på väg käpp rätt åt helvete ändå

Årjäng måste ha Värmlands finaste julgran.

Med Moderaterna vid rodret så kommer allt att bli bättre. Då öppnar vi våra gränser och våra hjärtan igen. Då kommer allt att bli bra, eller? Tror man på tomten så kan man tro på det också!!

Bort med kd o liberalerna o miljöpartiet o vänstern Sblir det en regering för det har vi inte haft på flera år

Hoppas regnet kommer snart , så man slipper höra Desse ongane som sladdar sönder vägarne Ge dom straff Det är ju vuxet folk eller vad dom kallar sig Det är ju bara lek o slire i vägane MP VÄLGARE JA JA SD VÄLJARE FÖRSTÅRS SALTA

FOLKET säger: Mer makt till FOLKET !! :)

Höj gränsen till alla ,rikstards partier till 10 prosent så är vi i fran dom här stödpartier Så kanske det ordnar sig Realist Eller vad säger NI FOLKET

Inpendling ger inga ökade skatteintäkter då man skattar där man bor. Tror knappast att personer från andra kommuner står på kö för bostad i Årjängs kommun

Nu äter vi julmat en vecka eller två framöver. Inget skall gå till spillo. Synd att halsbrännan gör sig påmind. Glöm inte bort att dricka mycket vatten, för julmat innehåller mycket salt. God jul

Ajjajj Barn- och utbildningsnämnden. Ett underskott på nästan 11 miljoner! Var är vi på väg? Undrar hur detta ska sluta!!??

God Jul!

Det är nog ganska få som bor i norge och jobbar i Sverige

Men snälla nån det pendlar ju oändligt med folk till Årjängs kommun från grann kommuner . Expansion behöver väll inte vara att dom ska bo i Kommun ? Sen har väll inte Årjängs kommun tillgodosett behovet att lägenheter heller .

Lätt att expandera när det inte finns boende i kommun . Men hur många Norskar jobbar i våran kommun då ?

Jättekul med expansion i Töcksfors. Både shopping och industri. Men vad gäller befolkning så ser vi väl knappast en expansion? Mindre avfolkning kanske vilket är positivt.

I 20 år har utvecklingen i Kommun stått helt stilla men det är nya tider nu och Töcksfors växer .

Jo tjena.. I 30 år har man hört det.

Vem vet . Det kanske kommer .

Finns här inget roligare att tala om än systembolaget? Dags att byta ämne, börjar bli tråkigt att läsa här inne

Då är det ju konstigt att det inte finns ett systembolag i Töcksfors,om nu det är så att deras policy inte stämmer

skitsnack . Systembolaget är till för dom som väljer att komma till Sverige och handla . Sen om det är Norskar eller Svenskar spelar väll ingen roll . Alla vill tjäna pengar . Även Systembolaget .

https://www.omsystembolaget.se/om-systembolaget/foretagsfakta/policyer/policy-for-etablering/

Om Systembolaget hade tyckt att det är rätt att öppna i Töcksfors,så hade dom redan gjort det

Systembolaget är till för kommunens invånare och inte för att behaga norrmän, därför ska bolaget ligga mitt i kommunen, alltså Årjäng.

Vi har ett system ombud som fungerar mycket bra och drar folk till Töcksfors så det räcker gott o väl .

I denna lilla kommun så handlar det om tillväxt och arbetstillfällen . Hur skulle Årjäng ha sett ut om inte Thon hade kommit hit och spenderat sina pengar ?

Allt behöver inte handla om ekonomisk tillväxt hela tiden. Tänk även på folkhälsa. Ökad tillgänglighet av alkohol leder till dyraste kostnader i längden. En bättre idé vore att begränsa tillgängligjeten ännu mer.

Känsligt eller inte. Lägg energi på annat än systembolag till Töcksfors. Finns inga belägg för ökad handel. Dessutom helt emot systemets uppdrag och policy. Systembolaget säger nej. Acceptera och gå vidare

Det är ju klart att det ska sitta någon här som ska ha fram fakta . Det går ju inte men dom flesta vet nog resultatet av ett bolag i Töcksfors eftersom ämnet är väldigt känsligt att diskutera .

"Alla vet" att det gynnar kommunen med systembolag i Töcksfors? Utifrån vilken fakta? "Procentöjning i Töcksfors är mer än procentförlust i Årjäng"? Hur många procent? Känns mer som killgissningar än kunskap

Undrar hur Systembolaget själva ser på en flytt till Töcksfors?

Tror alla förstår men inte alla som vill inse . Handel föder handel 

I livet finns mycket gott som man tar för givet. Ett gott exempel är att släppa en redig fjärt då och då vilket känns gott för magen. Ja man ska uppskatta det lilla i livet. Tänk på de ni

Undrar hur kan man veta att det är så,tycker att det låter mer som ett antagande?

Är vi inte en kommun . Töcksfors och Årjäng ? Vi tillsammans ska ju jobba ihop om att ta kunderna hit till våran kommun . Det är vi som ska ta kunder från Nordby och charlottenberg .

Så många butiker finns väll inte i Årjäng så förlusten kan bli särskilt stor .

Det vet alla att handeln kommer att öka mera i procent än vad Årjäng kommer att förlora i Procent om töcksfors får ett systembolag Det är 9 mil mellan Oslo och Töcksfors så upptagningsområdet på norska sidan hade varit ganska bra

Men om handel minskar i mer i Årjäng än den ökar i Töcksfors vem konkurrerar vi med då?

Det vet ju alla att handeln skulle öka med Systembolaget i Töcksfors . Det är Charlottenberg och Nordby vi ska konkurrera mot inte oss själva . Alla pratar ju om att vi är en kommun . Visa det då .

Vart ska man parkera när det är fullt på skolans typ åtta p-platser vid skolvägen? Vid hotellet eller? Idioti.

Är det så säkert att den övriga handeln skulle öka Töcksfors om bolaget flyttas dit?

Det handlar inte om att ta död på handeln i Årjäng men när inte kommun har något mera än handel att erbjuda o det är det vi lever på så varför bromsa handeln som finns i Töcksfors . Flytta bolaget till den delen som expanderar .

Isiga vägar. Blandning av snö och regn. Trots detta en riktig fin julmarknad i Lennartfors som helt klart var värt ett besök. Kul när lokala förmåger bjuder till med 100% + lite andra. PM

Hoppas lidl kommer till .t fors .-så att vi kan handla frukt o grönsaker .som inte finns i övrigla handel -.-ica har hänat nog med pengar av oss skattebetalar lidel levedeerar frukt o grönt

I dag när man handlar påpekas det att man sparar en massa pengar på att handla. Jag kom på att spara än numera genom att inte handla. Ren vinst för min del.

PM

Dåligt av kommunen å inte lägga bud på upphandlingen av särskillt boende Kvarnåsen.

Begreppet "man ska hålla sina fingrar istyr" har gett mig en tankeställare. Sitter jag mellan två kvinnor och masserar mina lår så ska jag se till att inte mina fingrar "slinker in" under deras kjolar och vidrör deras lår!

Varför är det så viktigt för en del Töcksforsbor att ta död på handeln i årjäng genom att flytta Systembolaget?

ang rektorns uttalande omgående parkeringsplatser vid skolan: Det är inte hållbart att hänvisa parkering till en plats som vid fler tillfällen spärrats av pga nya skolbygget. f.ö är parkeringen alltid full. gör om gör rätt

Tror att Årjängs kommun kunde vara med och slåss om kunder som hellre väljer Nordby eller Charlottenberg framför att åka till Systemet i Årjäng om systemet hade legat i Töcksfors . Det är ändå 5 mil t.o.r

Flytta Systembolaget till Nya Töcksfors och sätt till ett utlämningsställe i Årjäng där handeln är en bråkdel av vad Töcksfors har .

Det verkar ju inte som norskarna har ont av att åka till Årjäng,för det är ganska gott om på både ÖB och bolaget.

Gläds åt att Norrmän handlar i Sverige. Detta gör att våra generösa politiker får extra klirr i statskassan och kan fortsätta att vara generösa och välkomnande.

Alla här vet att det är en service för oss svenskar men hur skulle skatten se ut om inte staten och Systembolaget får in sin del . Att säga att den inte är till för Norskar är ju samma om vi svenskar inte kunde åka till Tyskland .

Utlämmnings stället i Töcksfors fungerar mycket bra men fredag o lördag är det lite för mycket folk för ett utlämmnings ställe så ett systembolag i handelsområdet är ju helt klart en fördel för bra service .

Det finns faktiskt ett utlämmnings ställe i T-fors om jag inte är felinformerad.

Egentligen inte.. Systembolaget är till för alla svenskar. Att norrmännen handlar där får betraktas som en bonus.

Finns säkert fler sellringar än töxmarkingar så ett bolag i Svensbyn är lika rätt som i ett Töcksfors.

Lite skillnad på handelsområden i sillerud och Töcksfors kanske .

Hör aldrig att någon från sillerud klagar för att det inte är något bolag där.Dom har ju ett utlämmnings ställe i affären.Enkelt och bra och gynnar bygden.

Tycker att det är bra att Systembolaget ligger i Årjäng,för då kommer man ifrån Töcksfors ett par gånger i veckan

Systembolaget kan med fördel flyttas, bort med giftet. Men simhall bör vi ha i årjäng för hälsans skull

Sänk hastigheten på e 18 till 80 km från norska gränsen till motorvägen.Det är med livet som insats man åker där.Ser nästan tillbud varje dag.

Ska inte Systembolaget ligga där handelsområden finns .

Inget har bekräftats. Det man har sagt är att den gamla inte ska renoveras, då blir det isåfall en ny. Barn måste lära sig simma i Sverige. Simhallen kommer dra in pengar på besökare från Norge samt klubbar/föreningar, lokalbor.

Töcksfors växer . Nytt industriområde . Avverkning och planering för nytt bostads område på näset . Ja detta kallas utveckling .

NÄR bekräftades det att det skall byggas en simhall? Jag tror helt säkert att det bara var ett önsketänkande!

De har ju bekräftat att det skall byggas en simhall, ansträngd ekonomi? Det går att låna pengar vet ni. Det är inte gratis att skicka ungarna med buss till andra städer heller

Nu kommer det att byggas indusrier och bostäder i Töcksfors,Töcksfors växer otroligt fort,nu måste det öppna ett systembolag där ochså,det kallas SERVICE!!!

Bygg inte någon simhall.Laga vägarna i Årjäng Och T-fors i ställe.

Undrar varför det finns forskare världen över som forskar om det finns ett klimathot eller ej,när alla experter verkar finnas på Facebook.

Inte lätt att vara säker på att det blir en simhall. Det ska kostnadsberäknas för att se om kommunens ekonomi tillåter det. JAG är säker på att ekonomin är mycket ansträngd! Glöm inte frasen: "Det blev dyrare än beräknat"!

varför finns det inte toaletter på de flesta affärer,apotek m,fl Heder åt ÖB

Är säker på att vi kommer att få en simhall i Årjäng,men frågan är när

javisst ska vi vara glada för att dom handlar här. Men mest glad är jag för att vi får komma till Norge och låna deras simbassänger så våra barn får lära sig att simma!

Vi ska vara glada för att norskarna kommer hit och handlar

Jättebra förstås! Norrmännen köper dyra exklusiva och fina "hytter" med sjöutsikt hos oss.....och vi får låna deras simbassänger så våra barn får lära sig simma. Jag är mållös, men måste ställa frågan: Vart är vi på väg?

Nu är det kallt ute så jag har stängt av kylskåpet för att jag är rädd om plånboken och planeten.

Det är långt mellan pressmeddelanden på kommunens hemsida. Det senaste är från 14:de Mars! Tycker det skulle informeras mer, bland annat hur det blir med ny bassäng i badhuset. Vore också bra att få reda på hur ekonomin ser ut!

Se upp mellan Järnsjön och Åsebykorset. Det är en nyligen asfalterad "sträng" tvärs över vägen. Nu är det redan s.k. beläggningsskador där. Som någon skrev tidigare, Det kommer satsas på Karlstad-Kongsvinger-Oslo istället!

SE UPP. Det är en rullskidåkare klädd i helsvart som tränar på Risvike vägen. Mycket svår att se i motsol mellan kl. 12:00 och 14:00. Anmäl dig till doneringsregistret eller ta på en reflexväst.

Preben M

Är det möjligtvis någon som sitter på insiderinformation om ny simhall? Nån smaskig detalj eller annan nyhet. Vill veta på ett ungefär hur lång tid detta kommer ta. Får väl köpa mig en rostig cheva och ett flak öl sålänge

Och folk köper SUVar som aldrig förr. Vi kör planeten i fördärvet.

DE behöver få in stålar för slopande av värnskatten!

Den största satsningen i budgeten!

Vad gör man inte för att behålla makten??

MP behövde nog inte tjata för att få genom plastpåse skatten!Sossarna har väl aldrig klagat p att höja skatter.De har en alltid sinande penningpung

Allting blir mycket bättre nu när MP får igenom skatt på plastpåsar.tro mig.

Säg inte det.....Titta på MP! Dom har gnällt i många år och ändå så har dom alldeles för många mandat i Sveriges Riksdag.

Gnäll föder ingen framgång.

Dåligt att man måste betala massa pengar för att läsa nyheter

Vattenfall har glömt att koppla på strömmen till gatubelysningen i Årjängsbacken sen elavbrottet.

Klart att Thon tjänar pengar annars hade han väll inte fortsätt bygga ut . Men Årjängs Kommun jobbar inte direkt in arbetstillfällen . Tror arbetslösheten hade varit ganska stor om inte Thon kommit till Årjäng .

Ang. ny huvudled Sthlm-Oslo. Med MP med vid rodret så kommer alla resurser att läggas på höghastighetståg i stället för landsvägar.

Det som Thon har gjort i Årjängs komun är nog endast för att han ska tjäna pengar,för han är ju en affärsman

Har inte Thon byggt och gjort nog för Årjängs Kommun . Aldrig blir ni nöjda

Varför ska Thon bygga allt i denna kommun ??

Årjängs centrum blev inte direkt finare med en rosa trapp.

Fråga Thon om han vill bygga en simhall i Töcksfors

Varför är det så få som förstår att det kommer att satsas på en framtida huvudled mellan Stockholm och Oslo över Charlottenberg-Kongsvinger. Där kommer det satsas på både järnväg och europaväg.

Angående motocross-guppet mellan järnsjöns camping och åsebykorset så är det lugnt. Någon har lagt lite asfalt i guppet. Nu kan vi lugnt köra i 90 km/timmen igen. Oj vad det satsas på Europväg 18.

Nu har de fått ännu en milljonär i Töcksfors.

Tar aldrig slut på turen. Men systembolag får de inte

Du som tror att det snart blir lagligt att sälja öl och vin i affären ska nog läsa på lite.

Om ni inte "snappar upp" guppigvägskylten mellan Järnsjöns camping och korset i Åsebyn så se upp. Risken är då stor att ni hoppar åt helskotta. Det är på god väg att bli ett s.k. slukhål där!! E18 prio 1. Jojjo, det låter bra det!

Alltså finns det ingen sans och reson i resonemanget här!! vi bor alla i Årjängs kommun!! skulle behövas en dagisfröken som övervakar anslagstavlan här!!!

Norgeregistrerade crosshojar verkar ha dispens från terrängkörningslagen.

Varför skrivs det inget i media när poliser gör fel .

Det ska ju snart bli lagligt att sälja vin o öl upp till 20 procent på vanliga affärer snart så draget i byn kommer nog att bli dåligt snart .

Bra drag i byn då !! Till kl 15 . Har systemombud på ICA i Töcksfors så det draget tror jag vi klarar oss ifrån .

I Sverige medger inte allemansrätten terrängkörning! Hur är det i Norge?

Kom hit till Årjäng på lördagar..

Bra drag i byn då..

Vi har ju ett systembolag... :)

Vart ligger Årjängs köpcenter ??

Kanske inte så mycket drag i Töcksfors centrum men vi stänger inte affärerna kl 18 som centrum i Årjäng gör . Snacka om dött centrum .

Riv badhuset å kör det till Furskog. Där hamnar ju allt skräp. Men kommunen har tydligen kört dit för mycket skräp. Men lite till kan väl inte göra något!!??

Nä, det är drag i centrum i Töcksfors.!

Uj Uj vilket drag det är..

Behövs ingen tankesmedja för att se vart i kommun utvecklingen går framåt .

Hörde att Systembolaget ska bygga vid rullskidbanan

Nu är tankesmedjan igång.

Bygg badhuset i Töcksfors där utveckligen inte står stilla som centrum i Årjäng gör .

Bygg ett nytt badhus i anslutning till rullskidbanan i Töcksfors NU. Då kan både norskar och svenskar bada efter träningen. Skrota mögelhuset i förorten Årjäng.

Tacksam ska man då alltid vara

Fläska till med en ny simhall nu då, kör hårt, och tänk inte på pengarna. Det skall finnas bubbelpool, 50meter bassäng, barnavdelning, rutschkana, relax avdelning samt cafeteria med gatuköksmat.

Arbetet med ny simhall skulle ha påbörjats för längesen, med tanke på att man vetat om hur dåligt det varit. Skandal. Tänker på personalen där, ni är underbara. Tack för allt. FLÄSKA nu till med en redig simhall tack

Dela med andra!