Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Öppet hus

18 april 2018


Skriv kommentar

Medlemsmöte

På kvällens medlemsmöte fick vi intressant information av näringslivsstrateg Elisabeth Dammyr om näringslivsarbetet i kommunen. Därefter berättade Marie Persson, Centerpartiet i Värmland, om årets valarbete, inspirerande och givande, nu kör vi framåt!

12 april 2018


Skriv kommentar

Värmlandscenterns distriktsstämma


Daniel Bäckström, Anette Eriksson , Ole Andre Myrhvold
 

På Värmlandscenterns distriktsstämma i helgen på Lundsbergs bygdegård i Koppom deltog över 100 centerpartister. Vi antog valprogrammen för landsting/region och riksdag som föregicks av intressanta och viktiga diskussioner om bl.a. nära sjukvård äganderätt, gränshandel, företagande och svenskproducerad mat.

 

Två företagare från Eda kommun berättade om sina verksamheter att driva mjölkproduktion och näthandel. Vi hade också besök av Stortingsledamoten Ole Andre Myrvold från norska Centerpartiet och riksdagsmannen Peter Helander från Dalarna. 

 

 

Vi tackar Centerpartiet i Eda för en väl arrangerad och genomförd stämma, nu arbetar vi vidare till valet 2018.
 

8 april 2018


Skriv kommentar

Motion från Centerpartiet

MOTION

Datum: 2018-02-23

MOTION FRÅN CENTERPARTIET ÅRJÄNG ANGÅENDE
UNGOMARS MÖJLIGHET TILL JAKT

YRKANDE
Centerpartiet föreslår att kommunfullmäktige beslutaratt kommunstyrelsen tillsätter en arbetsgrupp för att se över möjligheten för Årjängskommun att arrendera ut jaktmark till ungdomar.

MOTIVERING TILL MOTIONEN: Idag ser man en ökning av jaktintresset och intresset för jägarexamen bland ungdomarna. Det finns även en medvetenhet om närproducerade livsmedel. Jaktintresset främjar även friluftslivet och folkhälsan.

Idag har ungdomar svårt att få tillgång till jaktmark på grund av att man i de flesta jaktvårdsområden har regeln om påbörjat 50ha för ytterligare en jakträtt i familjen. Tänker man sen på familjer som inte äger mark så finns det ingen möjlighet för de ungdomarna att få jaga och det kan också vara en ekonomisk fråga.

Därför ställer Centerpartiet frågan om det finns möjlighet för Årjängs kommun att via eget eller stiftelsernas markinnehav arrendera ut jaktmark till ungdomar som har svårt få jaktmark. Detta för att öka Årjängs kommuns attraktivitet gentemot ungdomar och deras jaktintresse.

 

 

 

Anette Eriksson gm Centerpartiets
fullmäktigegrupp
    

27 mars 2018


Skriv kommentar

Öppet Hus

23 mars 2018


Skriv kommentar

Månadsmöte med studiebesök

Mars månads medlemsmöte var förlagt till Flexit i Töcksfors, ett mycket framgångsrikt företag i ventilationsbranschen som håller på att lansera en ny produkt som beräknas klara 90% energiåtervinning. 

Platschefen Ulf Jonsson berättade om företaget som är verksamt på båda sidor gränsen med ca 100 anställda i Töcksfors och 100 i Örje.
Företaget har byggt ut i omgångar och den senaste tioårsperioden har omsättningen fördubblats. Ulf visade oss också runt i de ljusa och fräscha lokalerna.

Efter studiebesöket fick vi information från Allan Spets och Thord Andersson om skolgruppens arbete som via studiebesök på skolorna identifierat vilka utmaningar vi står inför vad gäller bland annat bristen på behöriga lärare, löner och arbetsvillkor.

15 mars 2018


Skriv kommentar

Centerpartiets lista till valet till kommunfullmäktige spikad.

Glada centerpartister på nomineringsstämman på Travmuséet. Listan i valet till kommunfullmäktige spikad.

Topp 10 av 31 namn på listan är Anette Eriksson, Kent Norman, Katarina Johannesson, Rolf Emanuelsson, Lotta Wignell, Thord Andersson, Lisbeth Karlsson, Allan Spets, Bernt Christoffersson, Esbjörn Andersson.

Lär mer här:

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=896397893852850&id=285924241566888

7 mars 2018


Skriv kommentar

Medlemsmöte med företagsbesök

Medlemsmöte med företagsbesök.


Torsdagen den 15 mars besöker vi företaget Flexit i Töcksfors.
Vi får information och visning av företaget av platschef Ulf Jonsson.

Därefter följer månadsmöte.

Tid och plats: Torsdagen den 15 mars 2018, kl. 17.00, Flexit Sverige AB, Källhultsvägen 5, Töcksfors.

 

Välkomna alla medlemmar i Centerpartiets kommunkrets.

26 februari 2018


Skriv kommentar

En guldkantad dag i Årjäng!

Igår den 5 februari var en mycket rolig och inspirerande dag där vi lokala centerpolitiker fick möjlighet att visa vår riksdagsman Daniel Bäckström några av de fina, framgångsrika företag och verksamheter vi har i Årjängs kommun. Fram till efter lunch fanns även kommunchefen Birgitta Evensson med oss.

Dagen inleddes med besök hos ÅNET där Annelie Pettersson informerade om fiberutbyggnaden. Efter det var det dags att dela ut Guldklövern till Nordic Wedding store& outlet. Angelica Mortensen berättade och visade oss runt i butiken.

Efter en mycket god lunch hos Thorills i Bäckevarv besöktes två framgångsrika företagare i Töcksfors, Nordmarkens fasader och Nordic Solar där Jonas Nilsson respektive Daniel Gruvborg informerade oss om verksamheten.

Dagen avslutades med kretsens årsmöte på Travmuséet.

Mvh Lisbeth

 

 

 

 

 

 


 

6 februari 2018


Skriv kommentar


Dela med andra!