Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

EU-VALET 25 MAJ

Centerpartiet vill ha en mer närodlad politik- även i Bryssel
Centerpartiet vill se en mer närodlad union – ett EU där rätt beslut fattas på rätt plats. Det är för mycket prat om snus och varg. EU ska jaga bovar och utsläpp och låta oss själva bestämma om vargjakten och snuset. EU ska gemensamt kraftsamla för att lösa klimatutmaningen, bekämpa den gränsöverskridande brottsligheten och bidra till ökad ekonomisk tillväxt, inte detaljreglera lakritspipor och jordgubbar.

Det är dags att EU börjar fokusera på rätt saker.

-EU ska inte ha en gemensam europeisk skogspolitik. I andra länder i Europa handlar skogsdiskussionen mest om parker och rekreation så det finns inga förutsättningar för en gemensam bindande skogspolitik i EU.

-EU:s landsbygds- och jordbrukspolitik måste skapa likvärdig konkurrens. Vi vill ha ett hållbart och lönsamt lantbruk som producerar mat av hög kvalitet till konsumenterna.

-EU ska inte ha beskattningsrätt. För beskattningsrätt krävs ett fungerande demokratiskt samtal och en sund inställning till andra människors pengar. Det saknas idag inom EU och inom EU-byråkratin. Vi säger därför nej till att införa EU-skatt.

-Idag är visstidsanställningar en av de möjligheter som ungdomar har för att få in en fot på arbetsmarknaden. Vi vill inte att EU försvårar för unga att få jobb.

-Att momsbelägga ideella föreningar skulle slå hårt mot det svenska föreningslivet och vara förödande för lokala eldsjälar, vårt samhällsliv och demokratin i stort. Vi kommer fortsätta att driva ett nej till momsskyldighet för ideella föreningar.

- EU ska ha gemensamma arbetstidsregler när det är befogat, som när arbetstagare rör sig över gränserna, men utgångspunkten måste vara att arbetstiderna ska bestämmas så nära arbetsgivare och arbetstagare som möjligt, inte av EU.

- Den svenska strejkrätten är skyddad i grundlagen och bör vara upp till Sverige att reglera. Strejkrätten bestämmer vi bäst över själva..

- EU står för över hälften av alla kostnader som drabbar småföretagare på grund av regelkrångel. Så kan det inte vara. När fyra av fem nya jobb skapas i de små företagen förstår de flesta att detaljstyrningen måste få ett slut.

EU har drabbats av en klåfingrighet som krånglar till vanliga människors liv. Byråkratin sväller utan att göra mer nytta. Därför tycker vi att det är dags för ett nytt Europa – ett nytt EU. Det är ett Europa som håller sig borta från sånt som vi kan fatta bättre beslut om själva och som tycker att det är okej att vi gör olika. Som minskar krånglet. Och som låter beslut fattas vid köksbordet. Närodlad politik, helt enkelt!
Centerpartiet i Årjäng 

11 maj 2014

Skriv kommentar
Dela med andra!