Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Barnens behov av och rätt till undervisning av hög kvalitet

Barnens behov av och rätt till undervisning av hög kvalitet.
Av Katarina Johannesson Årjäng Fredag 16 December, 2011

Inga beslut är fattade i skolfrågan. En fullmäktigeberedning skall tillsättas med bred politisk förankring för att se över och utreda skolans framtid i kommunen.

Den nya skollagen ställer krav på kommunen att ansvara för att alla elever ska nå målen, krav på behöriga lärare och lärarlegitimation. För att kommunen ska kunna behålla och rekrytera behöriga lärare så är ett minimikrav att vara attraktiv arbetsgivare och kunna erbjuda en bra arbetsmiljö.

Kraven i nya skollagen om att alla elever ska uppnå målen innebär att kommunen är skyldig att sätta in nödvändiga stödåtgärder. För att klara detta måste vi se över strukturen och anpassa verksamheterna till dagens krav på en modern skola. Det enda sättet att nå en långsiktig målsättning för skolans framtid i vår kommun är en bred politisk diskussion där vi har elevernas behov och kvalité på undervisning i centrum.

16 december 2011

Skriv kommentar

Min grabb går sitt andra år där och jag tycker inte det är en väl fungerande skola ... därför skrev jag vilda västern ..

Postat av Jens Albinsson Töcksfors den 5 januari 2012

Hej Jens och god fortsättning. Skolinspektionen ansvarar för granskning av både kommunala skolor och friskolor. Som svar på din fråga så ansvarar Skolinspektionen för granskning av Baggium.

Postat av Katarina Johannesson den 4 januari 2012

Katarina du skriver att den nya skollagen ställer krav på kommunen att ansvara för att alla elever ska nå målen, krav på behöriga lärare och lärarlegitimation . Gäller det Praktiska Baggium också . Där verkar det vara lite vilda västern med lärare som både finns och inte finns på vissa lektioner .

Postat av Jens Albinsson Töcksfors den 24 december 2011
Dela med andra!