Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Pionjärer i Fiber, Fiskevatten, Berg & Sten och Travlandskamp.

Pionjärer i Fiber, Fiskevatten, Berg & Sten och Travlandskamp.
Av Katarina Johannesson 

Tiden går fort ibland. Det var ett tag sedan jag hörde av mig. Maj och juni är intensiva månader då mycket händer. Aktiva kvinnor i Östervallskog har haft en mässa där man presenterar företagsamhet. I Östervallskog är man också pionjärer inom fiber. Man har nu startat grävningen av fibern. Det är bara att gratulera invånarna till framtidens teknik.

Pionjärerna Dirk Hanzik och Börje Reinholdsson med Börje Hermansson Gräv i mitten.

Årjängs kommun har blivit uppmärksammat för våra fina fiskevatten. Det är TV 4 Sport som gör en halvtimmes inspelning om våra fiskevatten. Man börjar i Östervallskog och fiskar sig genom våra sjöar upp till Signebyn i Östra Silen. Anledningen att man uppmärksammat våra vatten är det förebyggande arbete som förekommer i våra fiskevårdsföreningar och fiskevårdsprojekt. Det viktiga med våra resurser är att ”Bruka utan att förbruka”.

Inspelningsteamet för våra fiskevatten i Östra Silen.

Det sprängs och byggs som aldrig i vår kommun. I väster börjar nu byggnader på nya handelsområdet Lindudden att resa sig. Tomterna på Prästnäset börjar ta form. På industriområdet Skärmon spränger Flexit och börjar snart bygget på 8.000 m2 industribyggnad. Vidare så byggs i Årjäng fastigheten för Hanza Precision ut med 1.000 m2, tidigare Elos. Anni Logistic AB har etablerat en omlastningscentral på Backa industriområde och har full fart på omlastning och transport. Här anpassas det och byggs om. Så de stora utmaningarna är att matcha arbetsmarknaden och hitta mer industrimark att erbjuda.

Grävskopor på nya bygget för Flexit.

På tal om sprängning och sten så har Nordiskt Stensymposium pågått på Kyrkerud. Stenskulptörerna från Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige har under dryga tre veckor arbetat med att ge liv åt graniten. Det går nu att beskåda de fem nya verken längs promenaden från Kyrekud mot centrum.
Grensekommitéens årsmöte gick av stapeln i Årjäng. Vi hade besök av Marcus Smedman, infrastrukturansvarig på Region Värmland och pratade E:18´s viktiga betydelse för länet och korridoren Oslo-Stockholm. Mötet avslutades med ponnytrav där Daniel Bäckström, Säffle, segrade stort före Stein-Erik Lövås, Marker kommun. (jag kom på tredje plats).

Stein Erik Lövås, ordförer Marker kommun, travar in som tvåa i landskampen.

Vi är fortfarande i början av sommaren och har mycket att se fram emot. Samtidigt är det bra att ha rimliga förväntningar på vad sommaren har att erbjuda, det är inte bra om man stressar för att hinna med. Sommaren är som härligast när man tar dagen som den kommer och gör vad som faller på. För egen del blir det jobb varvat med ledighet och några varv runt Struven på rullgrus. . Vi hörs och syns kanske under sommaren på några av alla de aktiviteter som sker, det blir nog lite längre mellan dessa skrivna rader.
Önskar er alla en riktigt skön, vilsam och glad sommar.

I sommar är det full rulle runt Struven på två hjul för mig

28 juni 2011

Skriv kommentar
Dela med andra!