Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Miljoner mer till landsbygden tack vare C

Regeringen har beslutat att skjuta till 2, 8 miljarder kronor extra till landsbygdsprogrammet. Pengarna till bredbandsutbyggnad dubbleras och stöd till lanthandlare och bensinmackar i landsbygd femdubblas. Det är resultatet av Annie Lööfs tuffa budgetförhandlingar i regeringen.

Därmed får landsbygden mer pengar under kommande sju år än vad den fått under tidigare period, detta trots att EU har dragit ned avsevärt på sitt stöd till svensk landsbygd.
Socialdemokraterna var inte beredda att satsa lika mycket på landsbygden som C och Alliansen, närmare bestämt hela 2, 4 miljarder mindre.
Centerpartiet skapar växtkraft i hela landet med miljardsatsningen på bredband och service. Det är närodlad politik i praktiken!

Katarina Johannesson (C)

29 mars 2014

Skriv kommentar

Regeringen vill med en nu ny landsbygdspeng som kommit då totalt 500 miljoner på 7 år att det ska bli attraktivt för unga på landsbygden att de ska ha roligt.Dessa är t e x sökbara till samlingslokaler,kulturmiljöer mm som jag tycker är enormt bra,då vi är i stort behov av ökade satsningar för alla barn och unga.Den gruppen är starkt eftersatt i kommunen gällande fritids sysselsättning för de som nu inte är sportintresserade.Alltså finns möjligheten att ansöka om detta till ett kulturhus,mycket bra att det kommer finnas sökbara medel för satsning på våra ungdomar,delar av dessa är redan öronmärkta till sport och fritidsanläggningar.

Postat av Theres den 1 april 2014
Dela med andra!