Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Två år kvar till valet

Nu är det i det närmaste två år kvar till val i Sverige, då vi ska rösta till kommun, region och riksdag. Redan nästa år ska vi gå till valurnorna, då är det kyrkoval.

När valet hade varit 2018 så blev det långdragna förhandlingar på riksdagsnivå och även här på kommunnivå tog det tid innan partierna hade förhandlat färdigt med varandra. Resultat för kommunen blev att Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet skapade en majoritet som vi benämner Mittensamarbetet.

Vad har då vi i Centerpartiet drivit för frågor och vad har vi fått igenom. Vi hade ett antal motioner som vi skrev när vi var i opposition som det nu arbetas med. Vi skrev en motion om simhallen redan 2016 där vi yrkade på att det skulle utredas i vilket skick den var. Utifrån den besiktningen konstaterades att den inte var i gott skick och fick stängas 2019 för att man inte kunde garantera besökarnas säkerhet. Nu arbetas det för en ny simhall på samma plats.

Vi skrev en motion om cykelväg på järnvägen till Blomskog/Gustavsfors, den jobbas det vidare med. 2018 skrevs det en motion om möjligheten för unga jägare att arrendera mark från kommunen. Den har nu gått igenom Kommunstyrelsens arbetsutskott och ska vidare till Kommunfullmäktige för beslut innan frågan kan arbetas med mer konkret.

Utifrån att Smolmarks skola upphörde med sin verksamhet så ville vi i Centerpartiet att kommunen skulle se över skolskjutsarna och upptagningsområden i det aktuella området så det skulle bli så bra som möjligt för barnen. Centerpartiets ledamöter i Barn- och utbildningsnämnden jobbade hårt med den frågan och fick till slut gehör från de andra partierna.

På Centerpartiets initiativ har det också gjorts en extern skolutredning av Barn- och utbildningsnämndens verksamhet. Detta var några av de frågor som vi jobbat med hittills under mandatperioden.

Nu blickar vi framåt och fortsätter arbeta för en bra utveckling av vår kommun.

Vi ses vid valurnorna 2021 och 2022

Anette Eriksson
Centerpartiet
 

1 september 2020

Skriv kommentar
Dela med andra!