Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Socialdemokraterna tackade nej till samverkan


Centerpartiet och Socialdemokraterna hade fram till före jul ifjol ett konstruktivt samarbete i bl.a skolfrågan. Ett samarbete som S sedan bröt och lierade sig med nya alliansen, KD, FP och M.

Efter valet i september har vi i Centerpartiet varit beredda att, trots allt, ge samarbetet med S en ny chans. Det var vad våra medlemmar och väljare förväntade sig av oss. Vi erbjöd därför i en valteknisk samverkan att S skulle få ordförande och vi i C vice ordförandeposterna i nämnder och styrelser. Vi gjorde inga anspråk på kommunalrådsposten.

Nu har S valt att fortstätta styra kommunen ihop med KD, FP och M vilket vi naturligtvis respekterar.
Deras val gör det också på sätt och vis lättare för oss. I Centerpartiet finns mycket kunskap och erfarenhet av att leda en modern kommun. Det tar vi med oss när vi nu kommer att driva en offensiv oppositionspolitik. Vi kommer att fortsätta driva de frågor som våra medlemmar och väljare har gett oss förtroende för att driva. Vår politik i den viktiga skolfrågan ligger därmed fast och vi kommer att fortsätta jobba för en långsiktigt hållbar förvaltning av skattebetalarnas pengar.


Katarina Johannesson, Kent Norman, Marita Arvidsson, Annika Holmstrand, Maurice Leroy, Esbjörn Andersson, Rolf Emanuelsson, Lisbeth Karlsson 

27 oktober 2014

Skriv kommentar
Dela med andra!