Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Centerpartiet tar ansvar och levererar

Efter mycket hårt och långsiktigt arbete kan vi nu se att den ena satsningen efter den andra börjar ge resultat:

- Högstadiebygget
- Nya förskolor
- Torget
- Reningsverk
- Fiberprojektet
- Räddningsstationer

Men som alla säkert sett och förstått har det krävts en hel del arbete och tuffa beslut för att skapa förutsättningar för dessa stora, nödvändiga framtidssatsningar.

Vi har arbetat mycket hårt för att få ordning på ekonomin. Vi har genomlyst och rättat till redovisningsprinciper. Våra industrifastigheter hade tidigare ett allt för högt bokfört värde vilket blåste upp orimliga siffror i balansen. Det har vi succesivt åtgärdat genom att sälja de förlustbringande fastigheterna och samtidigt varit tvungna att ta förluster från tidigare gjorda affärer. Konsekvensen har varit att kommunen tidigare visat en för hög soliditet vilket nu rättats till och därmed blivit mer realistisk. Genom försäljningen av industrifastigheterna har den privata fastighetsmarknaden för industrihus fått möjlighet till sund konkurrens.

Kommunens nämnder har i snitt de 10 senaste åren gjort av med 10 miljoner kronor mer per år av skattebetalarnas pengar än vad de varit tilldelade. Trendbrottet kom 2013 då denna summa stannade på totalt 1 miljon. Det är en klar signal att hårt arbete ger resultat.

Det är ett medvetet arbete som gjorts de senaste 6 åren för att långsiktigt bygga vidare och utveckla kommunen. Centerpartiet kommer därför att följa den inslagna vägen för att genomföra de stora, nödvändiga satsningar vi skapat förutsättningar för.

Vi i Centerpartiet anser inte att vårt uppdrag är att kortsiktigt sälja oss genom att vara populistiska för att vinna röster. Vårt uppdrag är att säga som det är och arbeta för en långsiktigt hållbar utveckling av vår kommun. Därför kommer vi inte att delta i den budgivning som våra politiska motståndare nu inlett inför valet. En budgivning som riskerar att bli dyr för skattebetalarna och bara leda till kortsiktiga lösningar. Vi vet att det inte finns mer pengar i kommunkassan bara för att det är valår. Vi vet också att utan ordning och reda i kommunkassan så får vi ingen utveckling alls och definitivt inga resurser till att möta framtidens behov.

Katarina Johannesson, Kent Norman 

27 maj 2014

Skriv kommentar
Dela med andra!