Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

STÄRKT ÄGANDERÄTT FÖR KLIMATETS SKULL!


Den värmländska skogen ger jobb, tillväxt och rekreation. Den är ständigt förnybar, så länge den växer binder den koldioxid och när den avverkas blir den produkter som minskar behovet av fossil energi och material. Skogen är därför nyckeln i omställningen till ett hållbart samhälle!

Men skogen erbjuder mer än så. Här kan naturnära besöksnäring utvecklas som ger jobb i hela länet. Och i skogen kan du ta en avkopplande promenad, plocka svamp eller jaga.För oss är äganderätten en grundläggande framgångsfaktor i skogen.
Det du äger – det vårdar du – och de över 300 000 privata skogsägarna måste känna trygghet i att skogsbruket kan fortsätta bedrivas med frihet under ansvar. Miljö och produktion är två jämställda mål som utvecklassida vid sida.

Äganderätten är en del i tryggheten för företagare på landsbygden.
Men det finns mer: Du ska inte bli utsatt för inbrott eller skadegörelse och din lagliga verksamhet ska inte hotas av militanta skogs- och djurrättsaktivister. Rovdjursstammen måste anpassas så att du som djurhållande lantbrukare jägare och privatperson kan bo och verka i rovdjurstäta områden.

Dessutom måste du ha rätt att försvara dig och din egendom vid rovdjursangrepp.
Då får vi en tryggare landsbygd med fler och växande företag.

Centerpartiet i Årjängs Kommun 

11 november 2021

Skriv kommentar
Dela med andra!