Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Under helgen som gick var det Centerpartiets partistämma i Karlstad

Under helgen som gick var det Centerpartiets partistämma i Karlstad. Undertecknad och Kent Norman från Årjäng var på plats. Jag representerade Årjängs kretsen och Kent Norman Centerpartiet Värmland.

Centerpartister från hela Sverige var på plats och 700st motioner gicks igenom.
Det diskuterades enskilda vägar, vägbelysning vid statliga vägar, järnvägar, avskrivning av studieskulder vid flytt till landsbygd. Borttagning av slutavverkningsålder. Små förlossningsenheter med enbart barnmorskor, omskärelse av pojkar. Natofrågan och dödshjälp fanns också med på agendan och mycket annat.

Kent hade lämnat in en motion om järnvägen om hur viktigt det är att den befintliga rustas upp så att hela Sverige har möjlighet att åka tåg och inte endast om man bor vid stambanorna. Flera ombud från Värmland var uppe och förordade detta och pratade även gott om sträckan Stockholm-Oslo. Ombud från Värmland och andra var uppe och motiverade att vi inte ska ta bort lägsta slutavverkningsålder, men det gick inte igenom. Jag själv var i talarstolen och talade om vikten av att staten tar ansvar för alla vägar i hela Sverige där de enskilda vägarna är en del. Det är viktigt att våra samhällsfunktioner tar sig fram.

Jag var också upp och pratade om att det finns beslut om att Trafikverket kan ta över den kommunala belysningen vid statliga vägar och att om det krävs byte av belysning för att klara kraven så ska inte den kostnaden belasta kommunen utan även här ska Trafikverket ta sitt ansvar. Belysningen befinner sig trots allt vid den statliga vägen.

En jättebra helg med massor av centerpolitik och glada centerpartister.

Anette Eriksson (C )
 

6 oktober 2019

Skriv kommentar
Dela med andra!