Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

En kort kommentar till gamla kommunledningens debattartikel i NWT.

Den gamla kommunledningen kallar ett ”takbyte” på Silbodalskolan för en satsning, det säger allt. Behöver också påminna om att det inträffade en lågkonjunktur även 2008 som stora delar av Europa fortfarande inte kommit ur, vilket också givetvis påverkar kommunens ekonomi.

Läs gärna Inga Magnussons blogginlägg http://inga.blogg.se/2013/june/fasaden-pa-sibodalsskolans.html för ytterligare information.

8 juni 2013

Skriv kommentar

Det blir ett spännande kommun val 2014!

Beträffande sprickan Roger så är den större nu än någon gång tidigare, om det beror på farbröder eller tanter spelar ingen roll när ingen klarar laga sprickan. Och när det gäller helheten så ser det ut som att ingen ser den. För helheten måste ju va för kommunen och medborgarnas bästa eller?????

Totalen är jäkligt olycklig i alla fall.

Postat av Bosse Eriksson den 12 juni 2013

Dä ä gôtt att vi har Dig Katarina, nôn som kan

se helheten.

Betr. den s.k. sprickan mellan Årjäng å T-fors, så

är det nog några äldre farbröder från väst som har grävt denna spricka. Förhoppningsvis kan det på sikt bli ett bra klimat om vissa personer inser att dom är alldeles för gamla för sandlådan.

Postat av Roger Fredlund den 11 juni 2013

Hur kan man felcitera så grovt?

Från:

"– Ja, valdeltagandet blev relativt lågt, bara runt 51 procent så vi är ganska nöjda, säger kommunalrådet Katarna Johannesson (C)."

Till:

"Valdeltagandet blev lägre än väntat, vilket inte är bra. Det tydliga var att bara 30 % av de röstberättigade sade nej till nedläggning."

För jag antar att det är det du menar.

Ett sent försök för att täcka ett misstag?

Du har dessutom missat att svara på mina frågor nedan.

Postat av Marielle Henriksson den 11 juni 2013

Rättelse till artikel i NWT:

Jag blev felciterad i NWT den 10 juni.

Valdeltagandet blev lägre än väntat, vilket inte är bra. Det tydliga var att bara 30 % av de röstberättigade sade nej till nedläggning.

Postat av Katarina Johannesson den 11 juni 2013

Var finns demokrati-tänket när man säger att man är "nöjd" med ett lågt valdeltagande? Hade jag vetat att Årjäng var en diktatur så hade jag nog funderat en gång till på om jag borde flytta hit.

Postat av Marie Nävehed den 10 juni 2013

Jag kan bara hålla med Marielle . sprickan mellan Töcksfors och Årjäng har nog ALDRIG varit större än vad den är nu och den sprickan kommer att ta måååånga år att fylla igen ...

Postat av Jens Albinsson den 10 juni 2013

Man måste ju bara undra, om nu skolfrågan är den viktigaste frågan vi har. Varför ska den då stressas igenom åt helt fel håll, baklänges med händerna för öronen och på ett alldeles för undermåligt underlag?

Varför tar ni beslut om att riva C-hallen redan innan något beslut om en ny skola finns?

Vill ni ha någon form av monument för att inte bli bortglömda när ni inte längre sitter i KS? Jag lovar att det inte behövs, det kommer att dröja länge innan någon glömmer hur ni lyckats splittra kommunen.

Du, Katarina, pratade mycket om att vi måste få bort Årjäng-Töcksfors rivaliteten för ett tag sedan. Grattis! Ni har lyckats få det till Årjäng-Töcksfors+Landsbygden.

Låt skolfrågan vara den viktigaste och tänk efter före, tänk på barnen istället för på ett monument. Lyssna på oss "besvärliga men betalande" kommuninvånare och gör en riktig utredning innan ni bussar kommunen i fördärvet.

Postat av Marielle Henriksson, Töcksfors den 9 juni 2013
Dela med andra!