Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Vem bestämmer i kommunpolitiken?

Nya alliansen beklagar att de inte längre kan driva sin skolpolitik och förklarar det med att de befinner sig i minoritet. Kanske behöver vi hjälpa dem att räkna.

Efter valet styr socialdemokraterna och Nya alliansen kommunen tillsammans. Majoriteten har 22 platser i fullmäktige och utav dem har S tio och alliansen tolv. Det borde vara lätt att räkna ut vem som kan bestämma var skåpet ska stå!

Centerpartiet är kommunens största oppositionsparti med 9 mandat i kommunfullmäktige och vi har haft en del att göra med tanke på de konstiga prioriteringar som den styrande majoriteten har gjort. Beslut om ett extra kommunalråd, strategiska satsningar som ingen vet vad det är, släckt vägbelysning, slopade vägbidrag och inte minst turerna kring rekryteringen av en ny kommunchef.

Centerpartiets kritik mot fattade beslut har i sociala medier framställts som struntprat och lögner. Läs gärna protokollen från fullmäktige- och nämndmöten så kan du själv se vad som beslutats.

I Centerpartiet kommer vi fortsätta att granska makten och driva den långsiktigt hållbara politik som vi gick till val på och som våra väljare gett oss förtroende att driva.

För Centerpartiet Lisbeth Karlsson och Katarina Johannesson

 

8 april 2015

Skriv kommentar
Dela med andra!