Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Verklighetsbaserat äventyr blev utsåld musikal

Verklighetsbaserat äventyr blev utsåld musikal

Slutsålda föreställningar och stående ovationer

S/S United States avgår mot New York från Oslos hamn den 30 oktober 1914 med 1600 passagerare ombord, däribland många värmlänningar samt musikalens huvudperson Katarina Björnsdotter Wallin från Gillberga. Musikalen ”Katarina av Amerika” som byggts upp under hösten av lokala krafter och förmågor hade succépremiär 7-8 november i Silbodalskolans aula, Årjäng.

– Musikalen ska ta med publiken på ett verklighetsbaserat äventyr i musikalisk form, berättar musikalens egen manusförfattare Sölve Aronsson. Musikalen berättar den lilla människans historia på det mycket stora äventyret. Mitt under det brinnande kriget som rasar nere i Europa reser dessa människor mot Amerika och en ny framtid.

Att musikalen skulle bli en succé gissade man länge. Men att biljetterna skulle sälja slut i rekordfart och föreställningarna skulle dra fulla hus var det ingen som kunde drömma om. På scenen kunde man se ett fantastiskt gäng ”amatörer” bjuda på en föreställning som var allt annat än amatörmässig. Föreställningen lockade publiken till glada skratt, tårar och till sist stående ovationer från ett applåderande publikhav.



Manuset har skrivits under flera år och engagerat många på orten. Musiken har man varit mån om ska utgöra själva själen i föreställningen och det är till flera olika melodier berättelsen tar sig uttryck och har fått liv. Musikalen berör många värmlänningar eftersom utvandringen vid sekelskiftet var mycket stor. En verklighetsbaserad historia med Värmland och New York i fokus.



Nu återstår det bara att se om man kan tillgodogöra allmänhetens önskningar om fler föreställningar. Men den här braksuccén har man nog med största sannolikhet i n t e sett det sista av.

Josefin Wallin, producent och informationsansvarig
josefinwallin@home.se
www.wallentino.se

Facebook: Musikalen – Katarina av Amerika
Webbplats: www.katarinaavamerika.blogspot.se
 

Text: Josefin Wallin
Foto: Malin Axelsson
9 november 2014
Skriv kommentar

Vilken tid startar föreställningen idag den 31/1 -15?

Postat av A C den 31 januari 2015
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...