Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Future Fighter boxing camp

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö.

Boxarna från vår klubb var Ansu Keita, Christian Olofsson och Amanda Nerstrand Andersson. Ansu (8 matcher) och Amanda (6 matcher) är de två som per idag tävlar för oss, och Christian är framtidshoppet där den långsiktiga målsättningen är att debutera någon gång 2019. Ledare var Roar Tangenes, som även i år ingick i lägrets tränarteam.

Det var ett femtiotal boxare, och 7 tränare där tidigare landslagschef Majid Jelili var huvudtränare. Som aktiv tog Majid 5 SM-guld, 3 SM-silver, Guld i EU-Mästerskapen 2003 och 1 VM-brons 2001, samt 16 landskamper.


Morgonträning på Kämpingestranden. Ansu Keita med grå shorts och svart t-skjorta.

6 träningspass genomfördes under helgen då vi körde ett träningspass på fredag eftermiddag, tre pass på lördag och två pass på söndag. Passen innehöll bland annat intervaller på stranden, teknikträning, skolboxning, sparring, plattor och rejält hårda fysträningar.


Lisa Kaptein Kvist,

Boxarna och ledarna fick en grym föreläsning om mental träning av Lisa Kaptein Kvist, som varit Personlig Tränare sen 2003. 2010 blev hon korad till Sveriges bästa personliga tränare.

Hon är Internationellt licensierad personlig tränare, Föreläsare, Diplomerad Mental Sports Trainer och Diplomerad kostrådgivare.Hon jobbar gentemot privatpersoner och enskilda idrottare, men även för skolor, företag, idrottsföreningar, personal på sjukhus, polis och åklagarmyndigheten.Christian Olofsson får sig en rejäl, och behövlig, behandling av Per Lidefelt från Kiropraktorkliniken i Trelleborg.

Kiropraktorkliniken/ Per Lidefelt var också på plats på lägret, och gav grym behandling till stela idrottare.

Future Fighter Boxing Camp (FFBC) startade 2010 när Ken Kvist, Höllvikens BK, fick en förfrågan att ta över det som tidigare hette Bosö-projektet med Narva, Falken, Majorna, Vantör, Halmstad och Höllviken som deltagare.

Lägret har fram till 2016 fått stöttning från Svenska Boxningsförbundet i form av Idrottslyftet så att lägret blir subventionerat för deltagare & tränare.

Lägret har haft olika fokusområden under åren men det som är unikt är att alla tränar tillsammans nybörjare till elit. Detta skapar en bra stämning när de allra yngsta får möjligheten att träna och bo tillsammans med dem på landslagsnivå. Under åren har vi varit mellan 80-100 personer per läger.

Miljön som finns i Höllviken med morgonträning på Kämpingestranden är oslagbar och därför många återkommer år efter år. Det är en hel del träning under dagarna men även föreläsningar av olika slag för att inspirera boxare och tränare/ledare.
Ledorden prestigelöshet, engagemang och samarbete genomsyrar hela helgen.


Närkampssparring med snabba byten av partner på signal varje trettionde sekund.
Boxarna hade med sig ömma muskler och massor med inspiration och motivation hem till Årjäng igen. Något som är behövligt för att dra igång grundträningen inför kommande säsong i juli.Amanda Nerstrand Andersson med priset hon vann i en av många små tävlingar under helgen.

Text och foton: Roar Tangenes
 

Text: Roar Tangenes
Foto: Roar T
31 maj 2018
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...