Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Knapp men värdefull seger för NIBF

Inför säsongens sista match i innebandyns division 3 låg NIBF herrar A på tredje plats och var därmed tvungna att ta minst en poäng för att nå kvalspelet till div 2. Sunne var däremot tvungna att vinna för att nå kvalspel. Det var med andra ord upplagt för fight.

Nibf visade direkt vad de ville då man redan efter 8 sekunder tog ledningen genom ett välplacerat skott från Pontus Ringström.

Sunne blev överrumplade genom det snabba baklängesmålet och Nibf kunde göra även 2-0 innan motståndarlaget kom på fötter. Sunne lät sig inte nedslås så länge utan kämpade sig in i matchen och etablerade ett övertag som gav siffrorna 3-4 till bortalaget efter första periodens slut.

Lagen bjöd sedan upp till en jämn, tät och en mycket publikvänlig match där båda lagen delade på övertaget. Matchen vägde fram och tillbaka och när andra perioden var avklarad var ställningen 6-6.

Den sista perioden blev en riktig tvekamp och vid ställningen 7-7 tog Sunne ut målvakten för att få ett övertag ute på planen. Det var nära att den taktiken gav utdelning då Sunne verkligen gav allt för att få till ett vinnande mål. Nibf var under hård press i slutminuterna men lyckades ändå hålla ställningarna då de försvarade sig tappert.

I matchens slutskede kunde Nibf kontra och nyttja sårbarheten hos motståndarlaget och satte i sista sekunden, 19:59, sista målet i tom bur, vilket medförde en skön hemmaseger med 8-7.

Nibf Herr A matchas och tränas av Lagledare Henrik Olofsson och spelande tränare Richard Andersson och de var nästan lika svettiga efter matchen.

Henrik olofsson

Coachen Henrik Olofsson kunde nöjt konstatera att Nibf Herr A nu är klara för kvalspel till div 2.

Hur summerar ni säsongen?

-Vi är nöjda med säsongen som helhet även om resultatkurvan pekade neråt i början av serien. Andra halvan av säsongen har däremot varit såpass bra att vi tog en tredje plats i div 3. Det är vi nöjda med säger Henrik men påpekar att säsongen just blivit något längre och att det kan leda längre.

-Nu ska vi bli redo för kvalet och vi vill förstås vinna alla matcher vi spelar, så nu vill vi vinna kvalet avslutar Henrik.

Text: Christer Nilsson
8 mars 2015
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.