Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Fullt hus vid släppet

Fullt hus vid släppet

FULLT HUS VID SLÄPPET
Vår utsände rapporterar

Att det finns ett levande intresse för kultur i Nordmarken, det har vi noterat mer än en gång. Ett nytt bevis fick vi när Tankesmedjan Årjäng Förr släppte sin tredje nostalgibok, i brist på bättre betitlad Trejje Boka.

Evenemanget ägde rum på Luciadagen och platsen var biblioteket. Uppskattningsvis bortåt 180 besökare hittade dit och fick uppleva, att kommunalrådet Daniel Schützer efter att ha yttrat kloka ord om kulturens betydelse med en ljudlig smäll genomförde själva släppet.

En av författarna som medverkar i boken, Eva Paulsson, journalist från Stockholm, berättade levande om sina Årjängs-år och arbetet med TV-serien Lilla Samhället (1964), en serie som i ett slag gjorde Årjäng till en i hela Sverige välkänd plats. Uppskattat! Staffan Svanqvist, det yngsta och färskaste tillskottet i Tankesmedjan, redogjorde kort för ett av sina bidrag, Vägar i Nordmarken. Dessutom har han skrivit ett intressant kapitel om föreningslivet med särskild tonvikt på biografverksamheten.

Boksläppsceremonin inramades av musik av Lill-Ingmars orkester, som med 50 år på nacken fått ett eget mycket läsvärt avsnitt i Trejje Boka, författat av en av musikanterna, Dan Henningsson. Ett annat kapitel med musik som tema är det som handlar om Nordens första Jazzfestival 1984. Men bland de 248 sidorna finns även mycket annat smått och gott att förströ sig med under en lång julhelg.

 

En nöjd redaktion firade Lucia genom att släppa Trejje Boka. Från vänster Daniel Markstedt, som svarat för grafisk layout och design men inte heller tvekat att hoppa in och skriva ett par kapitel om någon sida hotat att bli tom. Ovärderlig! Därnäst Ingmar Danielsson, redaktör och fotograf, Bengt Kroken Nilsson, redaktör, Sven Setterlind, inspiratör, Stig Blom, researcher och distributör, Bo Danielsson, koordinator och ekonomiansvarig samt Staffan Svanqvist, redaktör och tryckeriteknisk samordnare.
I bakgrunden några exempel på Lena Hautoniemis vackra tapeter
 

Text: Bengt Kroken Nilsson
Foto: Lars Brander
17 december 2014
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...