Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Årjängs Golfklubb har hållit höstmöte

Årjängs Golfklubb har hållit höstmöte

Söndagen 25 oktober höll Årjängs Golfklubb sitt höstmöte. 41 medlemmar hade tagit sig till IOGT-lokalen på Sveavägen Ordföranden Kenth Ström hälsade de närvarande välkomna och dagordningen avklarades i rask takt.

Kenth Ström hade valt att avgå som ordförande och som ny ordförande föreslogs och valdes enhälligt Örjan Gustavsson för en period på ett år. Också Gudrun Andersson som varit sekreterare och Roger Olofsson som varit vice ordförandre hade valt att inte ställa upp för omval. Som nya styrelsemedlemmar för en period på två år valdes Anna Jönsson, Roger Jönsson samt Roger Fredlund. Kvar i styrelsen för en period om ytterligare ett år sitter Kjell Andersson, Esbjörn Andersson och Nickelhas Grahn Göransson. Efter genomförda val presenterade så styrelsen sitt förslag till budget och också sitt verksamhetsförslag för kommande verksamhetsår. Efter en livlig diskussion beslutades att båda förslagen skulle godkännas.

Säsongen för Årjängs Golfklubb kan sammanfattas som mycket lyckad. Trots en regnig och kall period under en del av sommaren så har de betalade greenfeegästerna kommit i önskad utsträckning. Drygt 3.000 gäster har besökt banan. Tävlingsverksamheten har varit i full gång med c:a 12 klubbtävlingar plus samlingar för damer, herrar och seniorer.

Seniorsektionen genomförde för övrigt en resa till Lyckorna Golfklubb 8 oktober med ett 25-tal deltagare. Sponsorintäkterna har under året varit mycket glädjande och här har klubbens sponsorkommitté lagt ner ett enastående arbete. Klubben tackar alla sponsorer för mycket god hjälp med verksamheten.

Juniorsektionen kan också redovisa en strålande säsong. 40-talet ungdomar är i träning. Tyvärr sviktar medlemsantalet och här finns den förlust som klubben också i år tvingas redovisa. Klubben har i år haft 218 fullbetalade medlemmar vilket egentligen är alldeles för lite för att driva klubben men med stora idiella insatser är det trots allt möjligt.

Banan har varit i ett strålande skick och ett stort tack framfördes till banarbetarna. Ett ansvarsfullt arbete ligger nu framför den nya styrelsen.

Från vänster, avgående vice ordförande Roger Olofsson, avgående ordförande Kenth Ström, tillträdande ordförande Örjan Gustavsson samt avgående sekreterare Gudrun Andersson.

Att värva nya medlemmar och att också behålla de medlemmar som nu finns, ytterligare stärka marknadsföringen och locka än fler greenfeegäster. Arbeta hårt på sponsorsidan och här hålla samma takt och gärna öka. 

Sist men inte minst, locka fler ungdomar att deltaga i klubbens ungdomsverksamhet. Optimismen är dock mycket stor och klubben värnar om den fina anläggning som banan utgör.

Avgående ordförande Kenth Ström t.v. har just överlämnat ordförandeklubban till nye ordföranden Örjan Gustavsson.

Avgående ordförande tackade så för det förtroende som han haft under två år och lämnade över ordförandeklubban till tillträdande ordförande Örjan Gustavsson. Örjan tackade för förtroendet, beskrev med nya styrelsens planer och avslutade sedan höstmötet.

Text: Kenth Ström
3 december 2015
Skriv kommentar
Dela med andra!
Bilder från förr

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand.

Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så kommentera gärna om fler upplysningar finns.
 

Läs vidare ...

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...
Future Fighter boxing camp

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...

Amanda tog hem det i Oslo!

Den 14 mars var det dags för en ny tävling i Oslo, där de arrangerar en serie galor varje säsong. Teamet bestod av Amanda Nerstrand Andersson och vår tränare Morten Pettersen.  Siri Rundberget, IF Ørn...

Läs vidare ...

Götes Grill byter ägare

Allting har en ände men korven den har två. Hur många ändar Götes Grill har vet man inte, men att Göte och Patrik nått sin ände i korvbranchen står klart, då de nu på torsdag serv...

Läs vidare ...