Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
130 matcher i Gränscupen

130 matcher i Gränscupen

Under helgen spelades årets upplaga av den traditionella Gränscupen i fotboll på Tingevi i Årjäng och det var som vanligt en mycket god uppslutning i de olika klasserna, pojkar och flickor 03-05.

Lag från Värmland och Dalsland representerade Sverige och lag från gränskommunerna och Oslo representerade Norge.

Totalt samlades 720 spelare på Tingevi under helgen och anmälningslistan kunde räknas till hela 48 lag varav 21 kom från Norge.
Efter att slutsignalen blåsts i finalerna på söndagskvällen så kunde man räkna till sammanlagt 130 spelade matcher.

Evenemanget spelas som både cup och landskamp där man i landskampen helt enkelt räknar antal segrar av respektive land. 

Tidigare år så har Sverige vunnit med ganska god marginal men i år kunde man konstatera att Norge bjöd på så pass tufft motstånd i alla klasser att landskampen för i år blev oavgjord med siffrorna 31-31.

Kanske var det Holmenkollsbjällerklangen från Bjärke som stärkte grannarna från väst.

Gränscupen utspelas på idrottsplatsen Tingevi och det är ett stort evenemang som engagerar många, även utanför idrottsplatsen då det även erbjuds disco för alla spelare under lördagskvällen. För de som bodde i sporthallarna, Hemvärnsgården och på IOGTNTO erbjöds även frukostpaket från Broms Café.

 

Årjängs IF som arrangerar det hela lägger förstås ner mycket tid för att allt ska klaffa men det skulle inte fungera om man inte fick den fina hjälp som behövs från sponsorer och frivilligt arbetande personal.

Sekretariatet ska bemannas från morgon till kväll, likaså grillarna, matserveringen och cafeterian. Till detta behövs även lagledare, domare för 130 matcher samt linjemän, matchvärdar och speakers, mfl.

Huvudtidtagare av/på- blåsare tillika speaker Bjarne Bodin gör klart för match.

Mikael, Kim och Therese Lindeberg, som är några av alla eldsjälar i ÅIF:s evenemang, lovordar alla inblandade och passar på att sända en stor eloge till alla som hjälpt till och till alla sponsorer. De riktar även ett stort tack till alla föräldrar som ställer upp med sin närvaro och flitiga påhejande. 

Resultaten visas inom kort på Årjängs IF/Gränscupens hemsida: http://www.gränscupen.com

 

Väl mött nästa år. Kanske Norge tar hem det då.

 


 

Text: Christer Nilsson
Foto: Christer Nilsson
6 september 2015
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...