Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Anhörigföreningens paneldebatt
2018-09-25 15:00 17:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Att ta steget och bli företagare - nätverkens betydelse

Att ta steget och bli företagare är ofta en lång process som startar med någon form av personligt entreprenörskap. Skälen till varför jag startar ett företag kan se väldigt olika ut. För egen del vågade eller hade jag modet att kliva av en ”trygg” anställning 2005, samma år som jag fyllde 50 år. Det var nog det modigaste jag gjort i hela mitt liv utifrån mitt utgångsläge och den jag är att överhuvudtaget våga ta klivet till att skapa den verklighet och framtid jag ville ha. I min roll som coach träffar jag många människor som går och funderar över sitt yrkesliv, bär på drömmar, vill förändra och funderar på hur man gör. Allt börjar ju med att man måste vilja göra något eget väldigt mycket, vara beredd på att det är ett hårt jobb, vara klar över ekonomi, ha tänkt igenom sin affärsidé och ha en affärsplan. Sen finns det mycket hjälp att få i sin affärsutvecklingsprocess. Men att driva företag är bara så roligt!

Att det är så roligt för min del beror mycket på att jag dels i mitt jobb träffar jättemycket olika människor som på olika sätt berikar mig. Sen har jag medvetet valt att satsa på att vara med i våra nätverk, Clarornas kvinnliga affärsnätverk och Nordmarkens Näringsliv. Dessa nätverk som gör så mycket för oss företagare i Årjängs kommun. Genom att vara med här får jag som företagare väldigt viktiga kontakter, nätverk, kan lära av andra, lätt att hitta en mentor, tillgång till olika utbildningar och frukostmöten som exempel. Inte bara det vi ordnar själva, utan i och med att man är med i en förening så får man tillgång till andra föreningar och offentliga aktörers utbud av kurser mm

Som föreningar har vi ett nära samarbete med kommunen där vi kan ta ett gemensamt ansvar på ett annat sätt för vår framtid här i Årjäng. Som Lennart skrev i bloggen tidigare så har vi alla ett ansvar för vårt Årjäng. En del blir bra och en del blir mindre bra. Sen får vi se vad kan vi göra av det som vi har, även det som kanske inte alltid blev så bra. Hur kan vi då göra det bästa av det vi har, vad är nästa steg vi behöver ta.

Clarornas kvinnliga affärsnätverk har många nästa steg vi skall ta. Bland annat så hoppas vi kunna få till en Clara – butik en genuin presentaffär med alster från många fina företagare. Vi har sökt hos kommunen om att få hyra det röda huset på torget i sommar för att testa vår ide` och samtidigt ha lite servering. Vi har fått ett positivt besked så nu får vi jobba hårt för att få våra planer i hamn. Lena Björfelt som är en av våra eldsjälar i föreningen har lagt ner ett bra förarbete. Så för oss i Clarorna är detta ett av de mål vi har för att hjälpa till att göra vårt centrum mer levande!

Gunilla Anderson

Ordförande i Clarornas

Vice ordförande i Nordmarkens Näringsliv 

11 juni 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!