Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Massor av aktiviteter på Travmuseet och Årjängstravet

Lördagen börjar klockan 12.00 med en Hall of Fame-ceremoni på Travmuseet, som nu är inne på sitt 26:e verksamhetsår. Hall of Fame, som startade 2007 då Sören Nordin och Ulf Thoresen blev de två första att väljas in, har nu 72 medlemmar. Invalda i år är Erik Adielsson, Spikeld, Svante Båth och Helen Ann Johansson. Totalt finns nu 72 medlemmar i Hall of Fame.

Redan klockan 08.00 har grindarna till travbanan öppnat och 13.50 sker invigning och Hall of Fame-ceremonin i vinnarcirkeln. Första loppet startar 14.45 och under dagen körs bland annat Hall of Fame-loppet, Erik Perssons Memorial och Årjängs Stora Sprinterlopp! Det sistnämnda loppet har lockat många av Sveriges bästa varmblodiga hästar, bland annat Hail Mary som är uttagen till VM i USA. I år har vi två hemmahopp i form av Beartime och Missing Tooma.

Intressant fredag

Fredagen den 12 juli klockan 09.00 bjuder Westra Wermlands Sparbank och
Affärstravet in till Företagarträffen på Årjängstravet. Ämnet är ”Världsläget,
världsekonomin och lokal beredskap”. Moderator är Ulrica Schenström.

Hästvälfärdsfrågorna blir mer och mer aktuella, därför arrangerar Nordiska Travmuseet ett öppet seminarium med rubriken ”Tar travsporten hästvälfärden på allvar?”, på fredag klockan 14.00 – 16.00.

På kvällen kör Årjängstravet tävlingar med bland annat försök till Järvsöfaks UngdomsCup och två lokala finaler med 50 000 kr i första pris. Samtidigt har vi vår gemensamma Hall of Fame-middag för inbjudna gäster.
 

Text: Travmuseet/Årjängstravet
10 juli 2024
Skriv kommentar
Dela med andra!