Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Lindberg och Edlund dominerade på Årjängs travgala

Lindberg och Edlund dominerade på Årjängs travgala

Himalaya Sisu och Kristian Lindberg tog en bejublad hemmaseger i Årjäng när V75 besökte banan ifjol. Dessutom noterade hon sig för nytt banrekord. Beartime och Helena Edlund tog två segrar på V75 under 2021. Silleruds-hästen blev lite av en kändis i TV4, då han startade ofta i travets elitserie och nästan alltid var med där framme i tuffa Silverdivisionen. Lördag kväll var Kristian och Helena uppklädda och stolta när de och deras travares prestationer hyllades på Årjängstravets gala på Hotell Årjäng, med Bobby Möller som konferencier.


Kristian Lindbergs hästar tog hand om två tunga titlar då Valnes Mellow, som vann två lopp på Solvalla under året, utsågs till årets 3-åring och Himalaya Sisu utsågs till årets 4-åring. Dessutom utsågs Himalaya Sisu till årets varmblodssto.

- Hon är en andelshäst med många delägare och det gör det extra kul sa Kristian Lindberg när han och nio delägare klev upp på scenen. I år matchar man vidare i de lite större sammanhangen med Himalaya Sisu.


Kristian Lindberg själv utsågs till årets kusk och årets A-tränare. Familjelyckan blev sedan total när Kristians dotter Selma Lindberg hämtade årets ungdomspris.Helena Edlunds Beartime har verkligen tävlat i travets elitserie under året. Under 2020 gjorde han 20 starter. 18 på V75 och de resterande två på Solvalla. Segrarna kom i Silverdivisionen på Mantorp och Åby. Beartime blev årets hingst/valack för varmbloden och Helena Edlund, som en gång i tiden jobbade hos Stig H Johansson, blev årets B-tränare.

- Jag är väldigt glad och väldigt stolt över vad vi åstadkommit sa Helena Edlund som i Beartime fått fram en riktig topphäst.
Ett intressant namn är Tim Nagel, född 1995 och med licens på Årjängstravet. Till vardags bor han i Gunnarskog och jobbar som hovslagare, men han jobbar också deltid åt Färjestadstränaren Jonas Moberg i Kila. Och Tim har lyckats mycket bra. Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet tillhör de han kört in. Som kusk (och skötare) har han också visat framfötterna, främst med Mobergs Eraja Jaam under 2021. Tim var inte på galan, men priset till årets kusk kategori bredd är hans.
Alla vinnare på Årjängs travgala:

Årets kusk: Kristian Lindberg
Årets B-tränare: Helena Edlund
Årets A-tränare: Kristian Lindberg
Årets kusk B/K: Tim Nagel
Årets ungdom: Selma Lindberg
Årets treåring: Valnes Mellow
Årets fyraåring: Himalaya Sisu
Årets varmblod hingst/valack: Beartime
Årets kallblod 3-5 år: Sundbo Hero
Årets kallblod hingst/valack: Jocke Ålj
Årets kallblodssto: Mine Lotta
Årets varmblodssto: Himalaya Sisu
Årets uppfödare: Torbjörn Selvåg & Birgitta Oleniusson Selvåg
Årets ponny kategori A: Hillvild
Årets ponny kategori B: Micklo Nick
Årets ponnykusk/ryttare: Lea Mattsson
Västra Värmlands Hästägareförenings specialpris: Birger Pettersson Wiik och Maja Wiik
Årjängstravet & juryns specialpris: Stall Slotts

Fotnot: Hästägarföreningen har utsett sin vinnare själva. I övriga klasser har sportkontoret nominerat men en jury valt vinnarna. Juryn har bestått av Björn Martinsson, Dalslänningen, Kenth Pettersson, NWT/VF och Kaj Närhinen (f d sportchef på Dalatravet i Sverige och Mikkeli i Finland, men nu konsult i sportfrågor till sportkontoret i Årjäng). Undantaget är Årjängstravet & juryn specialpris där båda valt vinnaren.

Hasse Svennehed
 

Text: Hasse Svennehed
6 mars 2022
Skriv kommentar
Dela med andra!