Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

TYST I BRATTÅS

 

Jörgen Pettersson, vår vän den gamle bagarn, har trappat ner sina sångliga framträdanden. När vid högmässotid i söndags hans 8-åriga Brizma Star förträffligt assisterad av Peter Strömberg hyllades för triumfen i lopp 2, förväntade vi oss att etern skulle fyllas av Jörgens vackra baryton. Så skedde inte. Varför?

- Jo, ser redaktörn, det gånger jag brustit ut i sång har det regelmässigt varit så att nästa seger dröjt ett helt år. Nu bryter jag den elaka trenden för att slippa vänta så eländigt länge på nästa besök på vinnartribunen!

Det är nästan kusligt hur rätt han fick, bossen på Camp Brattås. 40 minuter senare skar han själv mållinjen med 3-åriga Bravivicimo! Ingen jubelsång den gången heller, vilket säkert bidrog till att Bra Mizzlycka drygt ett dygn senare på Färjestad vann ett kval till E30-finalen på Örebro den 20 augusti. Andreas Andersson körde. Nu gäller det bara att hålla tonerna kvar i kroppen och inte släppa ut dom förrän tidigast den 21/8. Eller ännu hellre till efter älgjakten.

Brizma, Mizzlycka och Bravo, är de tre föl Jörgen tagit efter Brattås Carisma som i sin tur är efter första stoet på Camp Brattås, Aces Key. Tjugo års målmedvetet avlande gav nu alltså resultat i en flott trippel. Vi tar upp en grattissång för Pettersson, eller nej, det gör vi inte, men vi mumlar ett diskret Har Den Äran!
 

Breddagens eminente referent Johannes Youssef försöker övertala Jörgen Pettersson att dra en låt, men den gamle bagarn är ståndaktig. Peter Strömberg ser faktiskt ut som om han håller det för lika gott om det inte blir något musikframträdande.

18 maj 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!