Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

SPÄNN BANDEN FÖR OMSTART

NORDMARKEN RUNT

Under sin semester hann vår chefredaktör med en snabbresa (verkligt snabb för sista gången, se nedan) till Töcksfors, där han fick uppleva en historisk seriematch i fotboll. TIF pulvriserade det forna storlaget Fiskevik med 12 – 0, segersiffror Årjängs legendariske fotbollsprofil Sture Persson knappt ens skulle ha vågat drömma om i ett derby mot Töcksfors.

DET SVIDER
Apropå storförluster så har redaktören  nätt och jämnt hämtat sig än efter en juniormatch mot IFK Åmål på 40-talet, 1-8 i baken. Det svider. Men Åmål hade blivande proffset Säffle-Gunnar i sitt lag, vilket möjligen kan vara en tröst.

FARTSTRÄCKA FOTOBEVAKAS
Om tidningsuppgifterna stämmer, utplaceras inom kort fyra fartkameror mellan Årjäng och Töcksfors. Jag tippar att statskassan åtminstone till en början kommer att må väldigt gott. Bäckevarvsfjället har i alla tider varit en inbjudande fartsträcka. Tummen upp för fotostolpar!


Här började familjebråket

BENGTSFORSVÅLD
En mycket rekommendabel dagstripp hann familjen med till Bengtsfors och ett premiärbesök på Halmens Hus. Därvid väcktes minnen av en Göteborgsresa för 80 år sedan. Min bror Göran, 6, blev fly förbannad när konduktören meddelade att vi anlöpte Bengtsfors. ”Det heter Göransfors!” hävdade han med skärpa och ilskna tårar i ögat. Eftersom jag själv råkar heta Bengt och – hur konstigt det än låter – var en retsam jävel, utnyttjade jag det känsliga läget läget till att pika honom efteråt, ända tills han flög på mig och spöade mig. Egentligen borde jag, ett år äldre som jag var, ha gått segrande ur sådana matcher men det gjorde jag aldrig. Inom travet brukar man säga att form slår klass och så var det för det mesta hemma hos oss också. Brorsans form (ettrighet och viljestyrka) besegrade min klass (tyngd och erfarenhet).

Med litet distans till familjevåldet för jag tillstå att jag nog hade mig själv att skylla för näsblodet.

DUVSKIT EN RESURS?
Sista halva semesterdagen gick åt till att schamponera dotterns Peugeot, som hon hade haft nattförvarad i ett parkeringshus i Karlstad. Åtminstone ett 16-tal rejäla blaffor av sånt som duvor släpper ifrån sig när de blir skitnödiga, fick jag spola bort. Därvid grubblade jag över om det inte vore möjligt att på något sätt ta vara på sådan här spillning. Vi köper ju varje vår hönsgödsel får många hundra kronor till vår trädgård. Borde inte den här produkten vara lika näringsrik? Här finns utrymme för innovativa entreprenörer!
Nattparkeringen kostade 432 kronor i DUVAN-huset.


Lyckas igen med Mizzlycka?

SPÄNN BANDEN FÖR OMSTART
Morgondagen, söndag, blir första riktiga arbetsdagen för min del, eftersom Årjängstravet då drar igång den första av säsongens sju återstående tävlingsdagar. Huvudintresset knyts den här gången till amatörernas årliga kraftmätning med kollegorna från Jarlsberg. Jörgen Pettersson är en grabb i flyt, hans Bravivicimo (Kaj Widell körde) vann på Solvalla i fredags, GRATTIS! Basen på Camp Brattås har en brukbar chans att triumfera med nr 7 Bra Mizzlycka i ena avdelningen. Finns någon minnesgod som erinrar sig fjolårets motsvarande lopp? Segraren då hette Bra Mizzlycka, hade spår 8 och kördes av sin tränare Jörgen Pettersson. Men vad hjälper det om historien upprepar sig, Jarlsbergs halvtidsledning är förkrossande 131 – 67.

Fast, kom ihåg, det är aldrig för sent att ge upp!

 

 


 

5 augusti 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!