Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

SNUS, GURKOR, KNARK, BETYGSJUSTERING och ÅTHUTNING AV KOMMUNALRÅD


Det är bara 284 dagar kvar till sista söndagen i maj, när Solvalla kör sitt preparélopp inför Årjängs Stora Sprinterlopp 2016 (om 330 dagar). Dags att se över garderoben. Man vill ju inte se ut som en lantis.

Egentligen borde jag helt undvika att läsa tidningar, men efter många decenniers missbruk är det svårt att låta bli. Finns det nånting, typ nikotinplåster, att ta till? Det är inte bra för matsmältningen att läsa all dret. Idag retar jag mig speciellt på

EU. Ett gäng sysslolösa töntar i Bryssel lägger skallarna i djupa veck för att se till att vårt svenska snus (prio 1) inte får förekomma alls eller i varje fall inte kryddas (prio 2) eller åtminstone inte på etiketten märkas med aktuell krydda (prio 3). Får nån mellaneuropé smaken för snus, smaksatt med melon(!), då riskerar hela Europa falla ihop. Tydligen.

Dock tror jag att EU numera tillåter lätt svängda gurkor. (Eller var det den raka typen som skulle – av moraliska skäl? – dödskallemärkas). Eftersom Norge inte är med i unionen är det heller inte EU:s fel att nån skrivbordsfåne föreslagit att Momarken Travbane ska bommas igen. EU ska inte skyllas för alla dumheter.

Gamla avdankade LÄKARE, läser jag, har rätt att skriva ut narkotika i mängd, och gör det. Herreminskapare! Själv var jag under några år skollärare med rätt att sätta betyg. Njöt faktiskt av att ta ut hämnd på elever som inte behandlat mig väl. Där fick dom! Nu tar jag upp rörelsen och är öppen för alla förslag. Alla som behöver hjälp med att höja sina vitsord, är välkomna. Diskret behandling. Inga förhör, tester eller sånt jål. Det enda som krävs är pengar i näven. Vi ska inte blanda in Skatteverket, för dom har tillräckligt att göra.

BADVATTNET är inte korrekt uppvärmt denna sommar. Vid månadsskiftet juli/aug ska tempen i Lelång ligga på 21 à 22 grader. I år var det 17! Jag säger dig bara, Daniel Schützer, skärp dig! Så var det aldrig på Kjells tid. (Fast å andra sidan har det i år inte varit några flugor, inga myggor och bara en enda klägg. Det ska du ha cred för).

Men ”skämt och sido” som en travskrivande kollega formulerade det, riktigt allt var inte bättre förr. Nyordningen som innebär att LEIF BERGGREN trots fyllda 75 får köra löp är BRA. Han var för 50 år sedan Sveriges särklassigt bäste startkusk och takterna sitter i. Med dalslänningen Mr Sethos ledde han i stort sett hela vägen förra gången. Svängde sig i och ur sulkyn spänstigt som en 17-åring. Heders!


Leif Berggren är absolut inte för gammal för att köra travlopp. Alla jössehäringar håller sig förresten unga till kropp och själ betydligt längre än annat folk. Fråga oss inte varför. Här har Leif fått en ylleklädd intervjumikrofon uppkörd i ansiktet, men inte ens det skrämmer honom.

STJÄRNKUSKEN, serien i TV4, den tyckte jag bra om. Detta trots att jag egentligen är allergisk mot allt vad kändisar i sulky heter, allt sedan Alice Timanders tid. Hennes inhopp i körsvensbranschen var ju snudd på katastrof. Men med snälla hästar och den pedagogiskt imponerande duon Jennifer & Erik som instruktörer fungerade Stjärnkusken väldigt bra. Deltagarna var allihop utpräglade tävlingsmänniskor, vilket nog inte alltid var fallet i forntidens kändislopp.

RIKSTRAVET formligen älskar jag, speciellt som de båda landskap jag har närmast hjärtat, Dalsland och Värmland, gått ihop om två verkligt spurtstarka (såg du Wille på Åby? Bjöd dom på 40-metersgalopp men gick klart fortast till slut, moralisk vinnare enligt många) rekorderliga hästar. Och kunniga tränare. Öppet Hus i Leverhögen igår, dvs 22/8. Tio veckor bara till bokslut. Det kan mycket väl dra ihop sig till en brakskiva i november. Undras allt om konfirmationskostymen är lika välsittande som när Yngve Lindgren plockade fram den ur gömmorna -44?
 

23 augusti 2015

Skriv kommentar
Dela med andra!