Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

SAMVETET GNAGER

GNAGANDE SAMVETE
Att jag p g a opasslighet totalmissade den senaste omgången, lunchtravet 9 augusti, är en tung börda. I och för sig är jag omgiven av tröstare som påstår att dagen var föga inbjudande, blåsig och kall med regn i luften. Men det hjälper inte, en liten tagg av dåligt samvete gnager därinne i det som kan vara själen. Det är inte många av Årjängstravets tävlingsdagar jag nödgats avstå från sedan 1964 då jag flyttade hem till Årjäng från fjärran ort (Arvika).

 Samma typ av tagg borde irritera redaktionen för Stjärnkuskarna i TV som glömt att informera Marcello-killen om nykterhetskravet hos den som kör travlopp. Sedan några år tillbaka alkotestas samtliga körsvenner. Lika viktigt som hjälm och säkerhetsväst. Jag hade verkligen sett fram emot hans möte med Patrik Sjöberg i Arvika vid årsfinalen där. Den pilsnern, den pilsnern!

Fast jag trodde i min enfald att ungefär samma alkotester gjordes när man uppträdde vid rockkonserter. Där kan jag ha fel.

Mindre noga med nykterheten var man för 70 år sedan. Måldomare Jocke Persson, som från tornet iakttagit när en av våra egna stjärnkuskar inte tackat nej när han före start blev erbjuden en rackabajsare av en vid räcket stående polare, förebrådde honom i efterhand för detta. Han, fick svaret: - En vill ju inte värke uartig!

ETT VARNINGENS ORD

Inte är jag väl direkt någon spelare, även om jag darrar in med en sympatitjuga när nån hemmahäst står för högt i odds. Paret Peter Strömberg/ Jörgen Pettersson har den vägen hjälpt mig att denna sommar hålla kronofogden på avstånd. Men nu vill jag till andra, riktiga spelare, rikta en varning: Just den här tävlingsdagen brukar det märkligt nog braka till på toton. Ett exempel ur högen är den ganska flotta 7-årsmärren på bild här ovan, Burning Love e The Bad Boy- Roberta Fri. Den 23 augusti för fem år sedan skrällde hon och Niclas Benzon till 129.62. Ett par längder bakom sträckte Dahlia Mic på sig, körd av unge Per Nilsson, och nådde andraplatsen. De hade vid vinst gett ännu bättre utdelning: 143 ggr. De som hittade den tvillingen fick egentligen ganska dåligt betalt för sin möda, även om 633.04 gånger insatsen i de flesta fall smakar mumma.

Burning Love, uppfödd av Stefan Jonsson i Gunnarskog, startade 50 gånger. Resultat 3 – 2 – 5, 149.943:-. Det här blev hennes sista seger. Hon ägdes av trion Johansson/Olsson/Eriksen och tränades under sin sex år långa karriär omväxlande av Marlene Axelsson, Årjäng, och Morgan Ivarsson, Färjestad.

Att Niclas Benzon ger sina anhängare så här bra betalt är verkligen inte vardagsmat, detta kan vara hans högsta odds någonsin. Än en gång en välment maning: Leta outsiders på söndag!

 


 

16 augusti 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!