Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Öppet brev från en delägare

 


Att vi har en guldklimp i vår CONRADS WILHELM, det har vi anat länge, men efter derbykvalet på Jägersro VET vi. Jajajajaja, han tog sig inte vidare, det blev en femteplats, men såg du inte hur han såg ut på upploppet? Med ett staket av hästar framför sig letade Kristian Lindberg förtvivlat efter en öppning. Hade den kommit bara några sekunder tidigare hade det burit ända till final, därom kan vi väl vara eniga.

Att han fortfarande inte lärt sig braka iväg som en vettvilling från start, det är bara ett plus. Startsnabbheten kommer med rutinen. Nu fick han leta sig fram på innern, vilket innebar att vi fick en häst som gick i mål med allt sparat. Det är krafter han kommer att ha bruk för längre fram. Kristian ska ha en stor eloge för att han inte ger sig ut i spåren och flaxar, där har Wille inte mycket att hämta. Men på upploppet, det är där pengarna finns! I trav finns inga spurtpris som i Evertsberg och Oxberg.

Wille laddade upp inför Skåneresan med Öppet Hus lördagen den 22 augusti. Nästan 250 delägare mötte upp i ett härligt augustiväder. Vår alltid like alerte traineefotograf var där och knäppte några bilder. Vi reserverar oss för eventuell skakningsoskärpa. Att ha häst så nära ett Derby, det gör att vem som helst kan bli darrig.


På Kristian Lindberg/ Ove R Anderssons träningscamp finns praktiskt taget allt i form av moderna stallar, träningsslingor och kuperade hagar. Stallplanen är av modell enorm och skulle platsa väl vid vilken travbana som helst.

Bara en sån sak som att fixa parkering till 250 besökare borde på de flesta ställen betyda problem. Inte alls så i Leverhögen.


Sportchefen Johan Amsköld, ny för säsongen, och Kristian pratade träningsfilosofi.

Hela arrangemanget fick ampla lovord, inte minst de magnifika tårtorna, bakade av Lisbeth Ekelund, Stallkaféet Buonne Appetitio.

Grannar och vänner ställde villigt upp med korv- och kaffeservering. Allt sköttes verkligt proffsigt.


(

Från alla håll kom Willes delägare; Karlstad, Åmotfors, Mellerud och Vänna. Alla var på festhumör i värmen.

 

 


Daglig tillsyn av dyrgripen i stallet utövar Lennart Tusteback Nilsson, vars bostad är belägen bara 190 meter från Willes box. På hans breda bringa kan utläsas Conrads Wilhelm, om nu inte fotografen slarvat i framkallningen.

När detta läses, vet vi hur det gått. Så mycket är i alla fall säkert som att han, om det inte strular från start från innerspåret så är han absolut en av de vassaste till slut. Femtonhundra tummar kläms blåa på tisdag!
 

28 augusti 2015

Skriv kommentar
Dela med andra!