Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Off The Hook har gjort det igen

Dawid Nordström, 32, har en förunderlig förmågas att år efter år plocka fram begåvade ungdomar som representerar udda konstformer och presentera dem på sitt galleri Off The Hook, Sveriges minsta av sin art. Nu i uppfräschad lokal.


Kristoffer Larberg, 32, bördig från Karlstad men för närvarande freelance i Stockholm, har en gedigen bakgrund inom sitt yrke. Han har studerat sociologi vid universitetet i Karlstad, Art History vid Stockholm University och Visual Communication vid College of Arts, London. En konstnärlig kandidatexamen från Beckmans Designhögskola förgyller ytterligare CV:n.

Det är framför allt språket och dess relation till samhälleliga, sociala funktioner som intresserar Larberg. Han tar skriftspråk och typografi som utgångspunkt för sitt arbete. Den utställning han visade på Off The Hook var tavlor med personligt färgade citat sammanställda från olika håll, som belyste samhällsproblem och existentiella frågor. För den som gav sig tid att följa hans tankegångar blev ett oundgängligt resultat att massor av tankar väcktes. En intressant, mycket givande upplevelse! Ett tack till Larberg och ett tack till curator Nordström!

Off The Hook börjar bli en viktig institution inom Årjängs kultursfär. Det är inte fritt utan att man med spänning ser fram mot 2017, när galleriet celebrerar sina första tio år.

                       

 


Stundtals körde det ihop sig i entrén, men den unge mannen såg till att ordningen upprätthölls.

 

En vernissagebesökare, en dam från Karlstad, hade med sin portugisiska vattenhund Tina, vars första utställningsbesök detta var. Tina är faktiskt född i USA och påstods av säljaren vara kommen från samma kennel som presidentfamiljen Obamas jycke av samma ras.

 

 Bengt H Nilsson,
mottagare av Årjängs Kommuns kulturstipendium 2009

4 september 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!