Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

EN FORSKARBRAGD

MANLIG INTUITION

en förbisedd gåva
som få äger

Ett forskningsrön som jag med uppsluppen glädje tog del av förra veckan gav mig ett svar jag famlat efter under minst 75 år. Jag har tämligen envist förfäktat en åsikt som jag i mitt innersta känt vara rätt, men som jag mobbats för, kritiserats för och stämplats som obegåvad för.

Det började redan i mycket, mycket unga år, då morsan hyllade mina lismande bröder, de stryktäcka jasägarna, morsgrisarna, vilka ställdes i skarp motsats till mig. Som varnande exempel fick jag stå där och skämmas. Fast egentligen skämdes jag inte eftersom jag kände att det var jag som hade RÄTT. I scouterna hade jag lärt att alltid stå upp för det rätta.

Sen rullade det på. I lumpen fick vi stoppa bolstrar med halm, varefter resultatet skulle avsynas av en s k dagskruv. Kritik igen, trots mina försök att hävda det övergripande militära vansinnet. Om fi kom (alltid från öster och två fingrar höger stora tallen) skulle han väl fullständigt skita i hur 261 Nilssons bäddning såg ut. Hade jag rätt?

EN FORSKARBRAGD
Den epokgörande forskning som nu presenterats – inte en dag för tidigt - gäller alltså BÄDDNING. 30 års laboratorietorieförsök på såväl djur (möss) som människor (frivilliga) under strikt vetenskapliga former visar ovedersägligen att det är fullkomligt idiotiskt att bädda sin säng.

EN BÄDDAD SÄNG ÄR RENA PARADISET FÖR ALLA KVALSTER! Den som sett ett kvalster i 200 ggr förstoring vet vad jag talar om.

Morsan, mina många flickvänner och fruar, ett gäng beskäftiga korpraler, furir S. och överfurir B. på I2 och alla andra kritiker har alltså haft fel, fel, FEL! Min manliga intuition har hela tiden varit mig en inre kompass som lett mig rätt genom alla skymfer och all mobbing. TACK, vetenskapen som äntligen hunnit hit!

Vem vill öga mot öga möta en sån här krabat i sin säng? Håll kvalster på halster – vägra bädda!


Fotnot. Nästa stora uppgift för forskarna blir att reda ut varför det är naturvidrigt att äta med kniv och gaffel. Barbariskt, enligt mig och, tror jag mig ha läst nånstans, min biskop Dalevi i Karlstad. Gaffel räcker. Kniv ska bara brukas till att skära isär kött med. Det visste redan våra förfäder på äldre bronsåldern. Vem tror att de satt där och viftade med kompletta bestick? Någon?

23 mars 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!