Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Full klaff för Töcks

 

Inga omstarter, inga materialfel, nästan inga strykningar, inga domartabbar och inga böter för störande rop. Allt flöt så förunderligt väl när det var Töcksmarks Travklubb som stod för värdskapet i istravskarusellen. Att det blev säsongsrekord på åskådarsidan låg även det liksom i korten. Vi summerade publikanslutningen i solskenet till 231 med felmarginalen plus minus 3. Om Blomskog och dess nye ordförande Bjarne Albinsson ska matcha de siffrorna om 14 dar, den 27 dennes, gäller det att gå man ur huse och ta i ordentligt. Som den Trossnäsutbildade gamle indelte soldaten Årman brukade säga:                 - Töcksmarkingar är inte att leka med!

De nio flotta segrarna:
1. Mendez/ Linnea Karlsson 2.37,0 (ponny)
2. Fina Eldina/ Emil Sillén 1.54,8 (idealtid 1.55)
3. Judy´s Sunrise/ Tom Horpestad 1.22,7
4. Hammars Cina/ Kristian Lindberg 1.37,7
5. Patty Dreamcatcher/ Håkan Olsson 1.20,4
6. Plura Ill/ Östen Johannesson 1.39,4
7. Deneb Graff/ Madelene Elgtberg 1.20,0
8. Wish A Sensation/ Maria E Persson 1.19,3 (monté)
9. Solör Stegg/ Kenneth Larsson 1.27,8

Än en gång frestades man att köra för fort i idealtidsloppet. Sist i mål vann återigen. Och bakerst hittar vi Fina Eldina/ Emil Sillén bara ett par tiondelar under ideala 1.55. Invändiga Lysjö Wilma/ Kristina Larsson hade samma tid.

Ledning start till mål brukar vara ett brukbart recept. Det följde Tom Horpestad med sin läckra treåring Judys Sunrise. Den får vi se mera av!

Ulla – Britt och Jürgen Nygren, det strävsamma paret på Hammarsborg en bit utanför Säffle, har skapat Hammars Cina, en 4-åring som kan bli hur bra som helst. Förra gången blev det galopp, men nu verkade det hur stabilt som helst i Kristian Lindbergs händer.

Stall Slotts har en präktig hingst som de marknadsför som en individ med ”dokumenterat varmblod på morssidan”. Snabb är han, och travsäker verkar han, och Töcksmarksdagen hade han och Kenneth Larsson inte minsta besvär med att åka ifrån en så bra snabbloppare som Höstbo Fredrik/ Eva Andersson till slut.

13 februari 2016

Skriv kommentar
Dela med andra!