Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

FRU FORTUNA VRENSKAS

Det är som förgjort med vår Färjestadsmärkta rikshäst, den spurtglada 5-åriga Xanthis Amazing. ”…större chans att vinna en miljon på lotto än att vi får framspår på V75” suckar tränaren Peter Strömberg i en Ronden - intervju. Med en viss rätt, stoets fem starter i hans regi – hela tiden inom rikstoton - har gjorts från spåren 2-10-11-8-10. Trots den infernaliska oturen i spårtombolan har hon dragit in 150.000 kr, 30 tusenlappar per framträdande. Starkt! Nu på lördag är det lika eländigt, spår 10 igen! Eftersom Åby har open stretch får väl hon och Calle Jepson smyga med och ta dom från insidan. Låt dom bara köra som dårar där framme, så finns chansen.


Trots nytt bakspår ser Peter Strömberg med förtröstan fram mot lördagens Åbystart.

”SKÄMT OCH SIDO” RÖTT KORT!
”Skämt och sido, det är många startsnabba med i loppet och det kan kanske lösa sig bra trots allt” säger en hoppfull Strömberg.

Så i helskotta heller, så skulle Peter aldrig säga!!! Med den gedigna utbildning hans duktiga svensklärare gav honom är det totalt uteslutet. Intervjuaren Linus Eriksson har jag redan en gång tidigare, för nån månad sedan, i samma tidning, beslagit med det här ”skämt och sido”, fast jag då i hastigheten inte hittade det gula varningskortet. Det kunde ju ha varit ett slagfel, helt enkelt. Nu är det inte längre slagfel vi snackar om. Två så grova förseelser, med dobbarna före, på kort tid, det borde tveklöst innebära rött kort och minst tre veckors avstängning.

Peters modersmålslärare hade nog fått stoff till en hel lektion, kanske halva lunchrasten också, för en föreläsning om prepositioner i gamla uttryck; till salu, i så måtto, till spillo, inför rätta, till havs, åsidosätta, i godo m fl. ”Skämt åsido” hör förvisso hit och betyder att man vill tona ner vad man tidigare skämtsamt sagt genom att, ”allvarligt talat”, mildra sin utsaga.

PARALLELLA KARRIÄRER
Att Zlatan Ibrahimovitj just idag ligger under skalpell i USA gör mig som gammal fotbollspelare ont. Här finns paralleller. Likt honom fick jag alltid slå alla straffar och hur konstigt det än kan låta, även jag har knäproblem. Och exakt samma knä, det högra! Är det inte ett förunderligt sammanträffande?

Men skämt och sido, Zlatan är (var?) en klart bättre huvudspelare än vad jag var (är?). Med ett personligt rekord i höjdhopp på 1.16 kom jag aldrig upp riktigt på höjdbollarna.

BRUNCH DEN SJUNDE
Nästa träff vi har på Sveriges Vackraste Bana är brunchtravet söndagen den 7 maj. Att döma av uppslutningen vid förliden söndags breddlopp är det väl inte alla som älskar att skutta ur bingen i ottan, men tillräckligt många lär hitta hit för att ingen ska behöva känna torgskräck på publikplatserna.

VÄL MÖTT den 7 maj! Förmiddagskaffet kan du njuta i Damklubbens Caférestaurang.


Breddtravets gladaste var patron på Camp Brattås, JÖRGEN PETTERSSON, aldrig sur men absolut inte när han vinner löp. Att hans fyraåring BRAVIVICIMO går mot en lyckad säsong 17, därom är vi helt eniga med honom. Innerbanans Wilma Song/ Mikko Aho får ge sig för brattåsingarna.
 

26 april 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!