Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

FREDAGSMYS

 

Dan före dan, dvs fredagen före Stordagen, brukar vara en mysig tillställning. Oftast har det varit Årjängs Kommuns dag med alla kommunanställda inbjudna. Då kan det se ut som på publikbilden här ovan.

(Fullständigt inom parentes vill jag tillägga att jag fortfarande är småförbannad på vår i övrigt fläckfria kommun för att den på innerplan ställt upp fruktansvärt malplacerade, skrymmande och skymmande skyltar med "reklam" för sig). Antireklam.

I år frestar Årjäng kallblodseliten med ett lopp där 100.000 kr går till segraren. Hyfsat med anmälningar dit. På lördag, V75-dagen, avverkas vårt anrikaste lopp, Erik Perssons Memorial. Jag törs nästan garantera att vi slipper en repris på vad som hände före det storloppet 1959. Inför starten vid 2680 m reste sig landslagshästen Fjällpigga och gick baklänges över sin tränare Eskil Pettersson. Nog måste Eskil ha känt sig en aning klämd, för stoet var verkligen en massiv tant. Han reste sig emellertid, bytte sulky och vann memorialet före Solelsa och Runsy.

Åsyna vittnen på närhåll var folket på Snikens Kulle på andra sidan Riks-9an (E 18). Dit var entrén helt gratis.


Några veckor efteråt betedde sig Fjällpigga lika illa i Östersund, men då gick det sämre. Hon bröt nacken och dog på fläcken.
Jag vet mycket väl att jag publicerat den här bilden tidigare. Flera gånger tillåmed. Men det är faktiskt enda gången under en lång lång karriär som sportfotograf jag varit på rätt plats vid rätt tid och haft kameran (Rolleicord, spegelreflex, 6x6) skjutfärdig.  Även en blind kan få korn på en höna.

11 juli 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!