Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

DESSA FANTASTISKA FLICKOR

I mitt hjärtas vänstra kammare, där ömma känslor frodas, flimrar det i stort sett hela tiden för Årjängstravets Damklubb. På söndag firas dess 25-årsdag och jag ber att trots min miserabla sångröst få sälla mig till hyllningskören.

Klubben som bedrivs 100 % ideellt gör en massa gott för vår bana. Ibland har man en vag känsla av att insatserna inte alla gånger uppskattas till sitt fulla värde. Men tjejerna jobbar ändock på lika energiskt som de gjort hela tiden under sitt första kvartssekel.

För 14 dagar sen var det dags för den årliga trippen till Dam-SM. 15 av de våra, 10 från systerföreningen i Åmål och 4 från Karlstad drog iväg till Hagmyren. Start från Årjäng fredag kl 10, ankomst Hudiksvall kl 19. Resan tog lite längre tid än beräknat, för nån trafikolycka vållade viss fördröjning. Efter nio timmar i buss skulle man kunna tänka sig att alla stöp i säng. Inte de här flickorna! Fest var vad det blev. Och dans. Hagmyrens damklubb är betydligt yngre än vår och snittåldern är långt lägre än vår, men som värdinnor för oss var tjejerna helt suveräna.  En av de flitigaste på dansgolvet var Laila, 82. Men alla roade sig kungligt, enligt de rapporter jag inhämtat. Kajsa,vår förutvarande ordförande under massor av år,  Anette, som var med för första gången, Ingrid, Ingrid, Martina, Kaka, Monica (ordföranden), Solveig, ja allihop trivdes och mådde bra hela långa kvällen. Och påföljande morgon.

Dam-SM, höll på att bli den verkliga Årjängsfullträffen. Vår representant Linda Sedström, hade i kvalificerad omgivning usla spår 12. Hon förivrade sig emellertid aldrig utan lotsade fram Bobbery (ev odds 16,90) suveränt spårsnålt. När de fick fritt spår 100 meter kvar, sköt kommunalrådshästen till på ett otroligt imponerande sätt och marginalen till segraren blev bara en knapp längd. Egentligen, menade de 29 i Värmlandsbussen, var deras häst tveklöst den moraliska segraren.

När klockan visade 0215 söndag morgon, steg 15 inte alltför utschasade flickor av bussen hemma i Årjäng, ännu ett glatt SM-minne rikare. Nu, två veckor senare, är det dags för dom att fira 25-årsdagen med ett renodlat damlopp, lopp 6. Linda Sedström är med där också. Hon tippas i programmet trea bakom hemmatjejerna Jenny Mahony och Maria E Persson. Avdelning 2 av Grand Slam75 blir sevärt!

 


Linda Sedström har sin licens på Axevalla, men i uttagningsloppet till Dam-SM satt hon upp bakom Bobbery från Huken i Årjäng. Seger och avancemang till finalen på Hagmyren. Björn Martinsson fotograferade.


Kommunalrådet Daniel Schützer har haft Bobbery i sin vård i lite drygt två år. Mer än 300.000 kronor har det gett. Här ser han klart belåten ut efter vinsten i kvalet som gav 20.000, och säkert är han inte mindre nöjd efter Hudiksvallsäventyret, som inbringade 50.000.

Till vänster i bakgrunden ser vi Damklubbens café, en tidigare rivningshotad byggnad som klubben för ett par år sedan fick tillstånd att med egna medel rusta upp till toppklass. I högerkant ser vi med lite god vilja klubbens shop, där man säljer program, travprylar, lotter till kaklotteri och andelar i ett V5-system, som då och då klingar till och ger en slant i utdelning.

18 augusti 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!