Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

ÅSSLANN, ÅSSLANN, ÅSSLANN!!!

 

ÅSLANDA (uttalas egentligen åsslann med betoningen på åss) stod i fokus under midsommarhelgen. Det hemmanet ligger som bekant alldeles norr om själva tätorten Årjäng, vid infarten från Arvikahållet.

Först ut var midsommaraftonsvinnaren LOVELORN, som har sitt hemmastall i Huken men eftersom barn därifrån i äldre tid hörde till Åslanda skola, dit de tog sig via en enkel spång över Selbedalsälva, så räknas 11-åringen i detta sammanhang till Åslanda.

Knappt hade ekot av applåderna för Daniel och Lovelorn tystnat, förrän MARVELOUS FAM (Peter Strömberg) i loppet därpå drog ner hemmajubel och Jörgen Pettersson greppade mikrofonen för en segersång. Brattås Camp ligger som bekant i Åslanda, alldeles på gränsen till Klevane.


I Åslanda är ILLUSION producerad och uppväxt. Hon inledde midsommardagen med en ren utklassning av sina konkurrenter i ett montélopp där hon (riden av Sofia Adolfsson) med råge motsvarade det favoritskap som spelarkåren gett henne. Majsan och övriga delägare var hörbart till sig i trasorna och vi instämmer utan minsta tvekan i alla hyllningar.

Här nedan följer en kvartett bilder från helgen som gick.

När Sofia Adolfsson och Illusion passerar vinnarcirkeln är övriga fältet kvar halvvägs mot Sanda till, där Illusion håller till i vardagslag. Där bor nämligen Peter Janson, 51, som gör en berömvärd tränarinsats, och fadern Thomas Ingvar Jansson, 70, som är uppfödare till det läckra 7-årsstoet e Gentle Star. Efter Our Joy har Thomas tagit en uppfödning till, 3-åriga Miss Åslanda, döpt efter den del av kommunen som i alla tider varit så hästrik. Hon har inlett sin karriär på absolut bästa sätt genom att i sin enda start tjäna 25.000 som tvåa i ett unghästlopp. 

Daniel Schützer hissar tömmarna och då hjälper det inte stort att Paw Mahony bakom eventuella 83-oddsaren Midnight Bråten sträcker ut sig i sin fulla längd. En hästlängd och drygt det blir segermarginalen för Lovelorn och kommunalrådet. Men 15 ggr pengarna på Hukens hela vägen ledande stolthet var goda slantar även det.

På Camp Brattås styr och ställer Jörgen Petterson inte bara med uppfödning och träning utan även med musikproduktion. När någon av hans hästar vinner löp, brister han gärna ut i sång. De egna texterna förmedlar han till travpubliken med sin vackra, aningen raspiga, baryton, en tonupplevelse vi inte gärna vill vara utan. Jag är helt övertygad om att Jörgen skulle bli mottagen med öppna armar, om han hade tid att knacka på hos Silbodals kyrkokör, där jag är övertygad om att han skulle få en given plats längst fram på podiet när det blev konsertdags. På midsommarafton styrde hemmatränaren Peter Strömberg 5-årige Marvelous Fam till en snygg seger, värd 19,68 på toton (se bilden). Det utlöste musik från ägare Jörgen, som framförde ett nykomponerat stycke. Vi språkade med omdömesgilla representanter för Töreboda Trav, som sade sig aldrig ha hört något liknande. De tryckte direkt på Gilla-knappen.

 

Daniel Markstedt njuter av blomstren han fått som skötare av Lovelorn, medan 11-åringen själv tycks blänga lite misstänksamt på fotografen. Daniel Schützer t h har kopplat på stora segerleendet.


 

23 juni 2015

Skriv kommentar
Dela med andra!