Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

100-ÅRING SELAR UT INOM KORT

Närvarosiffrorna för Årjängstravet dök dramatiskt under verksamhetsåret 2016. Massor av folk fattades på publikplatserna. Men herregud, vad begär man? Midsommarhelgen, som vi vant oss att se som en enastående folkfest med dubbeltrav, den bantades ju till ett sketet lunchtrav och, om möjligt ännu värre, marknadsaftonens kassaskåpssäkra publiksuccé, den begivenheten skrotade makterna helt och hållet genom ett tryck på delete-knappen.

Ack, huru skönt att då kunna konstatera, att våra travklubbar, dessa tysta men idoga kulturbärare, i den travsportsligt branta uppförsbacken håller stånd, håller grytan kokande, håller fanan högt. Under den gångna lördagen var det Töcksmarks Travklubb som än en gång visade prov på riktigt gammaldags tåga. Trots vresiga vindförhållanden i fyra minusgrader genomfördes 10 löpningar med sammanlagt 55 startande ekipage fullkomligt klanderfritt. En enda omstart (illa ledd volt), det visar att den säkre huvudstartern Magnus verkligen har alla trådar i sin hand. Disciplin, kallas det. Tack!

Dagssnabbast med 1.18,9 var faktiskt Ruby Frontline i montéloppet, när han för Jenny Ryman tog sin andra raka seger. De båda måste ha en hel del att hämta i kommande montélöpningar, det har vi sagt förut men vi säger det igen. Två dubbelsegrare fick vi se under dagen: Ulf Högberg och Kristian Lindberg.

För att återvända till publiksiffrorna. Efter koll och dubbelkoll fastnade den statistikansvarige för slutsiffran 205. Ett tag lutade det åt 206 eller rent av 207, men det bedömdes som att en à två personer lämnat för att senare återkomma (möjligen besökt ÖoB?). Men 205 är gott nog. Årsbäst!

Lördagens segrare:
1. Triniton/ Elina Selander 2.54,8 (ponny A)
2. Ellvira/ Anjela Smedhult 1.59,2 (ponny B)
3. Nytomt Elden/ Ulf Högberg 1.54,6 (idealtid 1.55,0)
4. From Macarena/ Kristian Lindberg 1.22,5
5. Lea R.B./ Gunnar Kylén
6. Good Express/ Östen Johannesson 1.19,0
7. Sagi Per/ Håkan Olsson 1.35,0
8. Edindy/ Kristian Lindberg 1.20,5
9. Kolnes Germa/ Ulf Högberg 1.30,8
10. Ruby Frontline/ Jenny Ryman 1.18,9 (monté)

 

Andelshästen Edindy ger Kristian Lindberg den ena av hans två dagssegrar. Utvändiga Cypress Star och Ulrika Axelson spurtar än en gång sylvasst, men hinner inte riktigt ända fram.

I 3-åringarnas lopp är Fina Boelito/ Emil Sillén först i mål, men det hjälper föga. Det räcker inte ens till pallen. Bästa tempobedömaren är på behörigt avstånd allra längst bak på bilden, Ulf Högberg, som med 1.54,6 är närmast idealtiden 1.55. Utvändigt i förstatrion sitter Matilda Svensson med Rasken Mollyn, som blir tvåa, och trängd mellan sköldarna Teknodiva/ Östen Johannesson, slutlig trea i prislistan.


Segersugna var de tre som i snabbloppet kämpade om Töcksmarks Travklubbs åtråvärda hederstäcke. Sugnast var innerspårets Kolnes Germa/ Ulf Högberg. I rygg på denne den gamle hedersmannen Vinnmin/ Rolf Olsson, vilka belade andraplatsen före Odins Eld/ Kenneth Larsson. Kenneth hade f ö varit i Bollnäs på fredagen och begått en verkligt mersmakande årsdebut med sin storstjärna, den fantastiskt vackre Solör Stegg. Även där blev det en bronsplats.

Nästkommande lördag, 18 februari, är det en 100-åring som står för notan. Då firar Västra Fågelviks Travklubb att den stiftades mitt under brinnande krig 1917. Publikinvasion? Jomenvisst!  Når vi 210-strecket?

12 februari 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!