Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Söndagsbrunch
2019-04-28 11:00 14:30
Söndagsbrunch
2019-05-05 11:00 14:30
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Vår nye kommunchef Ingemar Rosén, välkommen!

Vår nye kommunchef Ingemar Rosén, välkommen!

Nu är våren här och det är ljuvligt. Den är extra välkommen i år efter denna långa och kalla vinter.Sitter i solväggen och skriver några rader.Den gångna veckan blev det klart med ny kommunchef i Årjängs Kommun. Han heter Ingemar Rosén och är från Göteborg och bor utanför Säffle sen 2 år tillbaka, alltså relativt ny värmlänning. Han börjar sin tjänst hos oss den 1 juni.

Helt ny och okänd är inte Ingemar Rosén inom Årjängs kommun. I projektet Den företagsamma utvecklingen har han bland annat tillsammans med politiker och tjänstemän arbetat fram en plan med vision och mål för kommunens alla verksamheter.

- Där har vi sett prov på Ingemars förmåga att ”vända på stenar”, våga ställa frågan ”varför” och inte minst på ett positivt sätt ta fram de utvecklingsmöjligheter som finns i kommunens organisation. Vi gjorde jobbet själva men han stöttade oss. Ingemar är den resurs Årjängs kommun behöver nu.
Här ser vi Lapp-Elisa, Ingemar Rosén, Ulf Åkesson och Annika på Brukshandel, en första tur i Nordmarken.

Ingemar Rosén har mångårig erfarenhet av samverkan mellan kommuner men också samverkan mellan olika intressen. På västkusten har han arbetat med lokal utveckling i flera kustkommuner. Där fattade politiker, företagare och ideella krafter besluten tillsammans. Samverkan mellan kommunen och företag har varit en viktig gemensam nämnare. Ingemar Rosén har också under 90-talet varit informationschef på Kronofogdemyndigheten.•Just kombinationen av kompetens inom strategisk kommunikation och förmåga att få till samarbeten mellan olika parter har vi värderat mycket positivt. Det är så vi vill arbeta i Årjängs kommun. Vi vill göra kommunens roll som resurs i den lokala utvecklingen ännu tydligare. Det gäller service och kunskap både till företag och till privatpersoner.

1 juni börjar Ingemar på allvar och jag och mina medarbetare ser fram emot att arbeta med Ingemar. Varmt välkommen!

Nya Plan & Lovingenjören Tomas Lennartsson, Lennart Karlsson, Kjell Olsson och Lars-Olov Strömner på inspektion med Miljödomstolen i Holmerud.

Denna vecka hade kommunen besök av Miljödomstolen i ett strandskyddsärende. Det är i projektet med Dalslands Kanal som samfällighetsföreningen i Holmerud sökt om uppförande av en servicebyggnad vid gamla bryggplatsen. Med tanke på den ökande båtturismen är det nödvändigt med serviceanläggningar så att det fungerar för boende och besökare. Länsstyrelsen avslog dispensen om strandskydd och föreningen har överklagat till Miljödomstolen. Dom faller inom 2 veckor.Deltog på ett möte med Räddningstjänsten och länsstyrelserna i Värmland och Örebro. Den nya myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, träffade politiker och räddningschefer från de båda länen för att diskutera handlingsplaner för kommunernas räddningskårer. Det är även här viktigt med en tydlig målsättning och förebyggande arbete mot olyckor och bränder. Alltid bra att vara förberedd om olyckan är framme.Träffade också representant från före detta Terracom angående våra planer på FIBER. Det känns bra att få förklaringar i teknikfrågor, något som jag måste bli bättre på. Nu är i alla fall en ansökan på väg till Landsbygdsprogrammet för att söka delfinansiering till vidare utveckling av vårt bredband. Nästa vecka träffar vi ”Bynet” i samma fråga, så nu kör vi! (bara vi får pengar).
Vårtecken, Leo tar årets första dopp.

I detta fantastiskt varierande och intressanta uppdrag som jag har, hann jag med en vigsel förra veckan också. Det är stora stunder att få medverka i andra människors liv. Nu fortsätter vi att ta tillvara på de ljusa stunder våren ger oss.Leo får en vårpuss av kusinen Ebba.
 

13 april 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!