Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender
Julmarknad i Hån
2018-12-02 12:00 16:00
Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Studenter, Avtackning, Vind, Flyg, och Sömnlösa (OS)nätter

Studenter, Avtackning, Vind, Flyg, och Sömnlösa (OS)nätter.


Vi hade besök av studenter från Karlstads Universitet som går utbildningen Turism-programmet. Detta kom passande med tanken på mötet med besöksnäringen veckan innan. Det är aktuellt nu att fokusera på den snabbast växande branschen. Studenterna fokuserar på gränser med bla gränshandel och kommer även under kursen fokusera på annat runt gränsen än just shopping och turism som ex. pendling över gränsen och befolkningens syn på gränshandel osv. Studenterna ville möta kommunrepresentanter som berättade kring satsningar, betydelse ur arbetsmarknadssynpunkt och problematik osv. En viktig frågeställning de hade var hur kommunen agerar för att försöka behålla ungdomar. Här har vi en stor utmaning att hantera.


Ivan Karlsson avtackas efter förtjänstfulla år inom kommunen, av tekniske chefen Peter Månsson.
 


Vår fantastiske ekonomichef, Patrik Eurenius, lämnar oss för ny tjänst närmare hemmet. Vill tacka honom för ett fantastiskt arbete med utveckling av vårt ekonomisystem. Vi önksar honom lycka till. Här tillsammans med Owe och Gunnar. T.f ekonomichef är våran Linda Sydengen tillsvidare.


Rekrytering av kommunchef pågår för fullt. Denna vecka var det möte med kandidater och nu hoppas vi att vi snart har kommit till en lösning.Vindplanen har varit ute på remiss hos partierna. Tidplanen bör vara att den kommer till fullmäktige under våren. Numera är det Länsstyrelsen som hanterar bygglov av vindkraft men man kommer att ta del av kommunens vindplan för sina beslut.
Ingemar Rosén lotsar oss fram i vårt vision och målarbete.
Kommunens vision- och målarbete är nu snart klar att tas i bruk. Vi hade denna vecka en avstämning med vår processledare Ingemar Rosén, av nämndernas förslag till verksamhetsmål. Målen kommer upp på kommunstyrelsen den 9 mars. För att nå utveckling och våra mål i verksamheterna är det nu av yttersta vikt att vi förmedlar målen till alla våra medarbetare som genom delaktighet gör aktiviteter för att uppnå målen. Chefernas uppgift är nu att processa målen med alla medarbetare och målen skall vara med i kommande budgetprocess.På träff med Region Värmland och kommunalråd från Värmland diskuterades bl.a Karlstad Flygplats. Luftfartsverket kommer att lämna över den och diskussioner pågår om hur fortsatt drift kommer att ske. För Värmlands del är denna kommunikation viktig. Vi har många företag som är beroende av tillgången på flygförbindelser. Som tidigare nämnts så är Värmland även ett viktigt besöksmål och vi är därför även beroende av flygplatsen för att få hit besökare. Fortsättning följer.Tur att OS i Vancouver snart är slut, det blir lite dåligt med sömn de nätter vi har svenska tävlande igång. Natt till lördag var oerhört spännande med damernas curling-final. Jag har faktiskt på äldre dar börjat fatta lite regler för curling och måste erkänna att det är en jättespännande sport.
Har funderat på att bli katt i Rössbyn i mitt nästa liv. Sune & Svea har tillbringat 23 tim/dygn inne i värmen de senaste månaderna.
 


En som däremot fortfarande gillar "läget" är min Leo
 

28 februari 2010

Skriv kommentar

Bra! Gillar verkligen tanken på det här med katt. När jag släpar mig ur sängen varje morgon så brukar jag tänka just så, om jag ändå vore katt! Sen när jag väl kommer till skolan och träffar alla fina ungar så är det bara bäst och jag tänker, stackars katt där hemma!

Postat av Inga M den 5 mars 2010
Dela med andra!