Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Friskolor

I dag hade BUN möte där man lämnade yttranden till dom ansökningar ang friskolor som ligger. Man kan undra vad mina barn och barnbarn gjort ledamöterna från S och C för ont, eftersom dom vill offra dom i skolfrågan i Årjängs kommun.

Pga orimligt långa transportkostnader kommer i så fall många elever att tvingas att välja mellan fritid och läxor, sen kommer ni att utsätta våra barn för den mycket höjda olycksrisk, som det innebär med extra transport tur och retur till Årjäng, detta är oförlåtligt när vi snart har fibernät i hela kommunen, vilket innebär att en speciallärare kan ha lektion med både Årjängs och Töcksfors elever på samma gång, jag tycker att det är ynkligt att man förordar den tekniska utvecklingen, samtidigt som man tar vissa av våra elever tillbaka till vad som gällde på 60-70 talet.

Sen kan man ju också börja kalkylera med vad detta kan kosta kommunen med en negativ inflyttning. Nej det framstår mer och mer vilka partier som verkar för hela kommunen, för var man än bor i kommunen vill man väl ändå inte offra vissa barns möjligheter, för några ev ören i skattebesparing. Vill också påminna om att även jag är med och betalar den skattehöjning på 50 ören som öronmärktes för bygget av det nya högstadiet, och det har jag absolut inga problem med, för en ny skola måste Silbodal ha. Jag vill därför ge en eloge till M; FP, samt KD för dessa partier verkar för oss alla.

Text: Kermith Andersson
9 april 2014
Skriv kommentar

Jag försökte på ett partimöte (Fp) på den tiden att kanske inte Baggium skulle bli så bra för kommunen, men blev då åthutad av en man att du är ju värre än sossarna, klart att en friskola skulle vi ju bara ha här.

Vad jag ville var att vi kanske skulle se lite på vilka kostnader och ev. besparingar som de kunde ge för BUN, minskande interkommunala kostnader.

Så från Fp sida var det helt klart en fördel att vi fick en etablering av Baggium.

Postat av Rolf Emanuelsson den 19 augusti 2014

se bara vad baggium praktiska kostade kommunen.så mycket att det är hemligt.mest synd om dom eleverna som fick flera skolår förstörda.

Postat av bo malm.en som vet. den 15 augusti 2014
Dela med andra!

Skolsatsningar

Efter att våra ledamöter har besökt Nordmarkens skola F-6 och Töcksfors skola för att informera oss om situationen vid de bägge skolorna har vi gjort följande bedömning:

Läs vidare ...

DET SKA MYCKET TILL, avsnitt II

Länsstyrelsen versus Tore Larsson, 87. För nån månad sedan funderade jag i en insändare över hur i herrans namn någon beslutsfattare kunde få den befängda idén att ålägga alla ...

Läs vidare ...

MYCKET SKA DET TILL

Arg insändare från Ränken Mycket ska det till, innan jag börjar skära tänder. Men nu händer det. Jag läser i lokalpressen att EU har bestämt att våra vattendrag skall återställas t...

Läs vidare ...

Politiska majoriteten, skolan och belysningen

Vi har läst ditt långa inlägg och vill upplysningsvis nämna följande:

Läs vidare ...

Tack för ert intresse

Tack för ert intresse trots att ni tydligen inte tagit hänsyn till hur stora konsekvenserna av ert förslag blir.

Läs vidare ...

Hur tänkte ni när ni släckte ner vägbelysningen?

Vår fråga till er i den politiska majoriteten som styr kommunen var och är: Hur tänkte ni när ni släckte ner vägbelysningen? 

Läs vidare ...