Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Dags att vi tar ansvar för våra barn i Årjängs kommun

 

Under de senaste åren har vi fyllt medias spalter med negativ reklam som handlar om vår kommun. Detta gäller politisk osämja som handlat om allt från personangrepp till lögner, avhopp och svek. Vi politiker som såväl föräldrar har skapat ett klimat som är känt idag över hela landet, men det är en sak vi glömmer. Vi ska stå här som förebilder och glömmer det viktigaste, att alla barn i kommunen har rätten till en trygg uppväxt.

När vi vuxna politiker och föräldrar inte ens kan bete oss mänsklig i styret på en kommun. Hur ska vi då begära desamma av våra barn på skolan. När man öppnar lokaltidningen och läser att en insändare i texten kritiserar en partiledare för sin ålder. Hur ska vi då ha rätt att tala om för våra barn att mobbning inte är acceptabelt.

Skoldebatten har hela tiden varit delad i flera åsikter och meningar. Tusentals timmar har spenderats på att hitta en lösning för driften av den lokala skolan på flera orter. Men tyvärr idag utan framgång och klara besked till hundratals barn.

Vi Kristdemokrater anser att alla skall ha rätt till en skola utan att behöva trängas i förfallna lokaler. För förfallna är båda skolorna när det gäller våra tätorter. Nya högstadiet i Årjäng är under full gång och snart ligger en planerad renovering på även låg och mellanstadiet. Vi vill här flytta in delar av mellanstadiet i Årjäng i de nya lokalerna tillsammans med höstadiet. Vi omfördelar då tänkt budget och renoverar även skolan i Töcksfors.

Våra partier har de senaste åren försökt enats om den bästa skolgången för våra barn, tyvärr har vi misslyckats och idag lämnat över ansvaret på kommande val. Vi har lösningar som ger alla barn i kommunen moderna lokaler, och samtidigt behålla befintliga skolor. Hur kan någon då vilja annat?

Avslutningsvis vill vi bara nämna, att nästa gång vi politiker och föräldrar ska samtala med våra barn om hur man ska uppföra sig mot andra barn, blicka då först tillbaks. Tänk då på den senaste tiden och se, vilka förebilder vi har varit. Eller?

Stefan Moberg , Kommunalrådskandidat Kristdemokraterna 

Text: Stefan Moberg , Kommunalrådskandidat Kristdemokraterna
26 augusti 2014
Skriv kommentar
Dela med andra!

Sommarvik

För ett par, tre år sedan fick Sommarvik AB köpa fastigheten Strand 1:81, som tidigare kallades
för Torpet.

Läs vidare ...

Visste du att bygga bostäder är den bästa affären för tillväxt i Årjängs kommun?

Att det finns tillgång till lediga bostäder har alltid varit en nyckel för att en kommun ska växa och må bra. Inte minst för inflyttning från andra kommuner, utan även för att utveckla befintligt n&a...

Läs vidare ...

Centerpartiet ser framåt för långsiktighet

Mandatperioden går mot sitt slut och vi i Centerpartiet har arbetat med att driva vår politik och vi ser nu att den styrande majoriteten tagit till sig av våra prioriteringar och närmat sig vårt förslag till budge...

Läs vidare ...

Skolsatsningar

Efter att våra ledamöter har besökt Nordmarkens skola F-6 och Töcksfors skola för att informera oss om situationen vid de bägge skolorna har vi gjort följande bedömning:

Läs vidare ...

DET SKA MYCKET TILL, avsnitt II

Länsstyrelsen versus Tore Larsson, 87. För nån månad sedan funderade jag i en insändare över hur i herrans namn någon beslutsfattare kunde få den befängda idén att ålägga alla ...

Läs vidare ...

MYCKET SKA DET TILL

Arg insändare från Ränken Mycket ska det till, innan jag börjar skära tänder. Men nu händer det. Jag läser i lokalpressen att EU har bestämt att våra vattendrag skall återställas t...

Läs vidare ...