Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Hösten drar in över våra liv

Lite skönt ändå kan jag tycka. Nu har det ju har blivit så att just hösten är den vanligaste årstiden, är ju det året runt nästan… Men september är ju ändå en härlig månad!

Vill slå ett slag för ”Kompis-resor”!
Vårda dina kompisrelationer, och hitta på saker TILLSAMMANS! Själv har jag två sådana resor inbokade under hösten, vilket jag tycker är lika kul som det är viktigt för mig! Vart, vad och vem vore man utan sina vänner? Det är viktigt att sätta pris på stunderna och tiden man får och har tillsammans. Hösten är, tycker jag, den bästa tiden för sådana här resor. Samla gänget (bjud på middag), boka upp ett datum (eller fler?) och sen kan planerandet börja! Exakt VAD man hittar på är inte lika viktigt tycker jag, bara umgänget är av det finaste slaget, dina vänner!

Vilken frihetskänsla det är när man kan göra feta streck över de sakerna på ”listan” över saker som skulle bli gjorda under sommaren. De liksom hänger över en och jagar en mot det att hösten nalkas…
Det är väl så livet ter sig…. Alltid är det nåt!

Därför är stunderna för välbehag så viktiga, därav mina tips till dig! Enjoy!
Vet att många har läst boken ”Snabba Cash” och jag gillade den verkligen. Kan rekommendera den!
Nu längtar jag efter filmen!:


För att bredda mig ytterligare har jag nu bestämt mig för att dela med mig av en konstnär som jag gillar Derek Hess. Fantastiska bilder! Passar även utmärkt som tatueringar, om du hittar en tatuerare som kan göra bilderna rättvisa!

http://www.derekhess.com/sub.cfm?section=gallery&catid=1&menu=gallery
http://www.myspace.com/derekhessartshows


Boktipset den här gången är en bok som jag verkligen har fastnat för och i:
Om Jesus – Jonas Gardell
En bok som jag finner oerhört intressant och jag älskar hur den river och sliter i den bilden som man (i alla fall jag) har fått beskriven av Jesus.
Sen är den väl lite (härligt) provocerande kanske men ack så tänkvärd.
Här kommer ett litet smakprov, för att se om det lockar dig?
Nu vill jag att alla ska börja lyssna mer på den sköna stämman från Daniel Lemma! En svensk artist som ligger lite i bakvattnet vilket jag tycker är synd!
Är väl mest känd för låten ”If I used to love you” från filmen JallaJalla (2001), men det finns så oerhört mycket mer att gotta sig i av hans låtar! Passar perfekt nu när hösten kommer. Känns som en stärkande och uppfriskande c-vitaminbrustablett, tycker jag.

http://www.daniel-lemma.com/En av mina favoriter:Från senaste skivan:
Ett härligt Karlstadsband som är riktigt sköna live!:

http://www.myspace.com/barapalatsas


Ännu en härlig Norsk singer/songwriter med hög mysfaktor och god klass, Rikke Lie:


http://www.rikkelie.com/

'
Jessie är förlovad med Nathan Followill, trummisen i Kings of Leon, som ju för oss in på två utav mina absoluta favoritlåtar för tillfället! De har ju blivit lite av en ”sommarplåga” men VILKEN röst och vilka låtar!
Hela skivan är fantastiskt bra!Idol har börjat igen!
Tänk vad det programmet är viktigt, för visst är det just det som du diskuterar i personalrummet eller på rasten? Spännande att följa de talangerna som dyker upp, skrämmande att se att det finns sååå många tusen med dålig eller ingen självinsikt. Man blir nästan lite rädd…. Fast de är ju lika kul att titta på som folk som ramlar!

Hörde talas om att det har vart Friidrotts-VM, dock inget som lockar mig. Det var visst kul i 9,58 sekunder en dag och sen i 19,19 sekunder en annan dag, fast då var det inte ens spännande. Svenskarna som ”deltog” vet jag inte om de har gått i mål eller hoppat klart än…

Färjestads insats i Nordic Trophy är väl inget man kommer att minnas fast som en lite ”remajnder” så var resultaten lika dåliga på försäsongen ifjol…. Och det vet vi ju alla hur det slutade.
Tolv nya spelare som ska slussas in i klubben. Jag tycker dock att det ser väldigt spännande ut! Plus att MÅNGA av de andra lagen ser riktigt spännande ut inför Elitseriepremiären. Snart börjar det på allvar!
Zlatans mål mot Ungern är ett exempel på varför så många människor är intresserade av sport! Då när det handlar om spänning, ruset från den gemensamma glädjen och den enklaste formen av lycka. Maltamatchen kan vi bara glömma… Mot nya mål!


Mattipset den här gången gör jag det lätt för mig och hänvisar till årets stora event i byn, Mâten! En stor anledning (kanske den viktigaste) till att ”gå i backen” är ju utbudet av mat! Jag ska iaf äta kålsoppa, langos och trôllkôrv!
Vilken dryck som passar till dessa anrättningar tänker jag inte heller bry mig i, det vet du säkert bäst själv! Fast mjölk till kålsoppan går väl inte att utesluta…..
Vore det inte kul med ännu fler ”nya” traditioner när det gäller Mâten? Vi får väl se vad som händer…

Apropå nya traditioner…

Du missar väl inte den fantastiska Mâtenslåten, som det finns ett begränsat antal exemplar kvar av (dock inte så många)! De kommer att finnas till försäljning innan och under karnevalen i Årjäng (läs Mâten). Den här moderna klassikern kommer att finnas att köpa på välsorterade butiker och diverse platser i kommunen!

Vill bara passa på att även i detta forum berätta att det kryllar av härliga ungdomar i vår bygd! Fredagen den 4 september hade vi över 110 besökare på Tingshuset (fritidsgården) i Årjäng, utan problem, inte illa!


Jag vet att grabbarna håller på med nytt material (och jag har fått tjuvlyssna lite….blir spännande!) men i väntan på det bjuder jag som avslutning på:
The Soulshake Express - Arvikafestivalen 2008
Kom ihåg nu att tvätta händerna och nys i armvecket, men glöm inte att varm ögonkontakt och härliga leenden inte överför några virus, de smittar bara av sig!

Tills vi ses igen önskar jag dig härliga höstdagar!

10 november 2009

Skriv kommentar
Dela med andra!