Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Välkommen in i Jolins förtrollande värld.

Välkommen in i Jolins förtrollande värld.

Många är det nog som drömt om att starta något eget i det lila huset långt ner på Storgatan i Årjäng. Det är ett charmigt hus med den rätta känslan för en liten mysig affär av något slag eller kanske ett cafè.

Efter ca tio år av drömmar att starta eget tog Linda så till sist det stora steget. I cirka tre månader har hon haft sin ljuvliga lilla butik öppen.
Men det är först de tre fyra sista åren som Lindas intresse för inredning växt sig så starkt att hon till sist bestämde sig att det var just inredningen hon skulle satsa på. Linda har tidigare jobbat med hälsa och trodde nog kanske att det var det hon skulle jobba med som egen även i framtiden.
Jag har ingen aning om hennes kunskaper inom det området men att hon kan inredning det finns det inget tvivel på.

För mig är det lite som att kliva in i en sagovärld när jag öppnar dörren in till Jolins. Som att åka i det där sagoslottet som fans på Liseberg när jag var liten. Man tittar och tittar och upptäcker hela tiden något nytt. Det är så mysigt och smakfullt och väldigt genomtänkt. Man får en speciell härlig känsla i kroppen. Jag kommer på mig själv att småle när jag tittar runt bland alla underbara leksaker, ljusstakar, brödboxar, blommor, smycken, möbler och allt annat mellan golv och tak som finns där inne. Och godiset framme vid kassan får mig att fantisera om söta små flickor och pojkar i gammeldags kläder som fått en liten peng att köpa sig en klubba för. Lite som i någon av Astrid Lindgrens alla mysiga världar.

Ja Linda har verkligen lyckats att skapa den rätta känslan som är så viktig för att shopoholicen i mig ska vakna till liv. Eftersom jag har en mycket mer minimalistisk och modern stil i mitt hem så är det egentligen inte alls min typ av butik. Men jag blir sugen på att plocka fram den stora plånboken och gå loss ordentligt.
Då vet du att du kan vara ordentligt nöjd Linda när du till och med är på gränsen att omvända mig! ;)
Jag stoppar ner plånboken ett litet tag till men när det är dags att inreda min dotters rum kommer jag springandes med den i högsta hugg. Det kan du lita på!

Jolins Home ligger på Storgatan 40 i Årjäng.
Butikens öppet tider är: tis-fre 11-17,30 Lör 11-14
I butiken hittar ni mycket fint i den lantliga stilen.
Linda renoverar även gamla möbler som hon säljer i butiken.
Inom kort öppnar hon sin web butik och i framtiden kanske det dyker upp lite mer begagnat i butiken.

Gör gärna ett besök på hennes fina blogg. http://jolinsinredning.blogspot.com/

Text och foto. Maja Wiik.
 

Text: Maja Wiik
Foto: Maja Wiik
19 juni 2011
Skriv kommentar
Dela med andra!