Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Vill inte alliansen ha blocköverskridande samarbete kring skolan?

När man läser kommunalrådets senaste blogginlägg om skolan och dess framtid blir man minst sagt förvånad och fundersam.

Flera gånger har vi socialdemokratera i skrift och tal sagt att vi tycker att skolverksamheten är allt för viktigt för att göra politiska utspel kring. Vi tycker att det är viktigt att tillsammans över blockgränserna diskutera och förhoppningsvis komma överens om både struktur och innehåll i skolans värld. Tyvärr visar kommunalrådets blogginlägg med all önskvärd tydlighet att hon inte håller med om denna målsättning.

Inte heller har barn- och utbildningsnämndens ordförande visat någon sådan vilja.

Det vågar jag påstå eftersom vi gång på gång överraskas av debattartiklar och blogginlägg med ständigt nya inriktningar och förslag på vad som ska hända på skolans område.

Vi socialdemokrater är heller inte inbjudna att delta i de överläggningar som förs, de planer som görs upp. Någon enstaka gång finns hela barn -och utbildningsutskottets arbetsutskott med i Kyrkerudsdiskussionerna, men i övrigt sker all planering och diskussion inom borgerligheten själv.

Det är viktigt att detta blir känt.

Vi socialdemokrater har hela tiden varit tydliga med vad vi vill, bygga en ny högstadieskola, ha kvar ungdomsgymnasiet med högskoleförberedande program och våga lägga ner de skolor som har för få elever. Det gick vi nämligen till val på och det står vi fast vid även efter valet.

Vi är gärna med och diskuterar hur skolans framtid i Årjäng ska se ut, men då ska vi vara med från början av diskussionen - inte bjudas in med armbågen när borgerligheten redan har bestämt sig för vilka steg och mått man ska vidta. Det är ingen riktig demokrati.

Gunilla Svantorp

28 april 2011

Skriv kommentar

Det är smätsamt att läsa SOCIALDEMOKRATERNAS utbud till skolpolitik i Årjäng/Töcksfors. Vi som byggde bort BUSSÅKARSKOLAN hoppas att ALLIANSEN ur ekonomisk, miljömässigt,och mänsklig synpunkt försvarar SKOLORNA i HELA kommunen. Då vinner Ni valet igen!

Postat av Runar Patriksson den 2 maj 2011
Dela med andra!