Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Viktiga småföretagarbesök

Igår var jag på besök hos två av kommunens småföretagare.

Vi socialdemokrater har ju satt en högt mål, vi ska ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020 och eftersom vi vet att 3 av 4 jobb skapas i småföretag så är deras synpunkter viktiga för oss socialdemokrater. Vad krävs för att de ska anställa fler? Det vill jag veta och därför har jag nu startat en besöksrunda som kommer att vara några veckor.

Igår var jag dels hos Inga Vogt på Restaurang Travmuseet, dels hos Inger Fjellman Sedvall som försöker driva en Grön Arena anläggning.

Inga har på årsbasis fyra anställda inklusive sig själv i företaget men på travdagarna kan det bli så många som 60 stycken. Den huvudsakliga sysslan idag är lunchservering, men det förekommer också catering till beställningar. Det var ju inte så länge sedan hon drev hotellet i Årjäng och då hade hon 20-talet anställda.

Inger har i flera år försökt få igång en Grön Arena anläggning med hästar som nav som kompletterande skol- och fritidsverksamhet. Det är dock svårt att få kommuner att teckna avtal och tyvärr går det inte att försöka hur länge som helst, man är ju beroende av inkomster även som småföretagare. Det är märkligt tycker jag, som har haft förmånen att besöka ett antal Grön Arena gårdar och har fått se de fantastiska resultat de gör för barn, ungdomar och vuxna som inte alla gånger passar in i den traditionella mallen, att inte en kommun som Årjäng som värnar landsbygdens jobb värdesätter företagare som med rätt satsning skulle kunna skapa jobb åt betydligt många fler än sig själv. Det förvånar mig mycket. Jag hoppas att det vänder och att vi slipper se Ingers slit för att starta upp en viktig verksamhet gå till spillo.

Från båda fick jag med mig värdefulla synpunkter på både utmaningar och glädjeämnen att ta med tillbaka till riksdagsgruppen, tack för det!

/Gunilla Svantorp, riksdagsledamot

Jag och Inga Vogt

Inger Fjellman Sedvall

1 oktober 2013

Skriv kommentar
Dela med andra!