Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Två tydliga alternativ i Årjängspolitiken!

Nu finns det två mycket tydliga alternativ i Årjängspolitiken, det borgerliga alternativet där man inte vågar fatta några som helst beslut och där pengarna rinnner iväg och underskotten växer och det socialdemokratiska alternativet där vi tar ansvar för ekonomin och ändå har framtidstro och vågar investera och vågar fatta obekväma beslut.

Vi vill ha en ny högstadieskola. Att vilja ha en ny högstadieskola handlar inte om att välja mellan två av kommunens tätorter och ställa dem emot varandra, det handlar om att göra ett allvarligt menat försök att få ihop Årjängs kommuns delar till en helhet. Och finns det egentligen något bättre ställe att börja detta arbete än bland våra barn och ungdomar? Om vi beslutar att bygga en ny högstadieskola i Årjäng så bygger vi en ny skola för alla kommunens barn. Alla barn ska gå där när de uppnår högstadieålder. Det blir allas skola och det blir en ny, fräsch skola att vara rädd om.

Nackdelen med förslaget är ett ökat resande men vi tycker att fördelarna överväger. För att få så lite resor och så kort restid som möjligt så föreslår vi att skolan byggs i Årjängs tätort.

Våra motståndare kommer att säga att vi inte vill investera i Töcksfors tätort, detta är inte sant. Att vilja lägga 80-90 miljoner kronor i en investering i en ny skola för alla barn handlar verkligen inte om att inte vilja investera. Det handlar istället om att ha modet att prioritera hur pengarna används. Vi tycker det är bättre att bygga en ny, fräsch skola än att renovera två gamla, uttjänta lokaler vars enda förtjänst är att de är ligger i två olika tätorter.

Vi vill också få ordning på kommunens ekonomi, som idag befinner sig i stort underskott. Vi måste få till en hårdare kostnadskontroll och alla måste förstå att vi måste vara rädda om de gemensamma skattepengarna. För om vi inte kommer i balans i ekonomin så har vi heller inga pengar att investera i framtiden.

Därför har vi kraftigt ifrågasatt den undermåliga kontrollen av alla de miljoner kommunen har upphandlad verksamhet. Att vi inte får svar på våra frågor om hur verksamheten inom äldreomsorgen har förändrats är inget annat än en skandal. Så dålig uppföljning på våra gemensamma pengar får kommunen bara inte ha.

Vi återkommer regelbundet här i vår blogg med våra tankar kring Årjängspolitiken, rikspolitiken och lite annat som vi funderar på. Välkomna att följa med oss här, vi kommer att vara flera olika som skriver.

Gunilla Svantorp, nuvarande gruppledare och riksdagskandidat
Daniel Schützer,
kommunalrådskandidat

25 maj 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!