Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Två skolor, inte en!

På måndag är det budgetdebatt i fullmäktige. Vi föreslår i vårt budgetförslag som vi lägger tillsammans med de övriga partierna i majoriteten att vi ska öppna förskoleköken igen och renovera både Nordmarkens skola (låg- och mellanstadiet) och Töcksfors skola. Centerpartiet väljer i sin oppositionsbudget att inte öppna förskoleköken och dessutom endast renovera Nordmarkens skola.

De går till och med så långt så de kallar satsningen på våra minsta barn för slöseri. Själva tycker vi att det var ett tokigt beslut att stänga förskoleköken, vi gör om och gör rätt och är stolta över en bättre förskolemiljö för de minsta.

Centerpartiet väljer istället att lägga 10 miljoner kronor på att ytterligare utreda Töcksfors skola. Däremot finns inga pengar avsatta till renoveringarna under hela perioden som budgeten omfattar (2018-2020). Det däremot, tycker vi är slöseri med både tid och pengar. Än mer konstigt är det eftersom de kritiserat oss för att renoveringarna inte går fort nog.

I övrigt innehåller majoritetens budget satsningar på de ideella föreningarna och ett resestipendium till kommunens personal.

Självklart finns det också delar som vi är överens om. Nämnas kan att både majoriteten och oppositionen satsar på ytterligare en förskoleavdelning för att undvika kö och bägge parter har valt att inte prioritera renovering eller nybyggnation av simhallen.

Det ska bli en spännande debatt på måndag och vi är stolta att lägga fram en budget med fortsatta satsningar på våra barn och unga utan att äventyra ekonomin. Budgeten för 2020 landar på ett resultat på 2% i enlighet med fullmäktiges mål och det finns dessutom en buffert på knappt 2 miljoner för oförutsedda kostnader.

14 juni 2017

Skriv kommentar
Dela med andra!