Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Trevlig sommar!

Vi socialdemokrater vill så här en bit in i juli passa på att önska en trevlig sommar. Du kanske jobbar hela sommaren eller har några veckors semester, oavsett så kan man njuta av de fina dagar som förhoppningsvis kommer av och till och så kan man ju passa på att se sig om i den egna kommunen. Det händer något i nästan varje buske hela sommaren och det är stor spridning på aktiviteterna. Närmast står Årjängs stora sprinterlopp på dagordningen med kanske det bästa loppet genom tiderna på lördagen. Missa det inte!

Den stora politikerveckan på Gotland, Almedalen, har kommit och farit och där visade socialdemokraterna verkligen vilka det är som sätter dagordningen på politiken idag. Håkan Juholt höll sitt första tal som ny partiledare och fokuserade på vad vi socialdemokrater vill göra när vi vinner valet 2014. En bättre arbetsmarknad som inte sliter ut människor i förtid, ett jämställt och jämlikt samhälle och satsningar på t ex medicinsk forskning var några av de saker han tog upp sitt tag. Och självklart pratade han om kampen för att få bort barnfattigdomen. Ett tal att vara stolt över!

Den lokala politiken med möten och annat har just nu tagit semester. Men i augusti kör vi igång igen med många tunga beslut att fatta. Inte minst handlar det om våra barns framtid och om skolverksamheten i vår kommun. Vi socialdemokrater har hela tiden ifrågasatt majoritetens idéer om att flytta gymnasieskolan till Kyrkerud och nu sent i juni så visade det sig att den borgerliga majoriteten också backar. Men alla beslut kommer längre fram .

Och nu måste besluten komma! Nu måste våra barn veta vad som gäller i den här kommunen, vad som ska satsas på och vad som inte ska satsas på. Det är vi skyldiga dem att berätta.

Återigen, passa på att göra det där du annars inte hinner med under vardagen. Eller bara njut av lugnet och friden, gå till vårt fina bibliotek och låna några böcker.

Trevlig sommar!

Styrelsen genom Gunilla Svantorp

11 juli 2011

Skriv kommentar
Dela med andra!