Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Tack för (s)tödet!

Vi socialdemokrater i Årjäng vill tacka så oerhört mycket för stödet i valet.

Vi gick upp 10 % i kommunvalet vilket innebär att vi nu med råge är största parti i Årjängs kommun. För åtta år sedan, inför valet 2002, så satte vi upp två mål, det första var just att vi skulle arbeta för att bli största parti och det andra var att vi skulle öka medlemsantalet i partiet. Efter ett medvetet och strategiskt arbete med många delaktiga har vi nu nått båda de målen och ska nu tillsammans med våra medlemmar sätta nya mål att arbeta mot.

Vi blir nu 16 socialdemokrater i kommunfullmäktigevalet, mot tidigare 11, av 41 möjliga. Till det kommer att vi får ett antal ersättare som också ingår i vår kommunfullmäktigegrupp så nu blir vår grupp större. Jätteroligt tycker vi såklart!

Och även om vi är lite ledsna över att vi inte nådde ända fram och kunde ta över kommunalrådsposten i kommunen så innebär vår storlek nu att vi får mer att säga till om. Tidigare har vi t ex inte haft möjligheten att yrka återremiss, alltså att ärenden ska utredas ytterligare före beslut, något vi nu kan när vi är mer än en tredjedel av ledamöterna. Det är en viktig demokratifråga, att om vi känner att ärenden inte är klara så ska vi ha möjligheten att kräva ytterligare utredning och detta kan vi nu inte längre nekas av den borgerliga majoriteten.

Nu jobbar vi vidare med att försöka få igenom så mycket av vår politik som det bara går, trots oppositionsläget. Väljarna i Årjäng har genom valresultatet sagt att de är missnöjda med framförallt centerns sätt att styra kommunen och de frågor de har drivit. Så vi ser fram emot att få vara delaktiga i de viktiga frågor som rör oss kommuninvånare, t ex frågor om skolornas framtid, om bibliotekets placering och mycket annat.

Och vi blir gärna fler medlemmar, så hör av dig eller klicka här och anmäl dig på vår hemsida om du vill vara med och arbeta för en valseger i Årjäng 2014!

Gunilla Svantorp

21 september 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!