Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Sillerudsbesök

 

Sillerudsbesök!

Idag har undertecknad, fackliga utskottets ordförande Siv Ögren och socialdemokraterna i Årjängs ordförande Torgny Sjögren besökt kommundelen Sillerud.

Vi hade ett bra möte med småföretagarna Rikard och Sinikka Ohlin och tog del av deras berättelse om livet som ICA-handlare och café- och butiksägare. ICA-butiken är ju verkligen inte bara en affär utan en verklig samlingspunkt där EU-projektet servicenavet kan bistå invånarna med mycket råd och stöd i bland annat myndighetskontakter. Rikard brinner verkligen för medborgarperspektivet, och att stöd och service ska finnas så att människor kan bo kvar på landsbygden. Jag fick med mig ett par uppslag till riksdagsmotioner som jag ska fila mer på.

Vi besökte också Värmlands första friskola, Signebyn som startade som friskola 1993. Fast skolan är sedan 1869, något man kan se på de tjocka bjälkarna inne i gymnastiksalen. Vi togs emot av rektor Dan Wahlström och lärare/förälder Cecilia Ohlin som berättade skolans historia samt lite möjligheter och svårigheter i nutid. Ett stort föräldraengagemang möjliggör att skolan finns kvar och utvecklas varje år. Nästa år firar man 20 år!

Det är viktigt för oss som förtroendevalda politiker att vara ute och lära oss mer om de olika verksamheter som tillsammans bygger Årjängs kommun. Så tack till er som tog er tid att berätta för oss om era verksamheter, vi uppskattar det mycket.

Gunilla Svantorp, riksdagsledamot

 

24 september 2012

Skriv kommentar
Dela med andra!